Home DestinasjonerNorge 15 Telemark attraksjoner i sommer

15 Telemark attraksjoner i sommer

by Reiseliv
telemark-attraksjoner

15 Telemark attraksjoner for enhver smak som du kan teste ut denne sommeren, fordi Telemark er nåtid og fortid.

Her er det en rikholdig historie fra kunst og kultur til moderne aktiviteter innenfor både sykling, klatring og vannlek. Det fine er at mange attraksjoner stadig utvikler seg; både innenfor tradisjonelle museer og nyere aktivitetsparker.

Reiseliv gir deg 15 nyheter i Telemark for utflukt og ferie denne sommeren. Les blant annet om:

 • Bø Sommarland
 • Hulfjell vannpark
 • Peer Gynt
 • Piratcruise med M/S Telemarken
 • Vikingfestival i juli
 • Nye sykkelstier rundt Kragerø
 • Øyhopping langs Telemarkskysten

1. Fart og moro i flere dimensjoner! Bø Sommarland, en av Norges største turistattraksjoner har i år en skikkelig kul nyhet. Vannparken innvier den nye vannsklia Tryll. I denne attraksjonen kan du selv velge tema før du suser nedover i sklia og underveis få en flerdimensjonal opplevelse med vann, film og lyder.

2. Leke i vannet? Hulfjell gård har mange aktiviteter. Å besøke dyrene på gården er populært. Aktiviteter spenner fra en ni meter høye klatrevegg, hoppeslott til små traktorer for de minste. Den store nye attraksjonen i 2019 er Hulfjell vannpark – en omfattende flytende installasjon på innsjøen nedenfor gården. Etter endt bad kan man varme seg i badestampen eller badstua.

3. Har du prøvd sporten Padel? I Skien fritidspark kan du prøve den nye sporten Padel, litt ukjent for nordmenn, men kjempestort i eksempelvis Spania. Padel spilles på en liten tennisbane med glassvegger, gjerne som double, det vil si i par mot par. Padelbanene i Skien Fritidspark har raskt blitt populære hos flere brukere. Her låner du både utstyr og bane. Padel er lett å lære.

4. Liker du å klatre? Skien Fritidspark har flere nyheter. De lager også en splitter ny klatrepark. Den nye klatreparken blir luftigere enn den gamle, det blir lett å se hele parken siden den monteres på hardtrestammer på vollen rundt isstadion. Her lages det flere ruter med forskjellig vanskelighetsgrad og en dobbel zipline på hele 200 meter hvor to kan kjøre sammen eller om kapp.

5. Gåtemestre og escape room-fans – gled dere! På selveste Henrik Ibsen Museum åpner denne sommeren Peer Gynt Escape Room. Flere rom tar deg inn i de spennende verdenene Peer er innom i teaterstykket av Ibsen. Klarer dere å løse gåtene før tiden går ut? Her må alle gode krefter forenes!

Peer, du lyver!

6. Peer, du lyver! Peer på Pub er en ny oppsetning av Henrik Ibsens mesterverk, Peer Gynt. Publikum blir tatt med gjennom Peer Gynts liv. Originalmusikken blandes med musikk av The Doors, Britney Spears og Prince på mesterlig vis. Stykket vises som matine på Henrik Ibsen Museum på utvalgte lørdager i sommer samt helt og fullt på Parkbiografen i august.

7. Ship o’hoi, kom deg ombord! Piratcruise med M/S Telemarken på Telemarkskanalen får blodet til å bruse hos både unge og eldre pirater. Bli med på pirattokt fylt av spenning og eventyr.

8. Opplev kulturen fra TV-seriene Vikings og Game of Thrones. På Ulefoss skrus tiden tilbake til vikingtiden når Vikingfestivalen lanseres 17. – 24. juli. Vikingskipene vil seile på tokt på kanalen og gjennom slusene.

9. Gleder på to hjul, flyt gjennom terrenget! På Kragerø Resort kan «barn i alle aldre» ha det moro i de nye sykkelstiene. De passer både nybegynnere og erfarne syklister. Du finner både tekniske singletracks over svaberg og gjennom skogen eller bredere stier som passer hele familien – valget er ditt.

10. Spa og Velvære på campingtur: Saunatønna på Sandviken Camping har spektakulær utsikt over Tinnsjøen. Her kan du nyte campinglivet i luksuriøse omgivelser. Hvis du ikke er gjest på campingplassen vil Sandviken Camping tilby dropp in i badstua på utvalgte dager.

Flytende badstuer

11. Spa og velvære på høyfjellshotell: De nye, flytende badstuene på Kvitåvatn, Gaustablikk høyfjellshotell er både et flott skue og har fantastisk utsikt til Gaustatoppen og naturen omkring. Du kan reservere din egen badstue med plass til åtte personer. Inkludert er tilgang til bassenget på hotellet.

12. Klarer du å temme vannet? Vest Telemark museum på Eidsborg har to nyheter i år: En modell viser aktivitetene og installasjonene til Statkraft i et helt vassdrag. Et interaktivt spill hvor fire personer skal passe på hele vassdraget, unngå flom og så videre.

13. – Jeg fant, jeg fant! Aanund Felland fra Tokke var en samler av rang. Vest-Telemark museum har nå laget en utstilling med cirka 1 000 gjenstander.  Her kan du oppleve hverdagslige til svært verdifulle gjenstander. Kuriositeter som 60-talls julepynt til klokker av alle slag.

14. «En hyllest til Telemark!» på flaske. Tuddal Høyfjellshotell har sitt eget Fjellbryggeri. Deres tyske ølbrygger Carl har laget en ny øl med hylleblomst fra Telemark som en av ingrediensene. Kombiner smaking av ølet med for eksempel hjemmelaget husmannskost som serveres på søndager i sommer fra kl. 11.00-18.00 i Gildehallen. 15. Øyhopping på HELE Telemarkskysten. Ta fergene ut til en av femten øyer eller til en annen kystby. Turen kan starte fra Helgeroa, Brevik, Langesund og i år blir også Kragerø en starthavn. Den nye sommerruta fra Kragerø-Jomfruland-Langesund knytter to store regioner med flere øyer sammen. Hurtigbåten Perlen vil betjene den nye ruta og det blir to avganger daglig 24.juni-15.august, alle dager bortsett fra søndager.

Liker du artikkelen 15 Telemark attraksjoner?

Liker du artikkelen 15 Telemark attraksjoner, gi en kommentar eller skriv litt om din egen reise derfra på vår Facebook. Eller kommenter på Reiselivs Linkedin eller Instagram. Like bra det!

Hei, hei! Hvordan få nyttige reisetips?

Husk å melde deg på Reiselivs Temamelding så du får tilsendt mange nyttige tips om å reise. Bestill her

Har du skrivekløe?

Les her hva du kan gjøre med det. Du inviteres til å skrive din artikkel her på Reiseliv under Din Reiseartikkel

Lik og del

Del artikkelen på dine sosiale medier, gled venner, kjent og bli kjent med noen. Klikk på ikonene under:

Kontakt oss

Har du kommentar til artikkelen, mer informasjon eller ønsker kontakt med Reiseliv, send inn skjema:

  Hoteller i Norge – 5 av den klassiske stilen

  Hoteller Norge rundt
  Fevik Hotell

  Leave a Comment

  Du liker kanskje også

  Reiseliv

  Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.