Home Reisetips Opplev en av Norges perler: Geirangerfjorden

Opplev en av Norges perler: Geirangerfjorden

by Reiseliv
Norges perle eirangerfjprden

Norgesferie er blitt stadig mer populært, og det er ingen overraskelse hvorfor. Med sin spektakulære naturlige skjønnhet og enkel tilgang til utendørsaktiviteter, er Norge en drømmedestinasjon for eventyrere og naturkjærlige reisende. Hvis du planlegger en ferie i Norge, bør Geiranger være på toppen av listen din.

Foto: Gulius Yls

Geiranger, hjemmet til den UNESCO-listede Geirangerfjorden, er en skjult skatt i hjertet av Norges fjordlandskap. Den blendende skjønnheten til dette området lokker besøkende fra hele verden, med sine blendende fjelltopper, dype blå vann, buldrende fosser og frodige grønne åser.

Uansett hva du velger å gjøre, er en Norge rundreise en uforglemmelig opplevelse. Så, hva venter du på? Start planleggingen av din drømmeferie i Norge nå.

Ankomst

Reisen til Geiranger er en del av eventyret. Enten du kommer med bil, båt eller buss, vil du bli møtt med noen av Norges mest spektakulære landskap.

Kjør gjennom de svingete fjellveiene og nyt utsikten fra ørneredet, et utsiktspunkt som gir deg en panoramautsikt over fjorden.

Utforsk Landsbyen Geiranger

Landsbyen Geiranger er et koselig og sjarmerende sted, med koselige kafeer, spesialbutikker og en liten marina.

Her kan du prøve lokale spesialiteter på Brasserie Posten, som ligger i byens gamle postkontor, eller besøke Geiranger Sjokolade, en håndverksjokoladefabrikk med utsikt over fjorden.

Dra på Fjordcruise

Et høydepunkt for enhver tur til Geiranger er et cruise på den spektakulære Geirangerfjorden. Her kan du se de berømte fossene «De syv søstrene», «Friaren» og «Brudesløret» på nært hold, samt de forlatte fjellgårdene som klorer seg fast i fjellsidene. Disse gårdene, nå for det meste forlatt, forteller historien om livet i denne avsidesliggende delen av verden.

Nyt Utsikten fra Dalsnibba og Flydalsjuvet

Ingen tur til Geiranger ville være komplett uten et besøk til Dalsnibba, et fjellplatå 1500 meter over havet som gir en fantastisk utsikt over fjorden og de omkringliggende fjellene. På en klar dag kan du se helt til Jostedalsbreen, Nord-Europas største isbre.

Flydalsjuvet er et annet populært utsiktspunkt, kjent for sin ikoniske klippe som henger ut over fjorden. Dette er det perfekte stedet for et minneverdig bilde!

Vandre langs Fossevandring

For de som elsker å vandre, tilbyr Geiranger flere fantastiske turstier. En av de mest populære er Fossevandring, en sti som tar deg med på en reise langs fjorden og forbi flere av de mest kjente fossene. Du kan også prøve deg på fjellturene til Skageflå, en av de forlatte fjellgårdene, eller til Storsæterfossen, en foss du faktisk kan gå bak.

Besøk Norsk Fjordsenter

Lær mer om regionens historie og kultur på det norske fjordsenteret. Gjennom interaktive utstillinger får du et dypere innblikk i livet i fjordene, fra de tidligste bosetningene til dagens bevaringsarbeid.

Utforsk med Kajakk

Opplev fjorden fra et nytt perspektiv ved å padle rundt i en kajakk. Dette gir deg muligheten til å komme nær fossefallene og nyte stillheten og roen i fjorden. Du kan enten leie en kajakk på egen hånd eller bli med på en guidet tur.

Smak på Lokal Mat

Geiranger gir en ekstraordinær gastronomisk opplevelse ved å kombinere det beste av norske mattradisjoner med moderne kulinarisk innovasjon.

I tillegg til fisk og kjøttretter, kan du glede deg over friske bær og frukt som er dyrket i området, samt hjemmebakt sjokolade, kaker og brød som kompletterer måltidet. Lokale drikkevarer som øl brygget i regionen, sider fra lokale epler og det tradisjonelle norske brennevinet, aquavit, kan også prøves for en fullstendig kulinarisk opplevelse.

Fra gourmetrestauranter til koselige kafeer, er det noe for enhver smak i Geiranger.

Opplev Midnattssolen

Hvis du besøker Geiranger om sommeren, vil du oppleve det magiske fenomenet med midnattssolen, når solen aldri helt går ned og dagene strekker seg ut i det uendelige.

Det er en helt spesiell opplevelse å se solen henge lavt over horisonten midt på natten, og det gir deg enda mer tid til å utforske og nyte alt Geiranger har å by på.

Geiranger er virkelig en av Norges mest bemerkelsesverdige destinasjoner. Med sin spektakulære naturlige skjønnhet og sin rolig livsstil, er det et sted som virkelig lar deg koble av og nyte det beste av hva Norge har å tilby.

Ikke gå glipp av sjansen til å besøke dette utrolige stedet!


Les også disse 6 artiklene med samme tema – sommerferie i Norge

Sommerens pakkeliste for tur i fjellet

Sommerens pakkeliste for tur i fjellet er nødvendigvis helt annerledes enn for turer i skogen. Været snur fort på fjellet. Det skifter kjapt fra strålende sol til sure vinder og nedbør. I enkelte høye fjell kan det til og med komme litt snø, selv om det er sommer. Da er det godt å ha gode klær. Sjekk værmeldingen før du går, det er ikke så dumt.

Norgesferie på gratis

Norgesferie på gratis hytter

Norgesferie på gratis hytter hos Statskog. Det er bare å velge blant en rekke gratis hytter, buer og koier over hele landet. Mange er langt fra bilvei, uten strøm, har utedo, vedfyring og ikke så mange kvadratmeter. Men du verden for en natur, masse natur, sjelero og frisk luft. Se hvor hyttene ligger og noen eksempler.

Sommerferie på lavbudsjett

Sommerferie på lavbudsjett

 Har du lite penger denne sommeren? Takket være allemannsretten kan du få en rekke flotte turopplevelser helt gratis. Er du en av dem som ikke har turt å legge noen planer fordi du er permittert eller er usikker på jobbfremtiden? Det er mye moro du kan finne på. Her er tips til hvordan du kan planlegge en gratis eller billig ferie i Norge.

Fottur fjellet Jotunheimen

Fottur i fjellet i Norge

Fottur i fjellet i Norge, da kommer det ofte bilder i hodet av majestetiske formasjoner og vakkert landskap. Det er akkurat dette du får oppleve. Norges største nasjonalpark ligger her med et landskap som gir deg følelse av å være langt fra sivilisasjonen, og tilbake til naturen. 

6 morsomme aktiviteter som bringer deg nærmere naturen

I dagens verden, med travle timeplaner og hektiske rutiner, glemmer vi ofte å ta oss tid til oss selv og få kontakt med naturen. Men å være ute i naturen er en flott måte å slappe av og forynge kropp og sinn. Det er et forfriskende avbrekk fra hverdagen og hjelper oss til å føle oss mer kontakt med verden. 

Overnattingstips ferie fridager

Enkel overnatting på tur i skog og mark, hengekøye og kapahuk

Ut på tur i skog og mark, fjell og vidde, da kan du velge tre fine måter å overnatte på; telt, kun hengekøye eller bærbar gapahuk, også kalt tarp. Her gir Reiseliv deg gode tips hvordan du best får gode opplevelser. Og ikke minst, det er en meget billig form for frisk ferie.

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.