Home Reisetips Manchester hotspot for en utvidet helg – prøv byens mangfold

Manchester hotspot for en utvidet helg – prøv byens mangfold

by Reiseliv
Manchester hotspot helg

Manchester hotspot for en utvidet helg nord i England. Byen har utviklet seg fra å være en industriby til å bli et populært helgemål. Faktisk er Manchester både på Lonely Planets «Best in Travel 2023»-liste og på National Geographics «Best of the World 2023»-liste.

Begge steder som eneste britiske by. Noe for deg som har mange interesser.

Musikkikoner som Oasis, The Stone Roses, New Order og The Smiths har røtter i Manchester, det samme har to av verdens beste fotballag. Men byen er verdt et besøk også for deg som liker andre ting. For byen er også rik på kultur, gastronomi og shopping.

Her er fem grunner til å besøke Manchester i år.

Shopping, kultur, musikk og sport

Manchester er et ideelt helgemål om du vil kombinere shopping, kultur, musikk og sport med god mat og drikke.

Hvis du trenger å oppgradere garderoben, er steder som Afflecks, Selfridges og Manchester Arndale verdt å få med seg. Og for matelskere er det et bredt utvalg av sjarmerende gastropuber, moderne restauranter og eksperimentelle mikrobryggerier å velge mellom.

Du kan for eksempel besøke matmarkedet i Corn Exchange eller sette tennene i nye tolkninger av barmat i The Refuge. Og hvis du ønsker å pleie matløkene litt ekstra, er Peter Street Kitchen kjent som en av byens beste restauranter.

Etter en begivenhetsrik dag i byen kan du sjekke inn på klassiske, stilige hoteller som The Edwardian Manchester, Midland Hotel eller Stock Exchange Hotel. Les mer her.

To verdenskjente fotballag

Manchester hotspot helg

Manchester har to verdenskjente fotballag: Manchester City og Manchester United.

Selv om lagene alltid har vært rivaler, har de sammen klart å sette Manchester på fotballens verdenskart.

Mange kommer hit for å besøke Manchester Uniteds hjemmebane Old Trafford, som er Storbritannias nest største fotballstadion.

Hvis du elsker fotball, bør du få med deg National Football Museum. Her kan du se Geoff Hursts trøye fra VM-finalen i 1966 og Diego Maradonas trøye fra kampen mot England i 1986 der han skåret det mye omtalte «Hand of God»-målet.

Museet har også en statue av Lily Parr, som var en pioner innen kvinnefotball.

I tillegg kan besøkende prøve seg på ulike fotballtriks, kommentere en kamp og bli fotografert med Premier Trophy-pokalen. Museet er åpent onsdag til søndag.

Elsket av musikkentusiaster

Manchester hotspot helg
Manchester hotspot helg

Manchester er om mulig like elsket av musikkentusiaster som av fotballfans. Oasis, The Stone Roses, New Order og The Smiths er bare noen av verdensstjernene som har sprunget ut fra byen.

10.-11. juni er Manchester vertskap for Storbritannias største storbymusikkfestival, Parklife, i Heaton Park.

Her kan du oppleve både etablerte og fremadstormende artister innen sjangere som hip-hop, pop, rock, dans og klubbmusikk.

Det forventes over 100 000 besøkende til festivalen, som er en årlig begivenhet. En del navn er allerede bekreftet, slik som The 1976 Aitch, Fred Again, The Prodigy, Littel Simmz.

4,5 millioner gjenstander innen naturvitenskap

Manchester Museum har gjennomgått en omfattende renovering for 15 millioner pund og åpner nå en helt ny utstilling kalt «hello future».

Manchester Museum er blant de største universitetsmuseene i Storbritannia med mer enn 130 år bak seg.

Den nygotiske bygningen er tegnet av den anerkjente arkitekten Alfred Waterhouse (1830-1905) og har en imponerende samling på 4,5 millioner gjenstander innen naturvitenskap og fra ulike kulturer.

Museet har alltid vært et sted for forskning og læring og er også i dag en viktig del av byens forskningsmiljø.

Barer, restauranter og matvogner

Manchester hotspot helg
Manchester hotspot helg

Etter et besøk til Manchester Museum er du ikke langt unna festivalområdet  Escape to Freight Island.

Her finner du et stort utvalg barer, restauranter og matvogner samt et New York-inspirert rulleskøytedisko a la 70-tallet med retro arkadespill og karaokebar.

Escape to Freight Island åpner i april, og gjennom sommeren er det jevnlige musikk- og familiearrangementer i området.

Et annet tips er å rusle gjennom området Diecast, som også ligger i nærheten av museet. Her er det både bryggeri, matmarked og kveldsmarked.

Og på Cloud 23 i Manchesters høyeste bygning kan du nyte utsikten over byen sammen med en tradisjonell ettermiddagste.

Til slutt anbefales det å besøke  Gin Making Experience eller dra på en klassisk Craft Beer Tour.  Last ned gratis guide

Nederst i pressemeldingen har vi lagt ved den nye besøksguiden til Manchester (se etter filen med tittelen «2023 Insider’s Guide to Manchester». Guiden finner du også på nett her.

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.