Maldivene: Djevelrokker og hvalhaier

by Yvette-Marie Solem

Maldivene: Fra november til mai er det lettere å få øye på rokker og haier på Maldivene. I disse månedene sørger havstrømmen nemlig for å transportere store mengder plankton forbi øyene, og dette tiltrekker seg de gigantiske djevelrokkene og planktonspisende hvalhaiene.

Et av stedene der man kan komme tett på de store, fascinerende havdyrene, er på luksusresorten Angsana Ihuru, som ligger ut mot et fantastisk korallrev.

Her kan man bli med personalet fra det lokale marinesenteret på undervannssafari med snorkelmaske eller dykkerutstyr.

Av og til kan man være så heldig at man får svømme med store flokker av de yndefulle, dansende djevelrokkene, som kan bli inntil 8 meter brede. Safarituren koster 200 USD per person.

Hvis du foretrekker å utforske undervannslivet fra landjorden, kan du på resorten Marine Conservation Lab lære om hvordan de lokale marinbiologene arbeider for å beskytte havmiljøet – herunder de fargerike korallrevene og de store havskilpaddene.

I Wikipedia kan vi lese dette om Maldivene:

Republikken Maldivene er en stat i Indiahavet, sør-sørvest for India som består av en gruppe atoller. Maldivene er et land med 1192 øyer som ofte ikke er høyere enn 2 meter på det høyeste, og ligger cirka 650 km sørvest for Sri Lanka.

25,0% av befolkningen jobber i landbruket. 21,5 % jobber i industri, 53,5 % i tjenesteyting. Turisme er en viktig industri. Viktige eksportvarer er tunfisk, hermetisert, frossen og fersk; klær og fiskemel. Viktige importvarer er forbruksvarer, halvfabrikata, kapitalvarer, og petroleumsprodukter. Maldivene har én flyplass med regulær trafikk. Lesekyndige over 15 år er 90,4 % av befolkningen. Pressefriheten er begrenset. På hovedøya Malé utgis det to dagsaviser.

Les også:

Romantikk under vannet.
Sånn gifter du deg på Maldivene

Sånn kan du gifte deg under vannet, omgitt av koraller og fargerik fisk.

Spill-millionærenes drømmereiser:
Maldivene og månen

Maldivene er et drømmereisemål for mange av Norsk Tippings spill-millionærer. Foto: Common Wikimerdia.

 

Leave a Comment

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.