Home DestinasjonerEuropaH - Hellas Holland Gå for grønt i Amsterdam, besøk restaurant i et gartneri

Gå for grønt i Amsterdam, besøk restaurant i et gartneri

by Reiseliv

Gå for grønt i Amsterdam, byen har så umåtelig mye å by på. Kunst, kultur, arkitektur og trange koselige gater.

Byen kan virke ved første øyekast at den bare består av kanaler og bygg, men Amsterdam har sine grønne lunger.
Noen av stedene er av de eldste og beste i Europa, her kan en slappe av og trekke inn friske dufter fra planter og urter.

Hortus Botanicus 1638

Bilde: Den Botaniske hagen i Amsterdam, Hortus Botanicus fra 1638 er absolutt verd et besøk.

Amsterdam sin botaniske have er en av de eldste havene i verden Dette levende museum har levd helt siden 1638. Museet er plassert akkurat på kanten av bykjernen.

Hortus har en plantesamling på over 6000 arter. Som alle museer så må planten hentes i sitt originale miljø.

Botaniske haver har i etterkant blitt et fristed for truede planter som ikke har greid forurensing og forandringer som har oppstått i naturen. I Hortus kan du få sjansen til og sparere i noen av fineste drivhusene i Holland. Her kan du se planter fra syd og mellom Amerika, Asia, Afrika og Australia i sitt varme tørre og fuktige miljø.

Er du i Amsterdam er det ikke lange turen til Hortus. Det gamle museum ligger akkurat ved grensen av bykjernen. Om det regner eller er sol passer parken til alle dager. Her kan du spasere i små haver eller gå i store drivhus.

Både gamle og sjeldne planter. Museet har også en koselig kafee som en kan sitte ute eller inne. Det grønne huset (palmehuset) som ble laget i 1912 har en samling med palmer. Noen av de over 300 år gamle.

Et annet bygg som er vært et besøk er klimahuset som ble bygd i 1993. Dette er en av Hollands fineste drivhus. Inni huset er det laget en solid henge bru som en kan gå opp i. Her får du også se Welwitschia mirabilis, dette er en svært sjelden ørkenplante. Denne planten kan bli over 2000 år gammel, og på den tiden har den produsert kun to blader.

De Kas

Bilde: Kveldstemning i den gamle gartneriet som nå er den populære restauranten De Kas.

Hvis du er sulten og gjerne vil spise i friske omgivelser er De Kas stedet. Menyen er basert på hva som er høstet inn den dagen. Så hvis du reserverer et bord kan du ikke velge hva du vil ha.

Det har ikke bydd på noen problemer sier sjefs kokk Ronald Kunnis. Det eneste vi trenger å vite er om du er vegetarianer eller ikke. Restauranten åpnet i 2001 og har gått strålende etter det.

Atmosfæren er frisk og full av lukter etter urter. Stedet har tidligere fungert som helsesenter og grønt areal i Amsterdam. Her kan du gå rundt og se på urter og blomster, alle med en hensikt i framtiden.

Å bli spist før eller senere. Du kan spise ute i parken eller i et 18 meter høyt drivhus. I drivhuset blir det en veldig fin atmosfære når sola går ned og lyser på glasset.

Link til Hortus Botanicus Amsterdam.  Link til De Kas:

 

Følg oss på Facebook, Linkedin, Instagram og Youtube

Har du kommentar til artikkelen, mer informasjon eller ønsker kontakt med Reiseliv, send inn skjema:

  Restaurantkonsept i skogen med Michelin-belønnede kokker

  restaurantkonsept

  Leave a Comment

  Du liker kanskje også

  Reiseliv

  Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.