Home DestinasjonerAsiaS - Singapore Sør-Kora Sri Lanka Singapore: Opplev Asia i en global storby

Singapore: Opplev Asia i en global storby

by Trond Thorud
Singapore

Singapore – Asia – Storby

Singapore – ofte kalt ”The Lion City” på engelsk – er en multikulturell bystat sør for Malaysia i sør-øst Asia, og er regnet for å være et av verdens rikeste land. Siden landet fikk sin uavhengighet fra britisk koloniherredømme i 1963 har de, mye takket være dyktige og handlekraftige politikere, klart å bygge seg opp fra å være en fattig by av fiskere og kinesiske migranter, til å bli et senter for internasjonal handel og finans med trading og handel i både aksjer og råvarer som hovedinntektskilder.

For de fleste er Singapore kjent som en ekstremt ren og velorganisert by, som visstnok også har rykte på seg for å ha strenge regler for alt fra det å kaste søppel på gata til forbudet mot å spise og drikke på t-banen. Eller kanskje i enda større grad; forbudet mot tyggegummi som ble innført både for å stoppe forsøplingen det medførte, men mest av alt for å få en slutt på at pøbler klistret tyggegummien sin over sensorene på t-banedørene, noe som gjorde at t-banen ikke kom seg videre på tiden…

Imponerer fra første stund

Singapore imponerer allerede fra man stiger av flyet på Changi-flyplassen helt øst på øya. Flyplassen har blitt kåret til verdens beste flyplass mange år på rad, og det er det god grunn til.

Det er rett og slett en av det mest behagelige flyplassene å bevege seg rundt på du vil finne noe sted i verden, noe som står i sterk kontrast til det travle og til dels masete gatelivet man er vant med fra andre steder i sør-øst Asia.

Er du i tillegg så heldig at du ankommer med det nasjonale flyselskapet Singapore Airlines så er opplevelsen komplett. Stort bedre er det nemlig ikke mulig å reise, selv på økonomiklasse!

Katong – en perle fra kolonitiden

Singapore

Fra det sjarmerende og historiske Katong-området.

Selv om jeg nå har vært mange turer i Singapore så finner jeg alltid nye og interessante steder jeg ikke visste om fra før hver gang jeg er der. Nå senest fikk jeg øynene opp for Katong-området i nærheten av East Coast Park, mellom flyplassen og selve sentrumskjernen i Singapore.

Katong var tidligere et arbeiderklasseområde med industri og handel, men har i de senere årene gått gjennom en total forvandling på en måte som kan sammenlignes litt med Grünerløkka i Oslo, bare enda penere og mer forseggjort.

Tradisjonelle butikk- og restaurantbygg fra kolonitiden er restaurert og ivaretatt på en så god måte som man nesten ikke finner maken til noe annet sted enn i Singapore, samtidig som moderne restauranter, barer og kafeer har flyttet inn der det tidligere var mere asiatisk-pregede gaterestauranter.

Et besøk til helvete – midt i paradis

Om du er interessert i den eldgamle kinesiske Konfucius-læren kan Haw Par Villa være verdt et besøk. Dette er et museum som tilfeldigvis også ligger rett i nærheten av den norske sjømannskirken i byen, og det er et sted som gir et godt innblikk i hvordan barn tradisjonelt blir oppdratt til å adlyde sine foreldre og ikke gjøre gale ting i kinesisk og øst-asiatisk kultur.

Blant utstillingene finner vi ”De 10 porter til helvete” som på en brutal måte viser den tradisjonelle troen om at man vil møte seg selv i døren når man dør med alt det gale man har gjort i løpet av livet. Det er nok ingen tvil om at dette fungerte som en meget effektiv form for barneoppdragelse!

Til slutt så vil jeg bare nevne at en reise til Singapore ikke trenger å være så dyrt som du kanskje tror. Du kan for eksempel fly meget billig tur/retur Oslo-Bangkok, og så forsøke å finne rimelige billetter mellom Bangkok og Singapore.

En annen mulighet er, som nevnt ovenfor, Singapore Airlines. De er som oftest noe mer kostbare, men opplevelsen skuffer aldri.

God tur!

Singapore

Det berømte templet i Chinatown hvor en tann fra Buddha skal befinne seg.

Liker du denne artikkelen, gi oss like på Reiselivs Facebook

Søk hoteller i Singapore og bestill direkte her på Reiseliv

Kriminelle taxier i Vietnam
– slik velger du de trygge

kriminelle

Unngå pirattaxier i Vietnam. Det er alltid tryggest å sette seg inn i biler fra offisielle taxiselskaper. Foto: Lan Anh

 

Leave a Comment

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.