Home DestinasjonerAustralia/OseaniaAustralia Drømmer om å se en ekte koala i Australia

Drømmer om å se en ekte koala i Australia

by Reiseliv
drømmer

Drømmer: USA, Maldivene og Australia er tre land som topper listen over reisemål nordmenn drømmer om. Lengst unna ligger Australia, men i følge eksperter er det også et reisemål med de helt store opplevelsene med ekstremt mye å by på. Å se koala står høyt på ønskelista.

I følge en landsdekkende undersøkelse gjennomført av Kantar TNS for Europeiske reiseforsikring, så kommer Australia på en solid tredje plass over nordmenns drømmereisemål – rett etter USA og Maldivene.

Mest lyst på en tur «down under» har aldersgruppen 50+, og på landsbasis er det vestlendingene som drømmer aller mest om Australia, etterfulgt av trøndere og østlendinger viser undersøkelsen.

Drømmer om koala

Legger vi til at nordmenn har fått bedre råd, sett «snart alt», er blitt mer aktive i ferien og ikke minst har fått tilgang på rimeligere billetter, så er det ikke rart at stadig flere gjør virkelighet av drømmen om kenguruer & koalaer mener Helge Baardseth, eventyrer, reisereporter, reiseekspert og vagabond par excellence.

– Vi har en reiseutvikling i hodet. Etter å ha «erobret» USA og Thailand, er vi nå modne for nye kontinenter og da står Australia høyt på manges lister. Australia er et fantastisk spennende land som har ekstremt mye å by på. Unge drømmer om å surfe, og andre om å se Uluru (Ayers Rock) eller oppleve operaen i Sydney. Selv kan jeg tenke meg å ta en av de lange togreisene – enten fra øst til vest eller langs kysten fra Cairns til Melbourne, sier Baardseth.

Sparer til reisedrømmen

Uavhengig av billigere billetter, så er jo ikke Australia helt rimelig da de fleste som reiser hit gjerne vil se «så mye som mulig» mener Baardseth.

– Jeg tror at mange belager seg på å spare til den store Australia-turen i et år eller to. I denne perioden tar man rimelige ferier mens man planlegger og gleder seg til drømmeferien.

Martin Dahl Jespersen i Australiareiser, Norges ledende reisearrangør av reiser til Australia og New Zealand, bekrefter dette.

– De fleste reiser ikke hit på sparebluss, da velger du en annen ferie. Vi ser at mange begynner planleggingen et til to år i forveien, og at reisebudsjettet ofte er romsligere enn for mange andre reiser.

Australsk mat & vin for feinschmeckere

I tillegg til vakker natur og opplevelser som reiselystne nordmenn drømmer om, så har også Australia mye å by på matveien med Melbourne i sør som Australias matmekka.

Den anerkjente matbloggeren Helle Valebrokk – kjent for bloggen helleskitchen – var selv her for et par år siden, og ble mektig imponert over kvaliteten på både vin & mat i Australia.

– Stønn, for et paradis, sukker den kjente matbloggeren. Melbourne går for å være Australias mathovedstad med en tetthet av gode spisesteder som du sjelden finner i andre byer.

-Selv har jeg bare vært i Sydney, men også her har man en fantastisk miks av øst og vest, sjø og natur på matfatet, sier Helle Valebrokk.

Sydney, Rock og Reef er den klassiske bucket-listen.

I følge Martin Dahl Jespersen i Australiareiser, så oppholder vi oss i snitt 20 dager i Australia, og 4 av 10 leier en bobil. Den klassiske bucket-listen er Sydney, Uluru (Ayers Rock) og The Great Barrier Reef.

Men stadig flere får også øynene opp for nettopp mathullet Melbourne, vinområdet Barossa og eksotiske Kangaroo Island i følge Jespersen.

Ti på topp drømmeferier

Her er nordmenns reisemål de drømmer aller mest om i følge undersøkelsen:

1.USA
2.Maldivene
3.Australia
4.Karibia
5.Japan
6.Peru
7.Hellas
8.Sør-Afrika
9.Italia
10.New Zealand

Liker du artikkelen om at nordmenn drømmer om sine reisemål, så gi oss like på Facebook


Du kan søke hoteller verden rundt og bestille direkte her på Reiseliv

Shangri-La Hotel Sydney (bildet under) ligger rett rundt hjørnet fra mange populære barer og nattklubber, og byr i tillegg på utsikt over Sydney Harbour Bridge, Sydney Havn og Operahuset i Sydney, en badstue, et boblebad og et oppvarmet basseng. Det ligger en kort spasertur unna The Rocks og Circular Quay.


.. ... .
Reiseliv er Norges eldste reiselivsmagasin på Internett, startet i 2000.

Australia – Den endeløse listen med opplevelser

Australia: Dykke med seler eller skilpadder og bade i turkisgrønne kulper. Foto: Common Wikimedia.

Leave a Comment

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.