Home Reisetips Hjemmekontor begynner å bli kjipt? Reis på workation

Hjemmekontor begynner å bli kjipt? Reis på workation

by Trond Thorud
Hjemmekontor begynner

Hjemmekontor begynner kanskje å bli kjipt i lengden? Workation, «remote work» kan løse opp en etter hvert lite morsom hverdag. Gjør hverdagen litt mer spennende og finn deg et bortekontor. Å være digital nomade er en stor global trend, benyttet av mange såkalte frie yrker i mange år.

Koronaepidemien tvinger arbeidsgivere og arbeidstakere til å finne en litt utradisjonell kontorplass, nemlig hjemme. Men boligen er stedet du skal slappe av etter en hard arbeidsdag, og i lengden kan det for mange bli ganske kjipt å sitte ved kjøkkenbordet å jobbe.

En workation er det gode alternativet, jobbe noen dager i helt nye omgivelser, noen dager eller kanskje i flere måneder. La deg friste av norske fjell og fjorder og dra på workation.

Det finnes flere varianter av workation, fra hyttekontoret til rorbukontor, fyr-kontor eller skjemme seg bort på et skikkelig hotellkontor. Da kan du kombinere jobb med opplevelser på ski, dra på hundeslede kjøring, surfe, nyte midnattssolen eller nordlyset. Du kan til og med bo alene på en øy eller leie et lekkert hotellrom til coworking i byene.

Det finnes flere alternativer for coworking i landet vårt der du kan leie deg en arbeidsplass i et fellesskap, som f.eks. på Beta Coworking Space i Vågå i Jotunheimen som åpnet allerede i 2016.

Rundt omkring i Norge finnes det allerede en rekke tilbud for å kombinere jobb og opplevelser, og flere bedrifter utvikler nå pakker i alle prisklasser.

Hjemmekontor begynner
En litt kald arbeidsplass for den som jobber online på en pc, men det er mange fine plasser i Norge for workation.

Reiseliv gir deg her forslag over steder og bedrifter som tilbyr workation og coworking:

Kvitfjell
Hvorfor ikke bytte hjemmekontor med hyttekontor? Varden Fjellandsby på Kvitfjell tilby moderne hytter med store soverom, bad, kjøkken og stue. Her kan du kombinere førsteklasses skikjøring på ett av Norges beste skisteder med arbeid, sammen med familie, venner eller kolleger. Bytt hjemmekontor med hyttekontor i Kvitfjell | Kvitfjell

Romsdal Lodge
Romsdalen på Vestlandet er det perfekte sted for de som søker eventyr og aktiviteter i kombinasjon med trivelig overnatting med historisk sus. Her kan du jobbe i fred og ro og så komme deg ut i naturen.
Romsdalen Lodge tilbyr blant annet skiguiding, topptur kurs, alpint klatrekurs om vinteren og klatrekurs, føring osv om sommeren. Romsdallodge 

Arctic Coworking Lodge
Hvem drømmer ikke om et kontor i Lofoten? Arctic Coworking Lodge gir deg ramsalte opplevelser ytterst i havgapet på Vestvågøy. Her kan forsøke deg på surfing og andre aktiviteter og bo på et sammen med venner eller kolleger med komfortabel overnatting og superraskt internett. Det perfekte sted for å senke pulsen samtidig som du øker produktiviteten. Arctic Coworking Lodge Lofoten

Myrkdalen
Myrkdalen Hotell er Vestlandets største skisenter hvor du kan kombinere produktive arbeidsøkter på et behagelig og romslig hotellrom med skikjøring på ett av de mest snøsikre skianlegg i Norge. Her kan du drive med langrenn, alpint, skicross, off-piste eller en morsom trugetur. Se de spennende midtuketilbudene inkludert heiskort. Workation | Myrkdalen

Solund Leilighetshotell
I Solund ytterst i Sognefjorden har de lange tradisjoner med å ta imot gjester både fra Norge og utland. På Solund kan du nyte naturen, dyrke dine naturinteresser enten det er havsport, vandring, løping eller bare nyte stormen som av og til river i veggene. På Solund Leilighetshotell har de lagt alt spesielt til rette for din workation. Workation in Norway

Smuksjøseter
Ta med deg jobben til fjells i Rondane! Smuksjøseter tilbyr høystandard leilighet med alt som trengst av kontorutstyr og med den vakre fjellheimen i Rondane rett utenfor døren. Her kan du utforske milevis med langrennsløyper eller gå i dine egne spor. Få frisk luft som gir deg både konsentrasjon og inspirasjon.
Smuksjøseter fjellstue (smuksjoseter.no)

Coworking at Scandic
Scandic har over 80 hoteller over hele Norge og Coworking at Scandic kan tilby arbeidsdager fullpakket med fordeler. Hvis du er ute etter miljøforandring, et raskt møte på farten, eller et sted å jobbe fra mellom møter har Scandic nå en rekke komfortable og trygge arbeidsområder. Fleksible arbeidsplasser | Scandic Hotels

Tenk Træna
På det lille fiskeværet Træna ytterst i havgapet på Helgelandskysten har man allerede i 2020 arrangert en Workation Week – en arbeidsuke i et kreativt miljø, og suksessen skal gjentas i 2021. Men på Træna kam man også finne både arbeidsro, vakker natur, ulike aktiviteter og trivelig overnatting hele året. Workation Week Træna – Tenk Træna (tenktraena.no)

BETA Coworking Space
Midt i trivelige Vågåmo i Jotunheimen kan du få et etterlengtet miljøskifte med fjell, frihetsfølelse og fullt fokus på dine arbeidsoppgaver. I sentrum av Vågåmo med hyggelige nisjebutikker, restaurant og kafeer finner du BETA Coworking Space i et tømmerhus innredet med moderne skandinavisk design og alt som trengst for å gjennomføre jobben din. BETA (betacoworking.space)

FAKTA

Ifølge en undersøkelse fra Transportøkonomisk institutt, sier hele 74 prosent at de er «like effektive eller mer effektive på hjemmekontoret enn på jobben».
Mange internasjonale studier viser lignende tendenser. I et av dem, gjennomført av Stanford University i USA og kinesiske CTrip før koronaepidemien, oppgir de fleste arbeidstakerne som fikk jobbe hjemmefra i en periode at: 

  • De ble mye mer effektive og jobbet mer konsentrert.
  • De ble mer fornøyde med balansen mellom arbeid og fritid.
  • De var mindre syke og stressede.
  • Bedriften sparte mye penger på kontorfasiliteter.

Disse funnene gjør at svært mange forskerne tror at ulike former for hjemmekontor kan bli den nye normen, også i tiden etter koronapandemien.

Les mer om muligheter for å ta en workation i Norge på:
Workation i Norge | Ta med jobben på ferie (visitnorway.no)

Vakker norsk natur på takene i Oslo
skal bli turterreng

Vakker norsk natur

Liker du artikkelen Hjemmekontor begynner å bli kjipt?

Liker du artikkelen Hjemmekontor begynner å bli kjipt, gi en kommentar eller skriv litt om din egen reise derfra på vår Facebook. Eller kommenter på Reiselivs Linkedin eller Instagram. Like bra det!

Hei, hei! Hvordan få nyttige reisetips?

Husk å melde deg på Reiselivs Temamelding så du får tilsendt mange nyttige tips om å reise. Bestill her

Har du skrivekløe?

Les her hva du kan gjøre med det. Du inviteres til å skrive din artikkel her på Reiseliv under Din Reiseartikkel

Lik og del

Del artikkelen på dine sosiale medier, gled venner, kjent og bli kjent med noen. Klikk på ikonene under:

Kontakt oss

Har du kommentar til artikkelen, mer informasjon eller ønsker kontakt med Reiseliv, send inn skjema:

    Artikkelen Hjemmekontor begynner å bli kjipt kan kanskje være interessant for dine venner. Send dem en lenke.

    Du liker kanskje også

    Reiseliv