Home DestinasjonerAsiaVietnam Markeder i Hanoi er spennende og fulle av overraskelser

Markeder i Hanoi er spennende og fulle av overraskelser

by Reiseliv
Markeder Hanoi spennende

Markeder i Hanoi i Vietnam er fulle av overraskelser og spenning. Og er alltid en minneverdig opplevelse. Byen er kjent for sine livlige og fargerike markeder som tilbyr alt fra ferske råvarer og lokale delikatesser til håndverk, klær, og suvenirer.

Foto: Pxhere

Markedene i Hanoi er en flott måte å oppleve den lokale kulturen på, og du vil finne deg selv omgitt av en blanding av lukter, lyder, og synsinntrykk som er unike for Vietnam. Enten du utforsker det travle Dong Xuan-markedet i The Old Quarter, tar en spasertur langs gatemarkedene rundt Hoan Kiem-sjøen, eller besøker de mer spesialiserte markedene som selger blomster, keramikk eller antikviteter, er det alltid noe nytt og spennende å oppdage.

I tillegg til shopping, er markedene også flotte steder å prøve lokal mat og drikke. Mange markeder har matboder og små spisesteder som serverer deilige retter til rimelige priser. Prøv gjerne lokale spesialiteter som pho (nudelsuppe), bun cha (grillet svinekjøtt med risnudler), eller banh mi (vietnamesisk baguette).

Det mangfoldige Dong Xuan-markedet

Dong Xuan-markedet er et av de mest livlige og travle markedene i Hanoi. Dette er et flott sted å oppleve den lokale kulturen og handle alt fra klær og tilbehør til ferske råvarer og suvenirer.

Dong Xuan-markedet ligger i hjertet av The Old Quarter i Hanoi, og det er en av byens eldste markeder. Det ble etablert på slutten av 1800-tallet under den franske kolonitiden og har siden blitt et av de mest populære markedene i byen.

Markedet er delt inn i flere seksjoner, hver dedikert til ulike varer og tjenester. I den sentrale hallen finner du et stort utvalg av klær, sko, vesker og tilbehør, alt til svært rimelige priser. Det er også et stort utvalg av tekstiler og stoffer tilgjengelig for de som er interessert i å lage sine egne klær eller hjemmeinnredning.

På utsiden av den sentrale hallen er det flere andre avdelinger som selger alt fra ferske råvarer som frukt, grønnsaker, kjøtt og fisk, til elektronikk, husholdningsvarer og suvenirer. Det er også en matavdeling hvor besøkende kan prøve autentisk vietnamesisk gatekjøkken.

Å besøke Dong Xuan-markedet er en flott måte å oppleve den lokale kulturen og få et glimt av det daglige livet i Hanoi. Markedet er åpent hele uken, men det er best å besøke på morgenen.

Lommetyver er aktive så pass på verdisakene dine når du er på markedet. Særlig når det er travelt og livlig.

Det er også lurt å prute på prisene, spesielt hvis du handler i de mindre butikkene utenfor den sentrale hallen.

Dong Xuan-markedet et fantastisk sted å besøke for de som er interessert i shopping, mat og lokal kultur. Med sitt brede utvalg av varer og livlige atmosfære, er det en opplevelse du ikke vil gå glipp av når du er i Hanoi.

Prut med stil og verdighet

På markeder i Vietnam er pruting en vanlig praksis, spesielt på lokale markeder og små butikker. Her er noen tips om hvordan du kan prute og hvor mye du kan prøve å redusere prisen:

Begynn med å tilby en pris som er betydelig lavere enn det selgeren ber om, gjerne rundt 30-50 % lavere, avhengig av varen og din følelse av rimelighet.

Pruting kan ta litt tid, så vær tålmodig og ikke stress. Det er en del av opplevelsen.

Vær høflig og vennlig under prutingen. Det er en del av kulturen å forhandle, så det bør gjøres med respekt.

Pruting bør være en toveis samtale, der du argumenterer for hvorfor du mener prisen bør være lavere, og selgeren gir sine grunner for hvorfor prisen er som den er.

Det kan være lurt å undersøke omtrentlig markedspris på varen du er interessert i før du begynner å prute, slik at du har en idé om hva som er en rimelig pris.

Husk at det er viktig å være rettferdig og ikke prute for mye. Selgeren er avhengig av å tjene penger, så det er viktig å finne en pris som begge parter er fornøyde med.

Hva skal jeg passe meg for på markeder?

Når du besøker markeder i Vietnam, er det noe du bør være oppmerksom på for å ha en hyggelig og trygg opplevelse:

Markeder kan være overfylte og travle, noe som gjør det enklere for lommetyver å operere. Pass på verdisakene dine og ha dem tett inntil kroppen, for eksempel i en sikkerhetsseler.

Noen ganger kan varer som selges på markeder være av lav kvalitet eller ikke være ekte. Vær oppmerksom på hva du kjøper, spesielt når det gjelder merkevarer eller dyre varer.

Når du kjøper mat på markeder, bør du være oppmerksom på hygienen og kvaliteten på maten. Velg steder som ser rene og populære ut blant lokalbefolkningen.

Markeder kan være store og forvirrende, spesielt for førstegangsbesøkende. Ta deg tid til å utforske og navigere gjennom markedet, og ikke nøl med å spørre om hjelp hvis du trenger det.

The Old Quarter fra 1000-tallet

The Old Quarter i Hanoi er en av byens mest fascinerende områder, med en rik historie og en unik atmosfære. Dette historiske området er kjent for sine trange gater, gamle koloniale bygninger og livlige markeder. Det er et fantastisk sted å utforske for turister som ønsker å oppleve den autentiske sjarmen til Hanoi.

The Old Quarter har en lang historie som strekker seg tilbake til 1000-tallet, da området var et blomstrende handelssentrum i det gamle kongedømmet Thang Long.

På denne tiden var området som utgjør dagens Vietnam en del av det som ble kalt Đại Việt eller det vietnamesiske imperiet. Dette var en periode med politisk og kulturell utvikling, hvor landet gradvis ble forent under en sentralisert regjering.

På denne tiden var Đại Việt et kongedømme som strakte seg over det nordlige Vietnam og deler av dagens Kina. Det ble styrt av Đinh-dynastiet og senere Lê-dynastiet. Disse dynastiene jobbet for å utvide og befeste riket, samtidig som de utviklet en distinkt vietnamesisk identitet og kultur.

I løpet av 1000-tallet opplevde Đại Việt også konflikter med sine naboer, spesielt Kina og Champa-riket i sør. Disse konfliktene førte til perioder med krigføring og territorial utvidelse, men også til perioder med fred og kulturell utveksling.

På 1200-tallet ble området befestet for å beskytte byen mot angrep, og mange av de gamle bygningene og gatene som finnes i dag, stammer fra denne perioden.

I løpet av kolonitiden på 1800-tallet ble Hanoi en viktig handelsby under det franske styret, og The Old Quarter ble et viktig senter for handel og kultur. Mange av de gamle bygningene i området bærer fortsatt preg av den franske koloniale arkitekturen.

Hva kan man gjøre I dag er The Old Quarter et populært turistmål i Hanoi, og det er mye å se og gjøre her. En av de beste måtene å oppleve området på er å gå eller sykle gjennom de trange gatene og utforske de forskjellige kvartalene.

Det er også mange flotte restauranter, kafeer og butikker i området, hvor du kan prøve autentisk vietnamesisk mat og handle for håndverk og suvenirer. Markedene i The Old Quarter er også verdt et besøk, spesielt Dong Xuan-markedet, som er det største markedet i Hanoi.

En annen populær aktivitet i The Old Quarter er å besøke de mange templene og pagodene som ligger i området. En av de mest kjente er Bach Ma-tempelet, som ligger ved inngangen til området og er dedikert til den hvite hestens gudinne.

Alt i alt er The Old Quarter i Hanoi et fantastisk sted å utforske for turister som er interessert i historie, kultur og autentisk vietnamesisk mat og shopping. Med sin rike historie og unike atmosfære er det en opplevelse du ikke vil gå glipp av når du besøker Hanoi.

Markeder Hanoi spennende
Markeder i Hanoi er en god anledning til å prøve lokal mat og drikke. Foto: Unsplash

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.