Home DestinasjonerEuropaS - Serbia Slovenia Spania Storbritannia Sveits Balearene i Middelhavet hvor du roer ned kropp og sjel

Balearene i Middelhavet hvor du roer ned kropp og sjel

by Trond Thorud
Balearene i Middelhavet

Balearene i Middelhavet er et fristende feriemål. Her er det mildt klima, og sammen med spa, velvære og yoga har du nydelig feriedager, for både kropp og sjel. Og du får roet deg ned.

Balearene er navnet på flere spanske øyer i Middelhavet. De største øyene er Mallorca, Menorca, Ibiza og Formentera.

På Mallorca finner du et spahotell med spesielt mineralvann. På Formentera arrangeres zenfestival hver oktober. Liker du yoga, bør Ibiza være stedet. UNESCOs anerkjente natur er lett tilgjengelig på Menorca, perfekt når du vil ha fredelige meditasjonsturer.

Flere og flere turister søker en sunn og balansert livsstil.  Også når de har ferie. Balearene er er rikt på slike muligheter, og at du her kan ta vare på både kropp og sinn.  Samtidig som du er på ferie og nyter godt været, vakker naturen og lokale mattradisjoner.

Helseøyene

Alle disse øyene har flere ulike spa- og velværesentre hvor du opplever siste nytt av behandlinger og aktiviteter. Dette er uansett om du ønsker å bo i nærheten av bølgebruset eller i rolige omgivelser på fjellet.

Alt det du kan nyte er blant annet tyrkiske bad, termalbad, saltvannsbad eller hydromassasje. Mange steder serverer spesielle detox-menyer, komponert delikatesser basert på lokale råvarer.

Mallorca er kjent for de gunstige effektene av naturlig kildevann.  Dette vannet skiller seg fra andre steder på Balearene ved å ha en helt spesiell naturlig mineralsammensetning med 25,34 g/l.

Primære mineraler

De primære mineralene er klor- og natriumsalter. Samtidig inneholder vannet magnesium, kalsium, svovel, fluor og kalium. Alt dette har en rekke positive effekter på kroppen, blant annet på hud, blod- og lymfesirkulasjonen.

På Menorca bygges det nå flere og flere hoteller og landlige overnattingsstede. Disse satser på at du under oppholdet kan nyte spa- og velværefasiliteter. En fin kombinasjon med meditative turer i Menorcas natur. Mye av denne naturen er klassifisert av UNESCO som et biosfærereservat.

Vil du inn på tema yoga, da velger du Ibiza. Idet du går ut av flyet, møter du øyas spesielle tilbakelente stemning, med et stort utvalg opplevelser. Du kan velge yoga, meditasjon, detox, spa og velvære.

Og er du ute etter den fulle opplevelsen, da kan du bestille en yogaretreat. Det gir deg både yoga og meditasjon, og du får muligheten til å oppnå en dypere tilknytning til deg selv.

Følg oss på Facebook, Linkedin, Instagram og Youtube

Har du kommentar til artikkelen, mer informasjon eller ønsker kontakt med Reiseliv, send inn skjema:

    Du liker kanskje også

    Reiseliv

    Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.