Home DestinasjonerEuropaI - Italia Irland Whiskey, gin, øl – Irlands flytende arv du kan besøke

Whiskey, gin, øl – Irlands flytende arv du kan besøke

by Trond Thorud
whiskey gin

Whiskey, gin og øl, og de elsker også å drikke te, irene. Men så er de kjent for Guinness og er feiret som mestere som destillatører av noen av de beste whiskey i denne verden. Og når du står der med de irske edle dråper kan du bare å heve glasset i glede over Irlands flytende arv.

Men det irske folk har også lang tradisjon med å bygge godt øl, både lyst og mørkt, sterkt og mildt. I enhver pub kan du velge blant mange landskjente og lokale ølsorter.

Så er det gin. Hvilket annet land virkelig kan det med å få til de helt vidunderlige dråpene som kommer ut av en ginflaske? I Irland er du garantert nettopp denne opplevelsen.

Reiseliv gir deg noen av de unike måtene som du kan oppleve irenes tradisjonelle verden rundt whiskey-glasset, ølet og gin.

Whiskey

whiskey gin
Her hos Jameson blir besøkende tatt i mot for å se hvordanman destillerer isrk whiskey.

Fra det eldste destilleringsanlegget på øya, det gamle Bushmills Distillery til nye opp og kommende etablissementer som Dublin Liberty Distillery til kjente ansikt som Jameson, Irland har alt.

Valget av whiskey-opplevelser er enormt, men Irland Whiskey Trail touring guide vil vise til det beste, om det er destillerier, museer, puber eller spesialiserte butikker rundt om i landet.

Øl

whiskey gin
Guinness er vel det mest kjente irske ølet, mørkt og godt, og serveres i enhver pub over hele Irland.

Når det kommer til øl og stouts, vil berømte steder du bare må se inkludere Guinness Storehouse hvis du er i Dublin og Smithwicks Experience hvis du er i Kilkenny, men det er også et bredt utvalg av turer i mindre håndverksbryggerier rundt om i landet..

Eksellense finnes på steder som Hilden Brewery i County Down, det eldste uavhengige bryggeriet i Irland, og på O’Hara’s Brewery i County Carlow, en av pionerene for irsk håndtverksbrygg. Eller, for de som vil smake på god øl og holde seg aktiv, la Brewery Hops of Ireland ta deg på en to-dagers øl og sykkeltur i Irlands Ancient East.

Gin

whiskey gin
Irland er kanskje ikke det første vi tenker på når vi snakker gin, men det lages mye gin i landet, og du kan lære å brygge selv, for eksempel på Listoke Gin School.

For de som har en lidenskap for gin, er Listoke Gin School Irlands første og eneste interaktive gin-opplevelse. Besøkende kan prøve forskjellig gin og lære om destillasjonsprosessen og naturlige tilsetninger. Gjestene blir også skjemt bort med god lokal mat.

Nord-Irland tilbyr også muligheten til å utforske naturlige tilsetninger brukt i Gin, kombinert med en guidet tur gjennom de vakre hagene ved Mount Stewart Estate og med et fascinerende besøk til Echlinville Distillery for å oppleve den fine kunsten å lage gin.

Du får også smake på en aromatisk dråpe! Bare for å nevne det…

Få nytt fra Reiseliv på epost. Se hva vi tilbyr og bestill nyhetsbrev her

Liker du artikkelen om whiskey, gin og øl i Irland, så gi oss like og del på Facebook

Du kan søke hoteller verden rundt og bestill direkte her på Reiseliv


.. ... . Reiseliv er Norges eldste reiselivsmagasin på Internett, startet i 2000.

Gin – besøk destilleri i Irland, lær å lage din egen

Whiskey, gin og øl, og de elsker også å drikke te, irene. Men så er de kjent for Guinness og er feiret som mestere som destillatører av noen av de beste whiskey i denne verden.
Listoke Distillery gjenopplever håndverksbrygg og destillering. Foto: Listoke Distillery

Leave a Comment

Du liker kanskje også

Reiseliv