Home DestinasjonerAmerikaKaribien Karibien: Grønne reiser med økoturisme

Karibien: Grønne reiser med økoturisme

by Yvette-Marie Solem

Karibien: Antallet norske bloggere og innlegg om økoturisme på sosiale medier har økt voldsomt, dette viser at etterspørselen er der, sier Patricia Polanco de Olmos, sjef for Den dominikanske republikks turistforening.

CO2-utslipp og bærekraft er noe som stadig blir trukket frem i media. Folk blir mer bevisste på «grønne reiser». Dette gjør at økoturismen stadig øker i popularitet. I Karibien er det nettopp Den dominikanske republikk som leder an innen økoturisme. Hele 25 % av det karibiske ferieparadiset består av nasjonalparker og naturreservater.

Målet med økoturismen er at lokalbefolkningen kan dra nytte av den samtidig som den har en positiv utvikling på leveforhold, kultur og tradisjoner. I tillegg til den kulturelle faktoren satser Den dominikanske republikk også på naturvern.

–  Jo flere turister som velger miljømerkede alternativer, desto flere nye prosjekter kan gjennomføres, opplyser Patricia Polanco de Olmos.

Nylig utpekte Dominican Tourism Competitiveness Consortium 30 bærekraftprosjekter innen turisme i landet, noe som gir turistene muligheten til å feriere med god samvittighet. Også i dag er naturvernet en garanti for at landet fortsatt byr på storslåtte opplevelser med mange «obligatoriske» opplevelser for økoturister. Her er noen av dem:

En skatt fra dinosaurenes tid

På halvøyen Samaná finner man Los Haitises National Park, hvor du får en unik følelse av hvordan verden så ut for mange millioner år siden. Parken anses som ett av verdens mest fantastiske reisemål, en skatt fra dinosaurenes tid. Også fossen El Limón ligger på Samaná. Der kan du besøke den indre delen av øyen og gå i fjellet, som strekker seg opp til 640 moh.

En av de 27 fossene i  Damajagua.

En av de 27 fossene i Damajagua.

Adrenalinkick i Damajagua

En halvtime utenfor Puerto Plata, finner man en av de best bevarte hemmelighetene i Den dominikanske republikk: De 27 fossene i Damajagua. Dette vakre stedet er et adrenalinkick i seg selv. Pulsen stiger mens man vandrer mellom fosser, hopper fra topp til topp eller svømmer i de små lagunene under fossene.

Jarabacoa – økoturismens start

Jarabacoa ligger i provinsen La Vega og blir betraktet som økoturismens fødested. Stedet og fjellene rundt, hvor duften av granbar ligger tett, utforskes best fra hesteryggen.

Økoturismen støtter de lokale butikkene.

Økoturismen støtter de lokale butikkene.

Fra yoga til restauranter

Siden 2013 har et tredvetalls bærekraftige turistprosjekter blitt utpekt til «Dominican Treasures». Dette er en merkeordning som ble innført av organisasjonen Dominican Tourism Competitiveness Consortium (DTCC) som arbeider for å utvikle og styrke turismen i landet. Det gjør det enkelt for økoturistene å finne de alternativene som ikke har negativ påvirkning på omverdenen.

– De 30 perlene som markedsføres som «Dominican Treasures», omfatter produkter og tjenester med fokus på økoturisme rundt om i landet. Det finnes noe for alle, fra yoga til museer og restauranter, både langs kystområdene og i innlandet, sier Patricia Polanco de Olmos.

Se alle 30 utvalgte prosjektene HER

Les også:

Dominikansk bikinivær hele året!

 

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.