Home Reisetips Sandankyo-kløften nær Hiroshima er en vakker vannvei

Sandankyo-kløften nær Hiroshima er en vakker vannvei

by Reiseliv
sandankyo-kløften

Sandankyo-kløften nær Hiroshima i Japan, har en nær mystisk aura. Lenge har denne ravinen vært et ukjent reisemål, bortgjemt i fjellene som i Arthur Conan Doyles «The Lost World».  Sagte men sikkert har turister i Japan fått øynene opp for denne nær tapte verden, med bratte steinvegger, tette skoger, fosser og uberørt natur.

Sandankyo er en del av Nishi-Chugoku Sanchi Quasi-nasjonalpark og en av bare seks japanske kløfter som klassifiseres som et nasjonalt område for naturlig skjønnhet.

Videre er Sandankyo hjem til den fabelaktige japanske gigantiske salamanderen. Denne svære amfibien – den nest største salamander i verden – blir opp til 1½ meter lang.

Hvis du elsker alle skapninger som kryper, vil du føle spenningen underveis i båtturen, men salamnderen er ikke lett å oppdage, tross størrelsen.

Blant verdens vakreste risterrasser

Sandankyo ligger kun 35 kilometer nordvest for Hiroshima. På veien dit kan du passere, via en liten omkjøring se de vakre Ini Tanada risterrassene. Dette er i følge CNN en av Japans 36 vakreste steder og også Ini Tanada også på listen over Japans 100 beste risterrasser, blat mange tusen.

Her er mer enn 320 terrasserte padder blitt hugget ut av åssiden, og den eldste steinmuren går tilbake 500 år.

Sandankyo åpner i slutten av april, etter å ha vært snøstengt gjennom vinteren. Og jo tidligere du drar dit etter åpningen, jo færre turister.

Som ved ethvert turistanlegg går du gjennom en parade av små butikker og restauranter. I den skarpe fjelluften føles dette som å komme inn i en gammel grenseby.

Tehuset i Sandankyo-kløften

Derfra, er det en kort spasertur over en stor rød bro, forbi et sjarmerende Sandankyo Hotel og du går ned en 13 kilometer lang sti som fører til kløften og Shiwagi-elven, en sideelv av den store Ota-elven som renner gjennom Hiroshima.

Nede ved elvebredden reiser det seg bratte ravinesider med fossende kaskader av vann som kastes ned i smaragdgrønne bassenger, med overheng av furutrær omgitt av ugjennomtrengelig skog. Noen av kløftens mest kjente steder har stemningsfulle navn som Tatsu no Kuchi, Dragens munnn og Shimaidaki, Søsterfallene.

Etter en time eller så, etter en langsom marsj gjennom dette fantasimagiske landskapet, kommer du til en liten brygge og en ferge. Selve fergeturen tar bare noen minutter i en

lang, flatbunnet båt, styrt av en lokalkjent, munter mann av en munter mann i en grønn tradisjonell japansk jakke; halvlang ned over hoftene, løsthengende tekstilbelte og vide ermer.

Tehuset i Sandankyo-kløften

Målet er Kurofuchi, en liten utpost fra sivilisasjonen og et fortryllende sted, først møtt av et rustikt tehus og deretter et stykke oppover åssiden til restauranten som gir en følelse av at du er et sted der ute i universet. Her går det også en smal bro knytter sammen begge sider av kløften.

Lunsj med nudler og musubi (risboller) er n del av turen. Men det du antagelig gir mest oppmerksomhet et stort akvarium.  Her får du nærkontakt med et par eksemplarer av den japanske gigantsalamanderen. De ser ut som steinbit med ben. To av de merkeligste dyrene du noensinne vil se.

Utflukt til Sandankyo er flere varianter, blant annet en annen båttur gjennom Sarutobi, hvor de mørke canyonveggene er knapt 2 meter fra hverandre. Denne turen som slutter ved Hijiri Lake, kan ta opptil fem timer, én vei. Da er det snakk om en ekstra lang dagsutflukt.

Du kan ta buss til Sandankyo fra sentrum av Hiroshima. Men vær oppmerksom på at det er bare én ekspressbuss om dagen! Denne går fra plattform nr. 7 ved Hiroshima Bus Center, og heter Sandankyo Gorge, avgang hver morgen klokken 08:18, og tar nær halvannen time én vei.  

Sandankyo Gorge er åpen fra slutten av april til slutten av november.

Artikkelen er publisert tidligere her på Reiseliv.no, men er oppdatert per dato.

Leave a Comment

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.