Home Reiseøkonomi 30 kredittkort som gir billigere leiebilforsikring

30 kredittkort som gir billigere leiebilforsikring

by Per Henriksen
30 kredittkort

30 kredittkort kan du velge mellom for å oppnå billigere leiebilforsikring. Eller enklere sagt; billigere tilleggsforsikringer. Den eneste forsikringen du trenger å kjøpe når du leier bil er egenandelsforsikringen. Denne kan lett koste flere hundre kroner per utleiedag av ditt feriebudsjett dersom du kjøper den direkte fra utleieselskapet.

I følge forbrukerportalen Dinero.no  er løsningen at du skaffer deg et kredittkort som har denne tilleggsforsikringen inkludert.

Nettstedet går hvert år gjennom alle tilgjengelige kredittkort i Norge for å undersøke hvilke kort som tilbyr forsikringen til sine brukere. I 2019 tilbyr over 30 ulike kort denne forsikringen. Kjekt å vite hvis du skal leie kjøretøy når du skal på bilferie.

– Noen tilbyr forsikringen gratis så lenge man betaler for leiebilen med kortet, noen krever forsikringspremie på et par hundre kroner i året. Summa summarum er uansett at forsikringen er billigere gjennom kredittkortet enn via utleieselskapet, som krever mellom 1500 og 1900 kroner i uka, sier Anders Fagereng, daglig leder i Dinero

Velg blant disse 30 kredittkortene som har egenandelsforsikring

Forbrukerportalen Dinero.no har utarbeidet en oversikt over hvilke kredittkort som tilbyr denne forsikringen, oppdatert for 2019. Tabellen viser hva forsikringen eventuelt koster, hvor lang periode den gjelder for og lignende. 

– Vi anbefaler hver enkelt å undersøke vilkårene for å forsikre seg om at de dekkes når de leier bil og betaler med kredittkortet sitt, understreker Fagereng.

Artikkelen fortsetter under tabellen

30 kredittkort

Dette dekker forsikringen

De aller fleste leiebilavtaler inkluderer kasko- og ansvarsforsikring. Det er imidlertid egenandelen på denne forsikringen en leiebilforsikring dekker. Egenandelen for skade på bilen kan variere basert på hva slags bilmodell og skadetype det er snakk om, men vanlig dekning er på mellom inntil 10 000 og 20 000 kroner per skadetilfelle.

Samtidig har de ulike forsikringene ulike grenser for hvor mye leiebilen kan være verdt. Skader du eksempelvis en bil til en verdi av 600 000 kroner med forsikring fra Storebrand MasterCard Platinum, vil ikke forsikringen dekke skaden. Har du derimot kort fra KLP dekkes leiebiler med en verdi på inntil en million kroner. Forsikringsperioden vil også variere. 

– Det spriker litt på forsikringenes varighet. Vanlig forsikringsperiode er på rundt 31 dager. Samtidig har noen kort så lav dekning som 14 dager, og noen 90 dagers varighet.

Hvilket kredittkort bør du bruke?

De ulike kortene er vidt forskjellige, og har ulike fordeler og ulemper. Noen kort krever høye årsavgifter, og noen har bedre fordelsprogram enn andre.

– Dette er faktorer som bør spille inn dersom du har lyst til å skaffe deg et nytt kredittkort for å få denne forsikringen før du legger ut på reise. Undersøk hvilket kort som passer til ditt behov, hva den eventuelle prisen på kortet er og hva som vil lønne seg for deg i det store og hele, sier Fagereng.

Samtidig er det verdt å merke seg at man bør betale tilbake det man bruker på kredittkortet før renta løper, slik at man unngår å bruke mer penger enn nødvendig på dette, avslutter han.

Kilde: Dinero.no

Få nytt fra Reiseliv på epost. Se hva vi tilbyr og bestill nyhetsbrev her

Liker du artikkelen om leiebil, forsikringer og kredittkort, så gi oss like og del på Facebook

Du kan søke hoteller i hele Verden og bestille direkte her på Reiseliv


.. ... . Reiseliv er Norges eldste reiselivsmagasin på Internett, startet i 2000.

Leiebil – Biltur gjennom syv stater på to uker

Det kan være godt å gå ut av bilen innimellom og strekke på beina, kjenne på grus og gras utenfor asfalten. Bildet er fra Monument Valley i Utah. Se flere bilder nederst i artikkelen.

Leave a Comment

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.