Hjem Gode svar på mange spørsmål Unngå denguefeber – Slik beskytter du deg best

Unngå denguefeber – Slik beskytter du deg best

av Reiseliv
Unngå denguefeber

Filippinene har erklært at landet er rammet av en epidemi av denguefeber. Andre land i Asia har også mange tilfeller av viruset som overføres gjennom myggstikk.

På Filippinene har 146 000 mennesker blitt smittet siden januar, og viruset har resultert i 622 dødsfall. I tillegg til Filippinene rapporteres det om store utbrudd i Malaysia, Vietnam og Bangladesh.

Det er imidlertid ikke nødvendig å få panikk dersom du planlegger en reise til Asia de kommende månedene. Lege med spesialisering i tropiske sykdommer, Niels Højlyng, sier at det er svært sjelden at sunne og friske skandinaviske turister blir alvorlig syke av dengueviruset.

– Totalt sett er risikoen for å bli smittet som turist veldig liten. Det er langt fra alle mygg som bærer viruset, og smittefaren er størst i land- og sumpområder langt borte fra de klassiske turistområdene ved kysten, trøster Niels Højlyng.

Det finnes foreløpig ingen vaksine mot dengueviruset, så den beste beskyttelsen er å unngå myggstikk. Skulle du allikevel bli stukket av mygg, så ta det med ro og se an.

– Du skal først oppsøke lege dersom du opplever symptomer. Det er kun når sykdommen bryter ut at man kan testes for å se om man har viruset, sier Niels Højlyng.

Symptomer på denguefeber opptrer typisk etter 3-5 dager i form av høy feber, utslett, hodepine og muskelsmerter, akkurat som ved en kraftig influensa.

I få og sjeldne tilfeller forårsaker viruset alvorlig mangel på blodplater, noe som kan være farlig dersom det ikke blir behandlet. Alvorlige tilfeller av sykdommen kan oftest behandles på sykehus med blant annet blodoverføring hvor man får tilførsel av blodblodplater.

Slik unngår du å bli stukket av mygg:

  • Bruk myggspray eller annet myggmiddel på utildekket hud
  • Gå med klær som dekker mest mulig av kroppen
  • Sov under myggnett og med lukkede vinduer og dører
  • Vær oppmerksom på stillestående vann

Få nytt fra Reiseliv på epost. Se hva vi tilbyr og bestill nyhetsbrev her

Er artikkelen om dengufeber og myggstikk interessant, så gi oss Like og del på Facebook

Du kan søke hoteller i hele Asia og bestille direkte her på Reiseliv


.. ... . Reiseliv er Norges eldste reiselivsmagasin på Internett, startet i 2000.

Dyrebitt: Ikke alle dyr er like snille med deg

dyrebitt
En lenket ape er sjelden o godt humør, så styr unna.

Du vil sikkert like disse artiklene også