Home Reisetips Leiebil i Europa og kredittkort med egenandelsforsikring

Leiebil i Europa og kredittkort med egenandelsforsikring

by Per Henriksen

Leiebil: Unngår du å tegne forsikring hos utleieselskapet unngår du også et fordyrende mellomledd. Flere kredittkort har egenandelsforsikring inkludert i kortet, og lar deg spare flere tusen kroner på leiebil.

Reiseglade nordmenn flyr av gårde til fjerne destinasjoner for å nyte utenlandsferie i sommermånedene, og mange foretrekker bilen som framkomstmiddel også på reise. Mange tyr derfor til leiebilselskapene i destinasjonslandet for å få fatt i kjøretøyet de begjærer, men leien kommer ofte med en noe ekkel bismak, skriver Dinero.no i en pressemelding.

Når du tegner leieavtale blir du nemlig prakket på et vell av tilleggsforsikringer. Du kan pent takke nei til de aller fleste av tilleggstjenestene: I havet av overprisete forsikringer er det kun én du virkelig trenger, og det er egenandelsforsikring for leiebil.

Utleieselskapets forsikring: Et fordyrende mellomledd

Leier du bil i utlandet får du gjerne med en kasko- og ansvarsforsikring med på kjøpet. Får du derimot skader på leiebilen i leieperioden, må du ut med en relativt høy egenandel. Denne egenandelen slipper du å betale dersom du har egenandelsforsikring for leiebil. Utleieselskapet gjør derfor sitt ytterste for at du skal tegne nettopp deres leiebilforsikring når du leier bil.

Haken er at leiebilselskapenes forsikringspriser er skyhøye. Avhengig av hvor i verden du leier og hvor lang periode du leier for, kan denne forsikringen koste deg flere tusen kroner i uka.

Ved undersøkelse av forsikringsprisene for en helt vanlig bil hos Hertz og Europcar, koster egenandelsforsikringen mellom 1500 og 1900 kroner per uke. Har du et kredittkort med egenandelsforsikring koster denne maks et par hundre kroner i året – hvis den ikke er inkludert gratis i kredittkortets reiseforsikring.

Dinero.no har kartlagt det norske kredittkortmarkedet, og sammenlignet vilkårene til 19 forskjellige kort som har denne forsikringen inkludert. Tabellen gir informasjon om eventuell pris og hvor mye de respektive forsikringene dekker.

Hvilket kredittkort bør du velge?

Noen kort tilbyr leiebilforsikringen som en billig tilleggstjeneste, mens noen har denne forsikringen inkludert i kortet – gjerne i sammenheng med kortets reiseforsikring. Kortene som har forsikringen inkludert uten tilleggskostnader har gjerne høye krav til innvilgelse, i tillegg til relativt høye årsgebyr.

Lavterskelkortene som skiller seg ut er derfor Bank Norwegian Visa, Cresco Gold, SpareBank 1 MasterCard, yA Bank Visa og Remember MasterCard, da disse kortene ikke har årsavgift. Noen krever en årlig sum for denne forsikringen som en tilleggstjeneste, men årsavgiften for forsikringen er alt i alt mye billigere enn prisen du må ut med for samme forsikring hos utleieselskapene.

Kortene som virkelig flesker til med gode vilkår for leiebilforsikring er kort som American Express Platinum Card, Handelsbanken Platinum og SAS EuroBonus Platinum American Express Card, men disse har årsavgifter på henholdsvis 5000 kroner, 1500 kroner og 1700 kroner. Disse kortene kjennetegnes også med høye inntektskrav. Dette er med andre ord ikke kort man skaffer seg for leiebilforsikringen alene, men for kortenes totalpakke.

Er leiebilforsikringen en del av reiseforsikringen? Dette må du vite

Det finnes mange kredittkort med gratis reiseforsikring. Er egenandelsforsikringen en del av reiseforsikringen? Da kreves det fra de fleste leverandørene at minst 50 % av transportkostnadene for reisen er betalt med kredittkortet, og som regel kreves det at 100 % av leiebilutgiftene betales med kortet. Dette inkluderer også bensinpenger, utgifter til ferge og lignende.

Dinero.no anbefaler at hver enkelt setter seg inn i vilkåret til sin forsikring før avreise.

Leiebil – Biltur gjennom syv stater på to uker

Det kan være godt å gå ut av bilen innimellom og strekke på beina, kjenne på grus og gras utenfor asfalten. Bildet er fra Monument Valley i Utah. Se flere bilder nederst i artikkelen.

Leave a Comment

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.