Home Reisetips Pass på at du får rommet du har bestilt. Lett å trå feil

Pass på at du får rommet du har bestilt. Lett å trå feil

by Reiseliv

Pass på at du får rommet du har bestilt. Å bestille hotellrom kan gi deg noen overraskelser. Vanligvis ikke så vanskelig. Men det er lett å trå feil. Og det kan koste deg hele romprisen, uten at du får sove der.

Foto: Unsplash

Feil datoer: Det kan hende at man skriver feil ankomst- eller avreisedatoer når man bestiller et hotell. Dette kan føre til ubehagelige overraskelser når man ankommer hotellet og oppdager at reservasjonen ikke stemmer.

Feil romtype: Noen ganger velger man feil type rom eller antall senger, spesielt hvis man reiser med flere personer. Det er viktig å dobbeltsjekke at man har bestilt riktig rom for å unngå ubehagelige opplevelser ved innsjekking.

Manglende informasjon om betingelser: Det er viktig å lese gjennom hotellbestillingens betingelser nøye. Noen hoteller har spesifikke avbestillingsregler eller tilleggskostnader som kan påvirke oppholdet ditt. Manglende oppmerksomhet på slike vilkår kan føre til uventede utgifter eller avbestillingsgebyrer.

Ikke sammenligner priser: Å ikke sammenligne priser fra forskjellige hotellnettsteder eller bookingplattformer kan føre til at man betaler mer enn nødvendig. Det er lurt å sjekke flere nettsider for å få de beste tilbudene og rabattene.

Ignorere anmeldelser: Å overse anmeldelser og tilbakemeldinger fra tidligere gjester kan være en stor feil. Anmeldelser gir verdifull innsikt i hotellets kvalitet, beliggenhet og tjenester. Det er alltid lurt å lese gjennom anmeldelser før man bestiller.

Ikke kontakte hotellet direkte: Noen ganger kan det være gunstig å kontakte hotellet direkte, spesielt hvis du har spesielle forespørsler eller spørsmål om reservasjonen din. De kan gi deg mer nøyaktig informasjon enn den som er tilgjengelig på nettet.

Mangler medlemsrabatter: Mange hotellkjeder tilbyr medlemsrabatter og fordeler for lojale kunder. Å ikke dra nytte av slike tilbud kan føre til at man betaler mer enn nødvendig for oppholdet.

Siste øyeblikk-bestillinger: Å bestille hotell i siste øyeblikk kan begrense valgmulighetene og føre til høyere priser. Det er vanligvis mer kostnadseffektivt å bestille tidligere for å få bedre priser og større utvalg.

Ikke dobbeltsjekke bekreftelsen: Etter å ha gjennomført bestillingen, er det viktig å dobbeltsjekke bekreftelsesmailen for å sikre at alle detaljer er korrekte. Hvis det er feil, bør du kontakte hotellet eller bookingplattformen umiddelbart for å rette opp i dem.

Unnlater å avbestille i tide: Hvis planene endres, og du ikke kan dra på turen, bør du avbestille reservasjonen i tide for å unngå unødvendige gebyrer. Mange hoteller har avbestillingsfrister, og å ignorere dem kan føre til at du blir belastet for hele oppholdet.

Ved å være oppmerksom på disse vanlige feilene og unngå dem, kan du få en mer problemfri og tilfredsstillende hotellopplevelse.

Hvordan får jeg rabatter på hoteller?

Det er flere måter du kan få rabatter på hoteller. Her er noen tips som kan hjelpe deg med å spare penger på hotelloppholdet:

Mange hoteller tilbyr lavere priser for de som bestiller lang tid i forveien. Å planlegge reisen din i god tid kan gi deg tilgang til tidlige fugl-rabatter.

Bruk hotellbookingplattformer og sammenligningssider for å finne de beste tilbudene. Noen nettsider gir deg muligheten til å sammenligne priser fra forskjellige bookingplattformer, slik at du kan velge det mest kostnadseffektive alternativet.

Noen hotellkjeder har medlemskap og lojalitetsprogrammer som gir deg rabatter, spesielle tilbud og fordeler. Vurder å bli medlem av disse programmene hvis du planlegger å bo på hotellene deres ofte.

Mange hoteller tilbyr spesielle rabatter for studenter, seniorer eller militært personell. Hvis du tilhører en av disse gruppene, kan du dra nytte av slike tilbud.

Det finnes hoteller som annonserer eksklusive tilbud og kampanjer på sosiale medier. Følg hotellene du er interessert i, på plattformer som Facebook, Twitter eller Instagram, for å få informasjon om eventuelle spesialtilbud.

Enkelte hotellbooking-apper tilbyr eksklusive rabatter for brukere som bestiller gjennom appen. Sørg for å sjekke om det er tilgjengelig noen spesielle tilbud for mobilbrukere.

Hotellprisene kan variere betydelig avhengig av reisetidspunktet. Å reise i lavsesongen kan gi deg betydelig lavere priser på hotellrom.

Søk etter kupongkoder eller kampanjekoder på nettet før du fullfører bestillingen. Noen ganger kan du finne rabattkoder som gir deg ekstra besparelser.

Noen hoteller tilbyr lavere priser hvis du bestiller direkte gjennom deres egne nettsider. I tillegg kan du også ha bedre sjanser for å få oppgraderinger eller spesialtilbud når du kommuniserer direkte med hotellet.

Dersom du ikke finner noen tilgjengelige rabatter eller tilbud, kan du alltid kontakte hotellet direkte og spørre om de kan gi deg en rabatt. Noen ganger er det mulig å forhandle frem en bedre pris, spesielt hvis du har et langt opphold eller kommer i en rolig periode for hotellet.

Ved å bruke noen av disse tipsene, kan du øke sjansene dine for å få rabatter på hoteller og spare penger på reisen din. Husk at det alltid er lurt å være oppmerksom på eventuelle betingelser og vilkår knyttet til rabatttilbudene.

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.