Hjem DestinasjonerEuropaPortugal Vandretur langs Portugals kyst, så det gourmetiske

Vandretur langs Portugals kyst, så det gourmetiske

av Trond Thorud
vandretur

Vandretur, Algarve, Portugal, Michelin-stjerner

Vandretur: Langs den portugisiske vestkysten ligger Rota Vicentina – et nettverk av mer enn 400 kilometer vandreruter som bare venter på å bli utforsket. Stedet er ideelt for aktive turister som drømmer om en opplevelsesrik vandretur mellom forunderlige klippeformasjoner, ville blomster og en mangfoldig sommerfuglbestand i alle regnbuens farger.

Den lengste ruten i terrenget, «Historical Way», er 230 kilometer lang og ligger mellom byen Santiago do Cacém og den ytterste spissen av klippen Kap Sankt Vincent.

Ruten, som går gjennom landlige omgivelser, består av 12 etapper som snor seg gjennom skogområder, byer og landsbyer som bærer på århundrer med  historie. Ruten er også populær blant syklister.

Den 111 kilometer lange «Fisherman’s Trail» går langs kysten mellom Porto Covo og Odeceixe, og fører turgåere til både fiskeområder og solrike strender. Underveis kan du enten besøke forskjellige monumenter eller pleie smaksløkene med delikate lokale retter, fersk fisk og skalldyr.

Ruten er en av de mest fysisk krevende rutene i området. Hver av de fire etappene er ca. 25 kilometer, og man må derfor regne med en dag på hver av dem. Det er likevel mulig å tilpasse ruten til individuelle ønsker.

Etter langturen – inn i storbyen og gourmetrestauranter

Solrike Portugal byr i tillegg til fantastiske strender og fascinerende kultur også på spiseopplevelser i verdensklasse. Landet har ikke mindre enn 14 Michelin-restauranter – hvorav tre har hele to stjerner.

Gourmeter som besøker hovedstaden Lisboa, kan glede seg til å oppleve Belcanto, som har to stjerner og har ligget i byens historiske sentrum siden 1958. I 2012 åpnet den historiske restauranten med en ny eier, og allerede samme år fikk den sin første Michelin-stjerne. Stjerne nummer to fulgte i 2014.

Planlegger du å feriere ved Algarve-kysten, passer det å reservere bord på den tostjernes Vila Joya, som i 2015 ble kåret til en av verdens 50 beste restauranter.

Her er det også mulig å bestille den såkalte «chef’s table»-opplevelsen, hvor inntil åtte gjester får bli med kokken inn på kjøkkenet. Landets øvrige Michelin-restauranter ligger blant annet i sjarmerende Porto, i den elegante kystbyen Cascais og langs Algarve-kysten.

vandretur

«Chef’s table»-bli med kokken inn på kjøkkenet.

Artikkelen er levert av Reisejournalist

Portugal har 30 067 hoteller. Søk og bestill her på Reiseliv.

Hotellfrokost – standard og store lokale variasjoner

Vandretur

Deilig start på dagen, med en god frokost ved bassenget. Foto Common Wikimedia.

Du vil sikkert like disse artiklene også