Home Reisetips Spennende lokal matkultur i arabiske Ras Al Khaimah

Spennende lokal matkultur i arabiske Ras Al Khaimah

by Reiseliv
Spennende lokal matkultur

Spennende lokal matkultur i arabiske Ras Al. Blant de lokale spesialitetene du absolutt bør få med deg, kan vi blant annet nevne en beduingryte, «emiratisk lasagne» og en risrett med safran.  Til dessert spiser lokalbefolkningen gjerne daddelgrøt eller små smultringlignende kaker.

Det å utforske den lokale matkulturen og dens smaker, lukter og farger er for mange en stor del av det å reise og utforske nye deler av verden. Hvis du besøker det naturskjønne emiratet Ras Al Khaimah, som bare ligger 45 minutters kjøring fra Dubai internasjonale lufthavn, er det også rikelig med muligheter til å smake på det lokale Midtøsten-kjøkkenet.

De lokale rettene i Ras Al Khaimah er spesielt preget av sterke krydder og rene ingredienser.

Den emiratiske klassikeren al machboos er en risrett med møre biter av kylling, lam eller reker. Retten tilberedes med et bredt spekter av krydder som paprika, koriander, kanel, kardemomme og safranris, som til sammen gir en aromatisk smaksopplevelse. 

Spennende lokal matkultur

Retten madroobaer også kjent som «emiratisk lasagne», siden den består av lag av fisk eller kylling, krydder, yoghurt og roux (en blanding av hvetemel og fett). Alle herlighetene bakes i ovnen til retten er gyllen, deretter nytes den med flatbrød eller ris. 

Thareed er en solid gryterett forankret i beduinkulturen. Den består av langkokt kjøtt og grønnsaker servert på toppen av et tynt, sprøtt flatbrød kalt ragag. Det er også derfor retten omtales som en grytepai.

I dessertsjangeren er delikatessen luqaimaten stor favoritt ved festlige anledninger. Luqaimat er smultringlignende dumplings som friteres til de er sprø på utsiden og luftige på innsiden. Ved servering helles en søt daddelsirup over de små runde kulene. Desserten serveres ofte under ramadan eller andre spesielle anledninger. 

En annen tradisjonell emiratidessert er al hareesah. Dessertens hovedingrediens er dadler, som tilberedes med smør, sukker og varme krydder. Den grøtlignende desserten har en fløyelsmyk tekstur.

Lokale spisesteder med tradisjon

Spennende lokal matkultur

Ras Al Khaimah har en lang historie innen perlefiske, som i sin tid var med på å gjøre emiratets havn til en av de travleste for handel.

På perlefarmen Suwaidi Pearls, som er en av de få gjenværende tradisjonelle perlefarmene i De forente arabiske emirater, kan du få et innblikk i landets perlehistorie og lære hvordan du dyrker og høster perler på en bærekraftig måte – i tillegg til å prøve å åpne din egen østers.

Opplevelsen kan kombineres med en lunsj hvor du får smake på lokale delikatesser som al machboos. Fra perlegården, som ligger midt i havet, har du en fantastisk utsikt over vannet og fjellene.

Hvis du heller vil nyte lokale spesialiteter i 1770 meters høyde, kan du på Camp 1770 sette tennene i lapskausen mandi, som tilberedes i en ovn i bakken, etterfulgt av den populære desserten luqaimat. Maten tilberedes av lokale fjellstammer. Camp 1770 er den høyeste leiren i De forente arabiske emirater og ligger på Emiratenes høyeste fjell, Jebel Jais. Her kan du i tillegg til matopplevelser også gå på fottur, slappe av med de andre gjestene rundt bålet eller være med på morgenmeditasjon og yoga. Opphold i leiren kan bestilles hos Adventurati outdoors.

Finn ut mer om Ras Al Khaimahs matkultur og kulinariske opplevelser.

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.