Home DestinasjonerAfrikaGambia Gambia: Fulgetittere og naturelskeres paradis i Afrika

Gambia: Fulgetittere og naturelskeres paradis i Afrika

by Per Henriksen

Gambia er det minste land i Vest-Afrika, og er ofte beskrevet som fugletitternes paradis. Nylig markerte feriemålet landets første internasjonale fuglefestival. Tilreisende var med på guidede vandreturer,  workshops og  utendørsaktiviteter. Festivalen er både for profesjonelle ornitologer og alminnelige naturelskere. Men fugletitting og vandring i nasjonalparkene kan du gjøre hele året.

Vest-afrikanske Gambia er på de fleste fugleentusiasters «bucketlist». Med en stor bestand av fuglearter, variert natur og korte avstander er destinasjonen ideell for fuglesafari, noe som har gitt landet kallenavnet «fugletitternes paradis». Men opplevelsene er ikke kun forbeholdt entusiastiske ornitologer – familier og naturelskere kan også være med.

Farverik festival med spennende aktiviteter

Den 21.-25. oktober feires Gambias varierte fugleliv med landets årlige fuglefestival. Den fargerike festivalen tar sted i Tendaba Camp i den sydlige delen av Gambia – like ved noen av landets beste fuglesafari-områder. Festivalen byr på aktiviteter som guidede safariturer, lærerike presentasjoner og workshops samt forskjellige utendørsaktiviteter – alle med de fjærkledde dyr som midtpunkt.

Formålet er at rette fokus mot de mindre kjente naturområdene i Gambia, samt støtte bevaringen av landets rike og variete fuglebestand. Festivalen arrangeres i samarbeid med Gambias Turistråd, nasjonalparkene og fugletitterorganisasjoner.

Fuglesafari hele året: Festivalen er i oktober, men man kan dra på fuglesafari hele året rundt. Landet er hjem til nesten 550 fuglearter og på grunn av landets lille størrelse er det lett å besøke flere forskjellige nasjonalparker på samme reise – og ofte kan man også spotte flere vakre fuglearter i hotellenes hager.

Blant de mest populære utfluktsmålene er Bao Bolong Wetland Reserve, som strekker seg over tre forskjellige økosystemer. Her kan man, fra august til desember, oppleve mer enn 20 000 vannfugler, som i denne perioden samles i de fuktige strøkene. Vil man også se pelskledde og firbeinte dyr, kan man besøke Kiang West National Park, som er Gambias største nasjonalpark. Her finner man det mest varierte dyrelivet i Gambia; med krokodiller, aper, leoparder, hyener og over 250 fuglearter – hvor 21 av de er rovfugler.

Gambia er det minste landet i Vest-Afrika og kjent for sine fantastiske strender mot Atlanterhavet. Landet har solgaranti året rundt, noe som gjør Gambia til et like attraktivt reisemål som Kanariøyene og Kapp Verde.

I tillegg til de gylne strendene kan Gambia by på fantastiske naturopplevelser, en fargerik kultur og lekre smaksopplevelser. Gambia har vært et populært feriemål siden 60-tallet, og reisende kan glede seg over lang erfaring med turister og et høyt servicenivå hos de lokale – godt hjulpet av at det offisielle språket som er engelsk.

Det er kun to timers tidsforskjell mellom Norge og Gambia, så jetlag er ikke et problem. Brussels Airlines flyr til Gambia via Brussel. Turen fra Brussel tar cirka 8 timer.

Kjempeisfugl (Megaceryle maxima), en spennende fugl å få i kikkerten eller fotoobjektivet.

Kjempeisfugl (Megaceryle maxima), en spennende fugl å få i kikkerten eller fotoobjektivet.

En fargerik fugl med det engelske navnet Splendid sunbird (Cinnyris coccinigaster).

En fargerik fugl med det engelske navnet Splendid sunbird (Cinnyris coccinigaster).

Svartbelteskjeggfugl (Lybius dubius) også en fugl som gir økt puls når den dukker opp foran en fugletitter.

Svartbelteskjeggfugl (Lybius dubius) også en fugl som gir økt puls når den dukker opp foran en fugletitter.

Leave a Comment

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.