Home DestinasjonerEuropaS - Serbia Slovenia Spania Storbritannia Sveits London – julehandelens hovedstad i Europa

London – julehandelens hovedstad i Europa

by Trond Thorud

London er en av de storbyene som nordmenn virkelig liker å reise til , spesielt før jul er det mange som tar seg en liten svipptur innom denne shoppingstaden. Her finner du mange spennende butikker  som du ikke finner i Norge, og mange kjente og kjære også, men de er ofte mye større.

Artikkelen handler om: London, Oxford Street, musikaler, julestemning, julehandel

Byen har et godt utvalg når det gjelder flyplasser, og du kommer deg lett i fra Oslo til enten Gatwick, Heathrow eller Stansted.  Alle flyplassene har god transport inntil byen så  handelen kan begynne med engang.

Et tips før du legger turen til London er å bestille togbillettene før du kommer. Da sparer du både tid og kan ofte få billettene litt billigere så du har mer å handle for.

Legg turen til Oxford Street

Når du skal på denne typen tur må du såklart legge en strategi for hva du skal ha, og når du skal bli ferdig slik at du ikke ender med en tur som blir stress og lite gøy.

Et godt utgangspunkt er å besøke nordmenns favoritthandlegate, Oxford street.

Dette er byens  hovedgate for handel og huser mange av de store varehusene som Selfridges og John Lewis.

Her finner du et bredt utvalg av ting i forskjellige prisklasser og du kan få med deg alt i fra parfymer og klær til elektriske artikler.

Shoppingsenteret Oxford Circus. Foto: Daxis

Gammel luksus

Har du lyst til å drømme deg bort i 200 år gammel luksus  er Liberty et bra sted å gå, her finner du mange unike hudpleieprodukter,  delikate sjokolader, porselen og designervarer i ypperste klasse. Liberty har også sitt eget merke av ting med friske mønster som er perfekte gaver til dine kjære hjemme i Norge. De har også unike design så du kan kjøpe samme gave til mange.

200 år gammel luksus hos Liberty. Foto: Alvin Leong

Om denne butikken ikke er helt din prisklasse så ikke fortvil, en god strategi  er å legge turen til Primark. Her har alt du kan tenke deg av klær og ting til hjemmet, og julegavene får du til en brøkdel av prisen  Har du hatt med deg tom koffert er det her du fyller denne, eventuelt har de kofferter som du kan kjøpe og fylle opp med dine fantastiske julegaver på stedet. Denne butikken finnes i hver ende av gaten så ikke fortvil om du ikke finner en av de. Det er en øverst i Oxford street som grenser til Marble Arch,og en i motsatt rettning som er i enden, som grenser til ‘Tottenham Court road.

Ta inn alt det koselige

Mens du går rundt og handler er det viktig å ta inn alle de fine lysene og julepynten. Hvert år er det konkurranse om hvem som har de beste juledisplayene i vinduene sine, og det er også en stor begivenhet rundt julelysene så blir tent hvert år.  Disse blir som oftest tent av en kjendis.

 Når kvelden kommer og du sitter på rommet og har sett igjennom alt det du har kjøpt av gaver, er ikke det noe bedre enn å sitte og slappe av forann tven. Hvorfor  ikke last ned noen spill mens du ser på tv for å øve deg på  strategi mens du slapper av. På nettet er det mange spill som kan lastes ned der du kan øve deg på spillstrategi og bli bedre til å se hvilke ting som funker og hvilke som ikke funker.  Alt handler om å finne smarte løsinger, slik som du gjør når du har begrenset tid til å handle julegaver i en storby.

 Musikaler og julestemning

Du trenger ikke å bare shoppe til du faller ifra hverandre i London. Byen har mye spennende å by på når det gjelder musikaler. En favoritt blant mange er ‘ Løvenes Konge’ eller ‘Phantom of the Opera’ Disse musikalene  kan du ofte få rabatter på om du kjøper billetter direkte fra billettkontor rundt i byen . Begge disse musikalene er veldig ulik hverandre , men de har helt fantastisk musikk som får deg til  å få gåsehud.

Om du ikke har fått nok av shopping og ønsker å finne litt unike ting er har Carnaby Street mange tøffe butikker fra alt i fra Vans til klesdesignere som selger sine t-skjorter. London huser også mange spesifike musikaler som er julerelaterte, blant annet ‘ Scrooge’  og ‘ En julefortelling’ som er kjent for mange. Det er aldri et kjedelig øyeblikk i en storby som London og du vil alltid finne noe, og du vil ha flere planer og ting som du ikke rekker over.

Gin – besøk destilleri i Irland, lær å lage din egen

Listoke Distillery gjenopplever håndverksbrygg og destillering. Foto: Listoke Distillery

Leave a Comment

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.