Spania: Journalistøya i Benidorm!

by Yvette-Marie Solem

Spania: Når mediene skal ut og promotere Benidorm, tar man på seg dykkerdrakten, og reiser ut med båt til Benidormøya, kalt Journalistøya.

Siden så mange journalister opp gjennom årene har vært nettopp her utenfor denne trekantøya i Benidorm, tatt frem sine speilreflekskameraer og knipset i vei, blir øya nettopp kalt for Journalistøya. For det er herfra medier tar de vakre bildene av skyskraperne i Benidorm med havet foran disse imponerende bygningene som ruver opp mot himmelen. Bildene havner på forsider, midtsider og rundt om i magasiner verden rundt.

Båtturen vi tok gjennom www.divingstones.com til Journalistøya tar 20 minutter, og gir virkelig uante fotomuligheter av Benidorm. Se bare på dette bildet fra båtturen som vi la ut på Instagram.

Når lysten tar fullstendig overhånd, er det mange journalister som hopper ut i havet. Ikke fordi de er gått lei, men utenfor «Journalistøya» vrimler det av hundrevis med spennende fiskesorter. Undervannskameraet følger selvsagt med i hoppet. Deretter knipses det i alle vinkler, for det vrimler av nysgjerrige fisker som velvillig stiller opp til gruppefotografering i dette krystallklare vannet.

La isla de Benidorm som øya heter på spansk, er et naturreservat som er kjent for sitt ville fuglelivet som hekker i alle berghyller oppover den 70 meter høye øya. Tidligere ble øya også kalt for påfulgøya. For fargerike påfugler ble fraktet til denne øya på 1900-tallet for å bringe fiskerne lykke til sine fangster, siden Benidorm tidligere var en fiskerlandsby.

I slutten av november holdt vannet hele 20 grader, og med dykkerdrakten på holder man godt på varmen. Øya er populær året rundt blant dykkere og snorklere i Benidorm.  Journalistene tar imponerende bilder fra både snorklingen samt dykkingen med et hodekamera festet på seg. En snerten ide å ta med seg når du planlegger å reise til Spania for å oppdage livet både over og under vann på Journalistøya i Benidorm!

Benidormøya i Spania sett fra fastlandet. Foto: Yvette-Marie Solem

Benidormøya i Spania sett fra fastlandet.  Foto: Yvette-Marie Solem

Les også: Portugal – korkskogene ved Middelhavet

Leave a Comment

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.