Home DestinasjonerAsiaS - Singapore Sør-Kora Sri Lanka Sri Lanka blir ofte kalt for Asias grønne øy

Sri Lanka blir ofte kalt for Asias grønne øy

by Reiseliv

Sri Lanka er fortsatt for mange en uoppdaget perle – men noe tyder på at den grønne øya er Asias nye hit-destinasjon.

Sri Lanka er utvilsomt et reisemål for familier, aktive reisende og naturelskere. Her kan du kombinere safari blant ville dyr, adrenalinpumpende utendørsopplevelser, avslappende strandferie og noen av verdens eldste, historiske byer – på én og samme ferie.

Besøkende kan blant annet glede seg til gylne sandstrender, hemmelige korallrev og svaiende palmer.

Naturen er like storartet, som curryen er sterk, og i de tettgrodde regnskogene venter ruiner fra tidligere sivilisasjoner på å bli oppdaget.

Sri Lanka med mange ville dyr

Landet byr også på fantastiske safariopplevelser blant ville dyr, og hvis man er heldig, får man oppleve både elefanter, leoparder, bøfler og mange andre dyr på samme safaritur.

Det siste året har et økende antall norske turister åpnet øynene for Sri Lanka som reisemål. Antallet norske turister, som drar til den vakre øyen sydøst for India, har steget for hvert år, og trenden fortsetter.

Landet har et tropisk regnklima. Nærheten til ekvator og havet gjør at temperaturen varierer lite gjennom året.

Normal middeltemperatur i Colombo varierer fra 28,3 °C i mai, før sommermonsunen kommer for fullt – til 26,6 °C i desember og januar. Fjelltoppen Nuwara Eilya på midten av øya fører til at øya får store nedbørsmengder året rundt, selv om nedbørmengdene ikke kommer i nærheten av det som faller på de våteste stedene på fastlandet.

Høsten er den våteste perioden av året, men det kommer også en del nedbør i april-mai, når sommermonsunen er på vei nordover.

Midt på vinteren kommer det regn rundt hver tredje dag i Colombo, som har en årlig nedbørsnormal på 2345 mm. De lavtliggende områdene i nord er mindre våte, og får lite nedbør om sommeren. Alle områdene av øya får likevel minst 1000 mm hvert år.

Nedbøren kommer normalt som regn, ofte ved kraftige tordenbølger. Disse kan av og til gi nedbør i form av hagl. Ved Nuwara Eliya forekommer frost og snø om vinteren, selv om normal middeltemperatur i desember og januar på ca. 2000 moh. er ca. 15 °C.

Reiseliv gir deg her noen bilder for et lite innblikk gjennom flotte foto fra årets hit-destinasjon.

En tur med veterantog gjennom vakkert landskap rundt på Sri Lanka.

En tur med veterantog gjennom vakkert landskap rundt på Sri Lanka.

 

Asias grønne øy, blir Sri Lanka ofte kalt.

Asias grønne øy, blir Sri Lanka ofte kalt.

Sri Lanka har en fargerik og spennende kultur på mange plan.Sri Lanka har en fargerik og spennende kultur på mange plan.

Landet byr også på fantastiske safariopplevelser.

Landet byr også på fantastiske safariopplevelser.

 

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.