Myanmar – en rundreise på én uke

by Reiseliv
2011-10-06 Yangon Inle Bagan 8 dgr Hoved

Myanmar – gjør en rundreise på én uke. Opplev Yangon, Inle-sjøen og Bagan i løpet av en uke. Burma venter på deg! Reis individuelt, når du vil. Kombiner med Thailand og eller Kambodsja!

Burma, eller Myanmar som er det offisielle navnet på landet, i løpet av en uke. Den lokale tuoperatøren Myanmar Glorious Travels tilbyr turen, og reiseslskapet kan bistå med å kombinere turen med en skreddesydd reise til Thailand og eller Kambodsja.

I Burma kan du starte i markedet Bogyoke Aung Sans, i Yangon. Her kan du kjøpe silke, gull, edelstener, lokalt fremstilte sigarer, trefigurer skåret i sandeltre og lakkarbeider.

Yangon er en sjarmerende by med en blanding av orientalsk østen og britisk kolonitid. Smale, travle gater med nedslitte bygninger omkranset av pompøse offentlige bygg fra Victoriatiden. Ved solnedgang vandrer du rundt inne i den store forgylte Shwedagon-pagoden.

Vakre Inle 900 meter over havet

Inle-sjøen, 900 meter over havet, bare 2-3 meter dyp og hjem for Intha-folket som lever av å fiske og produsere grønnsaker og blomster i sine flytende hager. Du besøker lokale båtbyggere, silkespinneri, smed m.m.

Burma har privateide hoteller av meget god klasse, blant annet Traders Hotel i Yangon med deluxe room. Ved bredden av Inlesjøen ligger vakre Inle Resort som har de luxe hytter. I Bagan ligger Thande Hotel blant de gamle ruienene og med Deluxe River View-room.

I reisen fra Myanmar Glorious Travels inkluderer hoteller meget god standard. Full forpleining, det vil si helpensjon. Inneriksfly, båter og transportbil med aircondition, alle transfers til og fra hotell/flyplass/båtanløp, sightseeing med engelsktalende, sertifiserte guider, inngangspenger ogturistavgifter, tips til sjåfører, portere, båtførere osv.

Reise rundt i Myanmar

Innenriksfly i Burma går med trygge private selskaper, slik som Yangon Airways, Air Mandalay og Air Bagan.

Allerede ved ankomst på flyplassen i Yangon, etter passkontrollen blir du møtt av engelsktalende guide. Fra flyplassen er det en halvtimes kjøretur inn til sentrum. Yangon er hovedstaden i Burma, og har mange interessante historiske steder å se. Man er plutselig tilbake i en annen tid, blant annet Bogyoke Aung Sans markedet (Scots Marked) som ligger like i nærheten og som på mange måter er uforandret fra engelskmennenes tid.

Yangon er en sjarmerende by med en blanding av orientalsk Østen og britisk kolonitid, med et broket folkeslag av burmesere, kinesere, indere, bengaler og arabere. Ettermiddagen er tid for besøk til den forgylte Shwedagon-pagoden for å spasere på terrassene i selskap med vennlige og dypt religiøse burmesere, mens solen går ned. En helt spesiell atmosfære og stemning.

Etter en flytur til Heho i Shanstaten blir det en båttur ut på Inle-sjøen, innsjekking på hotellet, vanligvis Inle Resort, og et par dager i en del av verden hvor livet går utrolig sakte.

Du reiser med elvebåt blant landsbyer med hus bygget på påler, all transport foregår med båt, flytende øyer med dyrking av grønnsaker, i løpet av disse dagene går du i land ved Ywama med det kjente buddhistiske tempelet, besøker et silke veveri og andre små virksomheter ute på sjøen før turen går tilbake til Nyaung Shwe i kveldsskumringen og mens fiskerne forsøker sine siste kast.

Der hvor mongolske ryttere herjet

Også et besøk til landsbyen Indaing som er mest kjent for pagoden med de 1000 stupaer i typisk Shanstil. Noen av disse fra det 13. århundre.

Bagan er et arkeologisk vidunder, med over 2000 templer og pagoder. Under byens storhetstid ble det bygget over 13 000 religiøse bygninger. Dette skjedde i årene fra 1057 til 1287, men da ble byen inntatt av mongolske ryttere med Kublai Khan i spissen, ble mye av byen ødelagt.

Her blir det besøk i håndverksbedrifter som produserer de vakreste lakkarbeider, ”laquerware” som Bagan også er berømt for.

Også besøk hos et av de mange verksteder som håndbanker gullklumper til løvtynt bladgull.

Siste dagen i Myanmar er du tilbake i Yangon, og sammen med guiden kan du spasere gjennom byens koloniale arkitektur til Strand Hotel, som for en del år siden ble renovert til fordums standard og fortsatt rangerer som et av de berømte hoteller i Asia på linje med Peninsula i Hong Kong, Raffles i Singapore og Oriental i Bangkok.

Det kan også bli tid til en liten tur mellom noen få stasjoner med “sirkeltoget”, et meget lokalt tog som bruker 2-3 timer på turen rundt utkanten av byen og stopper ved 39 stasjoner. Fra toget ser du hvordan folk i Yangon lever.

Ut på ettermiddagen blir det transport til flyplassen og avreise fra Myanmar til Norge. Eller Thailand og Kambodsja dersom du har en kombinasjonsreise.

Slik ordner du visum

Som norsk borger og skal være turist i Burma, må du ha visum. Forretningsreisende kan søke om visum ved ankomst (Visa on Arrival). Norske borgere kan søke om e-visum før avreise til Myanmar. E-visum søkes via http://evisa.moip.gov.mm/. På denne siden finnes det viktig og god informasjon som forklarer prosessen.

Visum før avreise kan søkes ved Myanmars Ambassade i Oslo, Cort Adelers gate 16, 0254 Oslo, tel: (+47) 21 51 57 67. E-post: myanmarembassyoslo@gmail.com

Les mer om Myanmar og fem dager festival
Lyst til å reise og skrive? Se kurset Reisejournalist

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.