Home Reisetips Reiseforsikringen dekker ikke all galskap i ferien

Reiseforsikringen dekker ikke all galskap i ferien

by Reiseliv
reiseforsikringen dekker ikke

Reiseforsikringen dekker nok det meste når du drar på ferie, hvis du gjør som de fleste og velger Norge som reisemål. Så er det fristene begi seg ut på mer ekstreme aktiviteter, blant annet fallskjermhopping, kampsport og dykking dypere enn 40 meter. Dette og mye annet aksepterer ikke forsikringsselskapene. Et godt råd er å sjekke hva reiseforsikringen dekker.

Skal du drive med ekstremsport på ferie bør du sjekke om reiseforsikringen din dekker den aktiviteten du skal begi deg ut på. Konsekvensene er store om uhellet skulle være ute og forsikringen ikke gjelder. Da kan du bli sittende med hele regningen selv.

Men, kanskje den mest dumdristige ekstremsporten er å reise på ferie uten reiseforsikring.

Reiseforsikringen dekker ikke dypdykking

Blant andre ekstreme aktiviteter er klatring, downhill-sykling og basehopp på toppen av nordmenns drømmeliste for høy aktivitet i sommer.

Om du sammenligner med en gåtur i fjellet eller en strandferie er dette hakket mer ekstremt, men likevel innenfor det reiseforsikringen vår dekker. Når det gjelder dykking trenger du først en tilleggsforsikring dersom du skal dykke dypere enn 40 meter.

Dykking i Norge kan sammenlignes med flere av de beste dykkestedene i verden. Norge har et unikt maritimt liv og flere vrak langs kysten. For eksempel kan du studere godt bevarte skipsvrak fra 2. verdenskrig i Gulen i Ytre Sogn.

I Saltstraumen utenfor Bodø kreves det mer dykkererfaring, og det er et eldorado for dykkeentusiasten med store stimer av fisk, fartsfylte strømmer og kaldt vann.

Enkelte ekstremsporter krever at man har en tilleggsforsikring. Men reiseforsikringen dekker likevel en rekke aktiviteter så lenge du tar forholdsregler og ikke opptrer uaktsomt.

Du kan blant annet prøve deg på kayaking, rafting, klatring, longboard, skateboard og ekstremsykling som trail, downhill og BMX og samtidig være dekket.

Det finnes mange flotte steder å klatre i Norge, men de mest episke klatrerutene finner du i Romsdalen og Lofoten. Romsdalen og Åndalsnes med sin ville natur, og Lofoten som er full av bratte fjell og klatreruter for alle nivåer.

Dette dekkes ikke av reiseforsikringen

De fleste forsikringsselskap har noen unntak i dekningene, slik som luftsport og basehopp.

  • Luftsport som paragliding og fallskjermhopp
  • Paraskiing
  • Dykking dypere enn 40 meter
  • Kamp- og selvforsvarssport
  • Hastighetsløp med båt eller andre motorkjøretøy
  • Basehopp
  • Ekspedisjoner

Drar du ut i Europa, så husker du sikkert å ha reiseforsikring, men ikke glem å ta med deg helsetrygdekortet fra Helfo. Gode reiseråd finner du hos FHI (Folkehelseinstituttet).

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.