Home DestinasjonerAustralia/OseaniaAustralia Australia – Den endeløse listen med opplevelser

Australia – Den endeløse listen med opplevelser

by Kristian Marki Norheim

Australia – Hva kan du gjøre hvis du vil oppleve det urørte og vakre Down Under? Hvordan kan du få følelsen av å være litt pioner? Hvor kan du oppleve den absolutte ensomheten 300 kilometer uten å møte en bil? La blikket gli vestover på det australske kartet. Der vil du finne den største staten i landet: Western-Australia – Staten med ubegrensede mengder av urørt natur og de fantastiske solnedgangene som smelter utover horisonten i det Indiske hav.

Staten utgjør 1/3 av kontinentets areal. Det gir nok boltreplass for de 1.4 millioner innbyggere, hvorav 1.1 millioner bor i Perth. Arealmessig er Western-Australia større en Japan, England og Tyskland til sammen. Med andre ord: Man drar til Western-Australia for å oppleve det urørte, ikke det urbane.

Her er noen eksempler: Dykke med seler, fiske hai, eller vandre blant 90 meter høye karritrær i sør. I nord kan du dykke med skilpadder, dra på krokodillesafari, bade i turkisgrønne kulper eller vandre i regnskogen.

Andre anbefalte høydepunkter er å snorkle med en 10 meter lang hvalhai utenfor det urørte Ningaloo-revet i Exmouth. Observere en flokk kenguru bli jaktet på av dingoer i Keep River nasjonalpark. Diskutere forsoningspolitikk med en aboriginer på barramundi-fiske og holde utkikk etter innpåslitne krokodiller. For ikke å glemmer å dykke med en selflokk 20 m dybde under vannoverflaten ved Albany.

Videre kan du kjøre på Nr. 1, hovedveien rundt hele Australia, og ikke møte ett kjøretøy i løpet av 300 kilometer.

Du kan også klatre på klippene ved Esperance mens Sørishavet tordner. Være helt alene på milelange kritthvite strender. Ri kameler på de røde strende i Broome. Slå av en prat med ekte cowboyer på rodeo i Derby. Svømme i jordens indre i grotter i Karijini nasjonalpark. Ta ferje i kun 30 minutter fra Perth sentrum og ende opp på en sydhavsøy med korallrev i Det indiske hav.

Listen av opplevelser er endeløs, det ert opp til deg å finne flere.

Mange har Australia som sitt ultimate reisemål første gangen de forlater det trygge redet hjemme i Norge. Om dette er for enten å ‘virkelig’ oppleve den ‘store’ verden som turist, eller for å utvide horisonten ved å være flittig student, er det delte meninger om. Kanskje kan de to kombineres.

Det kan trolig diskuteres at det nå er like utfordrende og genuint for en nordmann og komme seg til Australias østkyst, som det er å ta toget fra Oslo til Bodø. Kanskje er det i dag sistnevnte togtur som er mest eksotisk. Det er jo tross alt rundt 5000 norske studenter Down Under.

Det er opp til deg å utforske Australia videre, det er kun din egen fantasi som setter grensene for hva du kan gjøre.

De klimatiske forskjellene som følge av at staten strekker seg 2400 km fra nord til sør fører til en biodiversitet uten sammenligning med de andre statene.

Det er viktig å ta hensyn til dette dersom du planlegger en reise. Ønsker du å besøke statens nordligste deler, er det lurest å reise når det er sommer i Norge.

Det er ofte flom og svært varmt i Nord-Australia når det er vinter her hjemme. Ønsker du å tasse bekymringsløst på hvite strender i sør anbefales det motsatte. Det er for kaldt til å gjøre dette i de norske sommermånedene.

Med andre ord når det gjelder årstider og temperatur, er det stikk motsatt av hva vi har i Norge.

Redaksjonelt innhold på Reiseliv leveres av Reisejournalist

Tør du synge karaoke på toppen
av Sydney Harbour Bridge?

Tør du synge karaoke 134 meter på toppen av en bro? Det kan du i Sydney.

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.