Home DestinasjonerEuropaI - Italia Irland Storbyferie – prøv Dublin og Belfast i høst

Storbyferie – prøv Dublin og Belfast i høst

by Per Henriksen

Storbyferie: Nå som sommeren er over og juleferien ennå er langt unna tenker du kanskje på en helg med storbyferie. Men hva med en storbyferie som inneholder to byer? Nettopp dette kan du gjøre med Dublin og Belfast! Tre eller fire netter, overdådige hoteller, fine dining, litt sightseeing, og selvfølgelig litt handleterapi.

Bo: The Merrion ligger midt i sentrum av Dublin. Hotellet befinner seg i en georgiansk bygning som også huser Restaurant Patrick Guilnaud, som innehar 2 Michelin-stjerner og ser ut over vakre landskapshager. Hvis du har en mer moderne smak er The Marker noe for deg. Hotellet, med en polert og moderne dekor, ligger i hjertet av Dublins business- og kulturelle kvartal. Gå ikke glipp av den superbe utsikten over byen fra The Rooftop Lounge. Femstjerners-hotellet Merchant House ligger i en flott, gammel viktoriansk bankbygning i Belfasts historiske Cathedral Quarter, og det er omringet av noen av Belfasts beste barer og restauranter. Alt er gjort med en uvanlig tvist på firestjerners-hotellet Malmaison, fra dekoren til serveringen.

Spis: I Dublin kan du spise noen lokale favoritter, som ‘coddle’ og europeiske småmåltider (‘quick eats’) på byens kafeer, restauranter og gastro-puber. Eller nyte en mer raffinert matopplevelse på eksklusive restauranter, som The Greenhouse, Dax, Forest Avenue og Chapter One. I Belfast kan du starte dagen med en legendarisk ‘Ulster Fry’. For den beste bør du dra til George’s of the Market som ligger med utsikt over det historiske St. George’s Marked. På Mourne Seafood Bar kan du kose deg med østers, skjell og ‘fish and chips’, som passer perfekt sammen med et glass Mourne Oyster Stout-øl fra det lokale Whitewater Brewery.

Drikk: Kraftige mahogany-barer, viktorianske glassmalerier og hyggelige omgivelser – Dublins puber er virkelig koselige. The Brazen Head og O’Donoghue’s handler om tradisjonell musikk, mens hundrevis av rock- og jazzband har spilt konserter på Whelan’s. Pubene i Belfast er fulle av sjarm. Her finnes tradisjonelle puber som the Duke of York in Belfast, som ligger i et brosteinsbelagt smug, hvor du kan bestille en irsk whiskey eller en halvliter kremete stout og slå av en prat – mens The Crown Liquor Saloon er unik og en av de sjeldne, med sine mahogany-båser, nydelige fliser og hengende gasslamper.

Se: Dublins herligheter inkluderer suverene steder som Kilmainham Goal, hvor irske opprørere tilbrakte sine siste dager, Trinity College og The Book of Kells, St. Stephen’s Green, Christchurch Cathedral og mye mer. Når du er i Belfast bare må du få med deg et besøk hos Titanic Belfast og den nyrenoverte Titanic Quarter ved vannet, samme med et besøk i de botaniske hager. Eller hva med en Black Taxi Tour for å se på byens veggmalerier? Med en lokalkjent sjåfør, bøttevis av sjarm og en autentisk aksent er dette en unik opplevelse i denne besynderlige hovedstaden.

Handle: Når du er i Dublin kan du sjekke ut innovativ mote som design-kollektivet Project 51, Costume og the Powerscourt Townshouse. Er du ute etter litt god mat er Temple Bar Food Market åpent hver lørdag, i hjertet av Dublins bykjerne. Dette er et paradis for matelskere som bare venter på å bli oppdaget, og det befinner seg i gatene i det kulturelle kvarter. St. George’s Market er en av Belfasts eldste attraksjoner og holder åpent marked fredag, lørdag og søndag hver uke. Det har blitt tildelt tallrike lokale og nasjonale titler og utmerkelser for sine friske, lokale råvarer og flotte atmosfære. For trend-eksperimenterende moteelskere er det et must å besøke Una Rodden’s boutique.

Les også:

Bagasje – Gjør du vanlig pakkefeil når du reiser?

Til topps i Bangkoks høyeste bygning

Leave a Comment

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.