Home Historisk artikkelarkiv Unge reiseglade samler erfaringer, ikke suvenirer

Unge reiseglade samler erfaringer, ikke suvenirer

by Reiseliv
Unge reiseglade

Unge reiseglade: Når vi blir utsatt for påvirkninger fra forskjellige kulturer, søker mange av oss til en utadvendt og utfordrende verden. Med dagens politiske klima, negative overskrifter, immigrasjon og stadig flere mennesker som jobber og bor på tvers av landegrensene er det satt et nytt preg på reiseliv i Norge.

Kanskje en av de mest positive virkningene av globalisering de siste årene, er at menneskers livssyn blir formet av påvirkninger fra forskjellige kulturer.

I det moderne samfunnet, særlig blant unge, ønsker vi ikke bare å oppdage og oppleve andre kulturer, vi vil også lære av dem.

Parallelt har det økonomiske landskapet det siste tiåret resultert i en forskyvning av verdier bort fra materialisme, med yngre generasjoner mer interessert i å samle opplevelser enn suvenirer.

Unge reiseglade og den nye reiseøkonomien

Unge reiseglade
Kulturell nysgjerrighet ligger i reiseøkonomiens hjerte. Foto: Pixabay

Kollisjonen mellom to trender – globalisering og opplevelsesøkonomien – har tent en ny “reise-zeitgeist”. Reise i tidens ånd har kulturell nysgjerrighet i reiseøkonomiens hjerte.

Fenomenet gir en utrolig stor kommersiell mulighet for kredittkortbransjen som ligger i teten for å støtte opp reiseglade nordmenn med forskjellige positive fordeler for reiseøkonomien.

Folk bor eller jobber i økende grad i andre land enn de der de ble født. Veldig mange av oss har venner som bor utenlands. Mange unge, så vel som eldre, har venner eller familie av forskjellige etnisiteter, og alt dette resulterer i mer interaksjon med globale kulturer.

Ved siden av dette setter studiegjeld økonomiske begrensninger hos unge reiseglade. Uoverkommelige boligpriser er med på å skape et skifte i forbruksmønster, og slik har et nytt sett med verdier dukket opp der opplevelser betyr mer enn eierskap.

Et bredt utbud innen digital forbrukerfinans muliggjør blant annet at kostbare opplevelser kan virkeliggjøres med hjelp av kreditt tjenester med muligheten til å dele opp betalingene etter individuell betalingsdyktighet.

Reise er grunnleggende for de fleste menneskers liv. For å virkeliggjøre sine drømmeturer er det mange som sparer inn på sine daglige utgifter, slik at de kan spare penger for å reise mer. Forståelig nok er en dyr reiseopplevelse fremdeles rimeligere enn et boligkjøp.

Hvorfor stadig flere bruker kredittkort på ferie

Unge reiseglade
Velg kredittkort som er skreddersydd for din individuelle reise.

I Norge er vi opptatt av hvordan kredittkort og kontanter kan brukes til fordel for en god reiseopplevelse, også for lommeboken. Det er så mange forskjellige fordeler ved å benytte seg av kredittkort både før og under reisen. Det finnes et rikt utvalg av såkalte avgiftsfrie reisekort, dvs. kredittkort som er skreddersydd for individuelle reisebehov.

Hovedformålet med reisekort er å gjøre reiseopplevelsene behagelige, trygge og økonomisk gunstige for kortets eier. 

Betales reisen med kortet får man med på kjøpet gebyrfri reiseforsikring og andre fordeler. Når du bestiller flybillett, hotell og leiebil vil betaling med reisekort gi deg flere fordeler gebyrfritt, som du ellers må betale ekstra for.

Viktigst av alt er en gebyrfri reise- og avbestillingsforsikring forutsatt at du har betalt minst halvparten av reisen med kredittkortet.

En av hovedgrunnene til å alltid bruke kredittkortet når du handler i utlandet er at du da har de samme rettighetene som ved kjøp på nett. Hvis du mister kortet eller blir trukket for mye, har du nemlig krav på å få hele beløpet tilbake.

En annen viktig grunn til å betale flyreisen med kredittkort, er finansavtalelovens paragraf 54 b. Dette gir deg som forbruker flere fordeler. Blant annet rett til å kreve pengene tilbake hvis flyselskapet skulle gå konkurs og du ikke får reist.

Dyr minibank på flyplassen – mer penger til ferie

dyr
– Det er ti prosent dyrere å ta ut utenlandsk valuta før avreise, sier daglig leder i Dinero.no, Anders Fagereng. Han råder alle til å ta ut kontanter når man ankommer feriedestinasjonen i sommer.

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.