Home DestinasjonerEuropaØ - Østerrike Fem isbreer i Østerrike som ligger på over 3000 meter

Fem isbreer i Østerrike som ligger på over 3000 meter

by Per Henriksen
Tirol Høstguide B 2007 Hoved

Fem isbreer i Østerrike som ligger på over 3000 meter! Det er Kaunertal, Pitztal, Sölden/Ötztal, Stubai og Hintertux. Alle ligger over 3 000 meter og skisesongen starter vanligvis 1. oktober og varer helt til 1. juni.

Det er knapt noen steder i verden hvor det er en slik imponerende utsikt som fra Tirols fem isbreer, med puddersnø, ekstremt klar og ren luft.

Isbreen Kaunertal strekker seg helt opp til 3 160 meter. Men allerede på 2 750 meter er det utsikt til tre land, fra restauranten Weißsee. Opp hit åpner i år en helt ny gondolbane – Karlesjoch – med oppvarmede seter. Herfra er det hele tre nedfarter med forskjelllig vanskelighetsgrad, merket svart, rødt og blått. Pluss off-piste muligheter. En snow park er særlig populær blant snøbrettkjørere, hvor utfordringene er mange.

Pitztalbreen er Østerrikes høyeste isbre, opp mot 3 440 meter. Her startet skisesongen allerede 13. september og skisentret blir brukt som treningsarena under forberedelser til store skiarrangementer. Også her er en gondolbane som går opp til 3 290 meter. Snowboard Funpark på 3 100 meter og at mye er lagt til rette for barn i området, gjør Pitztal populær for skigjester fra hele verden. Anlegget er særlig barnevennlig.

Sölden-Ötztal kan vise til Østerrikes største skiområde på isbreer, og her er det absolutt garantert snø! Sölden-Ötztal har to isbreer, Rettenbach og Tiefenbach. Disse to er forbundet med en 170 meter lang skitunnel, faktisk så høyt som 3 000 meter. Sölden-Ötztal har høy aktivitet gjennom vinteren, og det starter allerede i oktober. Det helt imponerende ved Sölden-Ötztal er Big 3 – fjelltoppene Gaislachkogl, Tiefenbachkogl og Schwarze Schneid, alle på over 3 000 meter som kan nås med gondolbaner.

Stubai-breen blir omtalt som et kongerike av snø. Stubai har høyeste punkt på 3 210 meter. Her er det bygget en ny plattform som er kalt ”Top of Tyrol”. En ny gondolbane er også bygget for å bringe gjester til topps. Her oppe er det nesten så man kan miste pusten over den imponerende utsikten. Stubai er også et paradis for skiglade barn.

Hintertuxer-breen har gondolbane – Glacier Bus 1 som er bygget med dobbeltkablingsteknikk og gir en topp behagelig tur mellom Hintertux og Sommerbergbahn. Et annet kabeltrekk, Glacier Bus 3 er antageligvis det mest spektakulære dobbeltkablingstrekk i verden som går opp til 3 250 meter. Her oppe er det panoramautsikt til blant annet Grossglockner, Dolomittene og Zugspitze. Hintertux har 86 kilometer nedfarter og opp mot 18 av disse er også sommeråpene.

Mer informasjon på www.tirolgletscher.com

Noen andre forslag også, når du er i Østerrike

Großglockner Resort Kals-Matrei

Großglockner Resort Kals-Matrei den største i hele Øst-Tirol. Nå er dette området kjent for mye snø, og lange vintersesonger. Großglockner Resort Kals-Matrei vil alltid garantere at 90 prosent av løypenettet vil ha snø.

Ved at løypene ligger så høyt, oppe i 2 400 meter over havet, gjør at snøforholdene er meget gode med mye dypsnø. Her blir det preparerte flotte løyper, og selv snøbrettkjørere får full valuta for pengene. Det er også en ekstra utmerket carver slope og snow park for blant annet halfpipes.

Les mer på www.gg-resort.at

SkiWelt Wilder-Kaiser-Brixental

SkiWelt Wilder-Kaiser-Brixental har bygget en flott gondolbane – SkiWelt-Kitzbüheler Alpen. Fra dalen i Brixen forbinder denne Westendorf, slik at dette området nå utgjør én komplett skidestinasjon.

Les mer på www.gg-resort.at

Zillertall

Zillertal kjent for sine gode skiforhold, den bratteste bakken i Østerrike, de beste hyttene i Alpene, og hippeste snøbrettpark. Og Hintertux-breen, med åpent skianlegg året rundt.

Det som kjennetegner Zillertall er at det alltid er massevis av snø, alt klart for ski! Her er det bygget moderne – og miljøvennlige – snøkanoner som kan holde nærmere 500 kilometer av de 640 kilometrene med løyper og nedfarter fulle av snø, året igjennom.

Zillertal er ikke bare skibakker. Men på de utallige hyttene serveres det kulinariske delikatesser og spesialiteter basert på lokale mattradisjoner. Om kvelden kan du velge i elegante omgivelser, salongmusikk og dempet atmosfære, mer rustikk eller høy tirolerstemning.

Dette kan du nyte sammen med en imponerende panoramautsikt over Zillertal og Tuxalpene med overblikk over hele 55 fjelltopper. Dagen kan også avsluttes i et av de mange velværesentra, før det er tid for å finne det rette stedet for en god middag.

Så er det de stille vinterdagene uten ski, hvor du kan vandre gjennom snølandskapet, faktisk benytte over 400 km turveier. Alpene har skinnende snø og den klareste luft du kan tenke deg. Zillertal har også 16 akebakker, med til sammen 45 kilometer, og over 200 oppkjørte langrennsløyper.

Mer informasjon på www.zillertal.at

Liker du artikkelen om Fem isbreer i Østerrike?

Liker du artikkelen om Fem isbreer i Østerrike, gi en kommentar eller skriv litt om din egen reise derfra på vår Facebook. Eller om du foretrekker å kommentere på Reiselivs Linkedin eller Instagram. Like bra det!

Hei, hei! Vil du ha nyttige reisetips?

Husk å melde deg på Reiselivs Temamelding så du får tilsendt mange nyttige tips om å reise. Bestill her

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.