Home DestinasjonerAsiaF - Filippinene Filippinene – 7107 øyer å utforske

Filippinene – 7107 øyer å utforske

by Per Henriksen

Planlegger du ferie på Filippinene? Hele året gjennom er ypperlig tid å reise dit, men landet er spesielt populær fra oktober til mai. Da det er tørt og lunt der.

Landet med 7107 øyer har til sammen over 15 500 kilometer kyststrekning. Spesielt har strendene bidratt til å få landet på mange nordmenns liste over feriemål.

-Flere og flere norske reisende ønsker å oppleve ”uoppdagede” reisemål. Derfor er øyhopping i Filippinene blitt riktig populært. Her er det færre turister enn i mange andre asiatiske land, og de små øyene har fantastiske hvite sandstrender med krystallklart vann og et fargerikt undervannsliv.

Dessuten skiller landets kultur seg fra andre asiatiske land på grunn av landets spanske arv fra kolonitiden. Dette har blant annet gitt seg utslag i en utbredt musikk- og sangglede som best kan sammenlignes med landene i Latin-Amerika.

Og fordi engelsk er offisielt språk, er det enkelt å reise rundt som turist, forteller Ole Andreas Skjønhals, som er leder i OrkideEkspressen.

-Filippinene er et opplagt reisemål for både familier, backpackere og dem som skal på bryllupsreise. Uansett om man foretrekker enkle bungalower på stranden, autentiske hytter i jungelen, luksuriøse og intime øyresorter eller store familiehoteller med massevis av aktiviteter – så finner man det i Filippinene, forklarer Ole Andreas Skjønhals, som samtidig vurderer prisnivået som svært gunstig

-Det er generelt billig å bo og spise i Filippinene sammenlignet med andre asiatiske destinasjoner. Det betyr at par og familier kan få feriebudsjettet til å rekke i lengre tid – eller at man kan skeie litt ut og for eksempel tilbringe et par netter på en luksusresort, noe man ikke ville ha råd til hjemme i Europa.

Flere og flere nordmenn har i de senere år fått øynene opp for Filippinene som reisemål. Fra 2010 til 2016 har antallet norske turister i Filippinene vokst fra 16 742 til 21 606 – en stigning på hele 30 prosent.

Det er ikke bare norske reisende som har fått øynene opp for Filippinenes øyer og strender. Nylig kåret TripAdvisors brukere Nacpam Beach i billedskjønne Palawan til Asias nest beste strand i 2016. Faktisk er hele tre filippinske strender på listen over de 25 beste.

Ifølge Ole Andreas Skjønhals er det i tillegg til strendene og naturen også en annen helt spesiell grunn til at Filippinene er blitt så populært blant nordmenn:

-Befolkningens vennlighet er kanskje det mest unike ved Filippinene. Ofte er det den svært vennlige og gjestfrie befolkningen som får nordmenn til å forelske seg i landet og reise tilbake igjen og igjen, forklarer han.

Filippinere kan besøkes året rundt, men destinasjonen er spesielt populær i perioden oktober til mai, da det er tørt og lunt der.

De fleste store flyselskaper flyr til Filippinene med ett stopp underveis i storbyer som for eksempel Dubai, Singapore, Bangkok, Hong Kong, London, Amsterdam eller Istanbul.

Redaksjonelt innhold på Reiseliv bearbeides/tilrettelagt av Reisejournalist
Krystallklart vann og et fargerikt undervannsliv.

Krystallklart vann og et fargerikt undervannsliv.

Vakre Palawan Black Island.

Vakre Palawan Black Island.

Øyhopping i Filippinene blitt riktig populært.

Øyhopping i Filippinene blitt riktig populært.

 

 

Boracay; ferieparadis med
vakre strender og egenartet natur

Med sitt varme klima er Boracay et opplagt valg over vinteren.

Med sitt varme klima er Boracay et opplagt valg over vinteren.

 

 

Leave a Comment

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.