Home Destinasjoner Cruise: Verdens mest høyteknologiske

Cruise: Verdens mest høyteknologiske

by Yvette-Marie Solem

Cruise med høyteknologi: I oktober åpner Quantum of the Seas, også omtalt som verdens mest høyteknologiske skip, dørene for sine første gjester. Nå kan nordmenn booke seg inn på turer på denne doningen, som inneholder en rekke banebrytende nyheter. Stjernekokker åpner sine første restauranter til sjøs. aativiteter om bord vil overgå selv de villeste fantasier. Teknologiske løsninger sørger for at gjester får ta del i cruiselivets fremtid.

–  Cruiseturismen er i vinden som aldri før i Norge, og med introduksjonen av Quantum of the Seas tilbyr vi norske passasjerer cruiseverdenens fremtid. Utover høyteknologiske finesser bys reisende på et bredt underholdningstilbud og matopplevelser i verdensklasse. Vi satser på at enda flere nordmenn oppdager cruise som alternativ til charterferien, og opplever det ypperste til sjøs, sier Ellen Stebekk markedsansvarlig i RCL Cruises i Norden.

Tekniske finesser på cruise

Det er ikke uten grunn at nye Quantum kalles «SmartShip». Teknologiske løsninger strekker seg fra robotbarer og superskjermer til en bredbåndstilkobling som er bedre enn alle skip på sjøen har per dags dato. Her følger en oversikt over teknologiske nyskapninger om bord:

Panorama med virtuelle balkonger

Virtuelle balkonger i skipets innvendige lugarer sikrer at alle reisende på cruise har sjøutsikt. Havutsikten overføres i sanntid på 80-tommers LED-skjermer på en av lugarenes vegger.

Robotbartendere

Om bord på Quantum of the Seas blir fremtid til nåtid. Skipet kan skilte med en robotbar der gjester legger inn sin bestilling via nettbrett. Forfriskende drinker mikses, skakes og serveres av robotarmer.

Banebrytende underholdning

Quantum tar scenekunst til et nytt nivå. I Vistarama forvandles de 270 graders gulv-til-tak panoramavinduene til enhver scene – ekte eller virtuell. Via 18 projektorer vekkes digitale show til live på en superskjerm på 30m x 6m i 12K oppløsning, en «pixel-perfekt» bransjeinnovasjon. Utover dette underbygges wow-effekten i Vistarama med seks 2 meter høye roterende robotskjermer. Denne troppen kontrolleres av kraftige robotarmer, som iscenesetter stemninger på egenhånd, eller sammensatt som én enhet. Med den futuristiske tilnærmingen til underholdning kombineres dermed avansert teknologi med artister, dansere og sangere i en lineup uten sidestykke – hverken på land eller til sjøs. Skipet har 18 restauranter som spenner fra eklektiske Wonderland til asiatiske favoritter, Jamie Olivers restaurant og gastropub.

Alltid på nett

Bredbåndstilkoblingen om bord Quantum matcher raske fastlandsforbindelser og er et bedre bredbånd enn det alle skip på sjøen har kombinert i dag. Teknologipartner O3b Networks benytter satellitter på cruise som sørger for at gjestene kan strømme videoer, sjekke e-post, dele bilder i sosiale medier og gjennomføre videosamtaler – selv midt ute på havet.

Foruten å bidra til skipshistoriske innovasjoner har teknologien på cruise også spilt en viktig rolle som gjør skipet mer miljøvennlig. Sofistikert datamodellering ble brukt for å redusere fartøyets energiforbruk. Skipet lyses opp med LED-belysning og bevegelsessensorer dimmer ned belysningen i gangene når ingen er til stede.

Les også: Eventyr i Alaska

 

 

Leave a Comment

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.