Home DestinasjonerAsiaD - Dubai Dubai – den perfekte storbyferie for barnefamilier

Dubai – den perfekte storbyferie for barnefamilier

by Yvette-Marie Solem

Dubai: Få med deg hele to solnedganger på en kveld i verdens høyeste skyskraper. Stå på ski i verdens mest besøkte kjøpesenter Dubai Mall, i en by med 360 dager sol i året. Kjør firehjulstrekk og motorcross i ørkenen, hold en levende falk, og ri på kameler. Dubai er ikke som alle andre storbyer.

Eksotiske Dubai er blitt ett populær ferieparadis for barnefamilier som byr på sanseopplevelser i fleng. For mange er Dubai et eventyr, og det er helt umulig å kjede seg enten man har små barn eller ungdommer med seg i ferien.

Turistmyndighetene i Dubai satser stort på barnefamilier og andre voksne som trives med spennende og kreative opplevelser som setter fantasien i sving.

Flyreisen med Emirates er kåret av selveste National Geographic for det flyselskapet som har de beste pilotene i verden. Reisen fra Oslo til Dubai tar rundt seks timer, og er nesten like langt som til Kanariøyene.

Adrenalinkick med sanddynekjøring i ørkenen

Kjør motorcross og firehjulstrekker på sanddynene i ørkenen. For alle vil på ørkensafari, og er faktisk topp nummer en opplevelse for de som reiser til Dubai for første gang. Vi reiste ut i ørkenen med Desert Adventures.

Ørkensafarien starter på ettermiddagen. Man blir hentet på hotellet av en firehjulstrekker der man kjører i 45 minutter ut av Dubai sentrum, og kommer rett ut i ørkenen.

Turister har med seg både kamera, videoutstyr og selfiestanger, for det er populært å dokumentere i sosiale medier at man har deltatt på eksotiske opplevelser! Og husk hansker når du holder falken mens du smiler til kameraet!

På toppen av verdens høyeste skyskraper – for en utsikt!

Hvor hverdagslig er det å stå i toppen av verdens høyeste skyskraper Burj Khalifa, som er nesten en kilometer høy – samtidig som man har utsikt til både by, hav og ørken – alt i samme blikk?

Bare heisen opp til toppen er en opplevelse i seg selv. Heisveggene lyser med elegant grafisk designuttrykk i takt med musikken på vei til toppen som kalles «At The Top» som ligger i 124.etasje der utkikksplattformen ligger for publikum.

I Dubai blir det mørkt kl.18.00 så du bør komme deg opp senest kl.17.30 for å få med deg hele den spetakulære utsikten.

Selve Burj Khalifa har totalt 160 etasjer, og i de øverste etasjene bor de som enten eier eller leier leiligheter. Nedover i etasjene er det kontorer, verdens høyeste svømmebasseng i 76. etasje samt et Armani-hotell som holder til i de nederste fem etasjene. Man kan se toppen av Burj Khalifa på nesten 10 mils avstand.

Visste du forresten at du kan stå og se på solnedgangen utenfor Burj Khalifa, så tar du heisen opp, og der kan du se solnedgangen en gang til – på samme kveld?

Dansende fontene

Hver morgen i 10-tiden går dykkerne under vann i verdens største fontene Dubai Fountain som står rett utenfor Burj Khalifa og Dubai Mall. De kvalitetssikrer at alle vannpumpene er i tipp topp orden til dagens første fonteneshow som starter kl 13.00. Verdens største musikalske fontene spruter vannet 150 meter opp i luften.

Vannet som pumpes opp i Dubai Fountain er synkronisert med musikken som spilles der lysshowet kommer fra det samme firmaet som designet den berømte Bellagio-fontenen i Las Vegas.

Vannet som presses opp fra fontenen danser i takt med musikken som spilles, enten det er Celine Dion, Michael Jackson eller klassiske ballader.

Dubai Mall – mer enn et shoppingsenter

Midt i shoppingsenteret Dubai Mall står det et ekte 155 millioner år gammelt dinosaur-skjelett som er satt opp i sin naturlige størrelse – hele 24 meter lang!

Dinosauren ble funnet i den amerikanske delstaten Wyoming i 2008, og ble fraktet fra USA med fly til Dubai.

Dinosauren har i sin tid veid like mye som fem elefanter, og det finnes ingen museum i verden som har slike store besøkstall på hele seks millioner hver måned som Dubai Mall. Her får denne tidligere planteetende dinosauren mye oppmerksomhet.

Print ut ditt eget 3-D godteri

Det er noe magisk over å ha designet sitt eget godteri og printe den ut til odel og eie. I forrige måned ble det en stor snakkis da godteributikken Candylicious i Dubai Mall debuterte med verdens første 3-D printer for godteri med bare naturlige ingredienser – uten sukker – glutenfri og smart for tennene.

La fantasien løpe løpsk når barna selv kan designe sin egen figur i alle regnbuens farger. Samtidig lærer både voksne og barn om denne fascinerende 3-D teknologien der en helt ny verden åpner seg og setter fantasien i sving.

Nyttige linker til din Dubaiferie:

Apollo.no
Desert Adventures
Burj Khalifa
Dubai Mall
Emirates

Dubai Fountain ligger rett utenfor skyskraperen Burj Khalifa og har sceneshow hver halvtime fra kl.13.00. Foto: Yvette-Marie Solem

Dubai Fountain ligger rett utenfor skyskraperen Burj Khalifa og har sceneshow hver halvtime fra kl.13.00. Foto: Yvette-Marie Solem

Dubai Marina Foto: Yvette-Marie Solem

Dubai Marina Foto: Yvette-Marie Solem

Dubai Mall: På Candyliocious kan du printe ut ditt eget godteri med 3-D teknologi. Foto: Yvette-Marie Solem

Dubai Mall: På Candylicious kan du printe ut ditt eget godteri med 3-D teknologi. Foto: Yvette-Marie Solem

Dubai Metro er en morsom opplevelse for barna med sin egen førerløse metro. Her fra metrostasjonen Bur Juman. Foto: Yvette-Marie Solem

Dubai Metro er en morsom opplevelse for barna med sin egen førerløse metro. Her fra metrostasjonen Bur Juman. Foto: Yvette-Marie Solem

Dubai: Sportsbiler er et vanlig syn i bybildet. Her fra baksiden av den populære stranden Jumeirah Beach. Foto: Yvette-Marie Solem

Dubai: Sportsbiler er et vanlig syn i bybildet. Her fra baksiden av den populære stranden Jumeirah Beach. Foto: Yvette-Marie Solem

 

Les også:

Dubai: Burj Khalifa – på toppen av verdens høyeste bygning

Dubai Mall – mer enn et shoppingsenter

 

Leave a Comment

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.