Home DestinasjonerEuropaP - Polen Portugal Fire nye, flotte hoteller i Polen og 30 festivaler

Fire nye, flotte hoteller i Polen og 30 festivaler

by Per Henriksen
fire nye

Fire nye, flotte hoteller kan Polen skilte med nå. Og ut dette året og gjennom 2020 arrangeres det et trettitalls fargerike festivaler. Reiseliv gir deg innblikk i de nye hotellene og en oversikt over Polens festivaler.

En av fire nye: Hotel Puro i Warzawa

fire nye

En av fire nye er Hotel Puro i Warszawa ligger i hjertet av byen, der en levende, ungdommelig kultur tenker nytt og er en dynamisk kraft innen lokal kunst, design og musikk.

Hotellet ligger ved siden av et Los Angeles-inspirert veggmaleri og det storslåtte Kulturpalasset fra sosialisttiden. Puro Warszawas form og funksjon viser essensen av en by som ligger i det kreative veiskillet mellom øst og vest. Bruk av glass i bygningens fasade lyser opp den innovative stilen innenfor, som kombinerer minimalistisk modernisme med skreddersydde stilmøbler og skaper et romslig og komfortabelt innendørsmiljø for alle gjester.

Puro Warszawas samling av billedkunst fører sammen flere viktige lokale kunstnere som viser byens fortid, nåtid og fremtid gjennom en rekke unike utstillinger.

fire nye

Gjestene kan få tilfredsstilt sine kulinariske behov i en eksklusiv, uavhengig italiensk restaurant som nyter stor respekt i byens restaurantmiljø. Med spaavdeling, takterrassebar og urbane kulturtilbud kan hotellet tilby et spennende utvalg av aktiviteter.

Puro Warszawa et flott utgangspunkt for gjester som vil utforske det energiske undergrunnsmiljøet i Øst-Europas kulturhovedstad.

Hotellet ligger fem minutter fra Saxon-hagen, mens Presidential Palace, Teatr Wielki – Polens Nasjonale Opera og Palass for kultur og vitenskap, Warsawa er kun en 20 minutters spasertur unna. Warsaw Frederic Chopin Lufthavn er en 20-minutters kjøretur herfra. Bestill hotellet direkte her på Reiseliv

En av fire nye: Holiday Inn Gdansk

fire nye

Holiday Inn Gdansk City center ligger på Granary Island, et unikt urbant område som ligger ved munningen av Motlawa-elven på berømte Wyspa Spichrzow.

Du våkner til en fantastisk utsikt over historiske Gdansk og kan utforske det de beste baltiske reisemålene Europa har å tilby. Utsikten fra rommet er nydelig – du våkner opp til en utsikt over den vakre Motlawa-elven, med båthavnen, den berømte havnekranen fra middelalderen, en roterende gangbro, pariserhjulet, restauranter og puber. Rett ved der du bor.

I flere århundrer har Gdansk vært kongenes, handelsmennenes og reiselivets by, men også byen der den polske solidaritetsbevegelsen oppstod og førte til kommunismens fall. I dag satser Gdansk på en kombinasjon av attraksjoner for turister, sportsentusiaster og forretningsreisende.

Hotellet har 240 rom med aircondition, 5 konferanserom, restaurant, takterrassebar, treningssenter som er åpent 24/7, gratis Wi-Fi og garasje i kjelleren. Restauranten har et bredt utvalg av både internasjonale retter og lokale spesialiteter.

Vestibylerestauranten Open Lobby er det ideelle stedet å nyte nylaget mat, ettermiddagste eller bare kose deg med en drink sammen med venner.

Benytt anledningen til å spise middag ved elvebredden om sommeren, eller ute i bakhagen. Du kan hygge deg med en drink i baren på takterrassen, og oppleve den fantastiske utsikten.

Hotellet ligger bare et par minutter unna Gdansk gamleby og Den grønne port Gdansk. Den gyldne port og Wielka synagoge ligger også i nærheten. Bestill hotellet direkte her på Reiseliv

En av fire nye: Mercure i Lublin

fire nye

Mercure Lublin Centrum: Lublins historie som strekker seg over 700 år tilbake begeistrer de besøkende, og kan oppleves i museene, bakgatene, smugene, de mange historiske monumentene og i hemmeligheter i gamlebyens mange leiegårder.

Byen har et levende kulturliv med ulike årlige arrangementer som trekker til seg et bredt publikum. Kulturnatten, «Teaterkonfrontasjoner», den internasjonale danseteaterfestivalen, Magikerkarneval, Jagiellonian Fair eller «East of Culture» – Different Sounds Art’n’Music-festivalen, bare for å nevne noen, er Lublins største og mest profilerte festivaler med et godt renommé.

Alle som besøker byen vår blir fengslet av Lublins atmosfære og det kulturelle, historiske og kulinariske mangfoldet.

Du er velkommen til å utforske den vakre byen Lublin! Se nærmere på spesialtilbud hos Mercure Lublin Centrum – kombinerer topp service med lokal gjestfrihet i hjertet av den største byen i Øst-Polen.

Hotellet har 110 rom, inkludert 2 rom for personer med nedsatt bevegelighet, 7 suiter og en rekke forskjellige tilleggstjenester. Ikke nøl, bestill nå!

Lublins kjente attraksjoner, som Maria Curie-Sklodowska University, ligger kun ti minutter til fots fra Mercure Lublin Centrum. Dette strøket er velkjent for meget gode shoppingmuligheter. Bestill hotellet direkte her på Reiseliv

En av fire nye: The Bridge Wroclaw

fire nye

Det siste av de fire nye hotellene er det femstjerners The Bridge Wrocław – MGallery er bygget i det eldste byområdet, og er inspirert av historiske Wrocław. Ostrów Tumski ligger nå sentralt til i byen, men lå tidligere på en øy.

Området er en oase av stillhet og er stedet du kan lade batteriene etter en intens og travel dag. Den moderne bygningsstrukturen er sammensatt av basismaterialer som stein, jern og betong, og går godt sammen med den omkringliggende gotiske og barokke arkitekturen. Symbolismen i Ostrów Tumski som vises i dekorelementene, understreker broens mystiske atmosfære og omgivelser. Minimalistisk interiør kombineres med designerutsmykninger, mens høye vinduer fyller bygningen med naturlig lys og skaper en unik atmosfære.

Dette livsstilshotellet med 184 rom (inkludert 17 suiter) gir deg tilgang til elven og en iøynefallende hage. Gjestene blir imponert av enestående stil og historie, som gjenspeiles i nåtiden.

Craft restaurant med industristil og et imponerende åpent kjøkken tilbyr signaturretter tilberedt av de flotteste lokale sesongproduktene. Craft Bars stolthet er originalcocktailene, lokalprodusert sprit og en nøye utvalgt vinliste.

De pleier også en feinschmeckers smak med et bredt utvalg av herlig sider, likører eller egenprodusert øl brygget med håndverksmetoder. Bestill hotellet direkte her på Reiseliv

Festivaler i Poland 2019 og 2020

Oktober 6–13:  Unsound Festival, Kraków (avant-garde music)
Oktober 11–12:  Rawa Blues Festival, Katowice
Oktober 11–20:  Warsaw Film Festival
November 1:  All Saints’ Day/Remembrance Day (religious festival, some closures)
November 11:  Independence Day (closures)
November 29:  St. Andrew’s Eve (partying before St. Andrew’s Day; some closures)
Desember:  Christmas market, Kraków
Desember 5–12 (likely):  Watch Docs, Warsaw (human rights film festival)
Desember 24–25:  Christmas Eve and Christmas Day (closures)
Desember 26:  Boxing Day/St. Stephen’s Day (closures)
Desember 31:  New Year’s Eve (huge street party in Kraków)


2020Januar 1:  New Year’s Day (closures)
Januar 6:  Epiphany (closures)
April 12–13:  Easter Sunday and Monday (closures)
April: Kraków Marathon
Mai 1:  May Day/Labor Day (some closures)
Mai 3:  Constitution Day (Swieto Trzeciego Maja, celebrates Europe’s first constitution; street fairs)
Mai 24–31 (likely):Kraków Film Festival
Mai 29–31 (likely):Wrocław Good Beer Festival
Mai 31:  Pentecost (closures) 
Juni 11:  Corpus Christi (religious festival with procession; closures)
Juni 18:  Lajkonik Festival, Kraków (colorful traditional parade)
Juni: Wianki Festival, Kraków (midsummer festival; wreaths on rafts in Vistula River, fireworks, music)
Juni: Jewish Culture Festival, Kraków
Juni/Juli:Sztuka Ulicy, Warsaw (street performers festival)
Juni 30–Juli 3:Open’er Festival, near Gdańsk (alternative rock/pop festival)
Juli:Crossroads Festival Kraków (world music)
August 15:  Assumption Day (closures)
November 1:  All Saints’ Day/Remembrance Day (religious festival, some closures)
November 11:  Independence Day (closures)
November 29:  St. Andrew’s Eve (partying before St. Andrew’s Day; some closures)
Desember 24–25:  Christmas Eve and Christmas Day (closures)
Desember 26:  Boxing Day/St. Stephen’s Day (closures)

Få nytt fra Reiseliv på epost. Se hva vi tilbyr og bestill nyhetsbrev her

Liker du artikkelen om fire nye hoteller i Polen og 30 festivaler, så gi oss Like og del på Facebook


.. ... . Reiseliv er Norges eldste reiselivsmagasin på Internett, startet i 2000.

Craftbeer til latterlige priser på pub i Polen

craftbeer
Stemning i Pod Latarniami Restaurant. Foto: Mona Haugen-Kind

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.