Home DestinasjonerAsiaM - Macao Malaysia Maldivene Myanmar/Burma Korallene rundt øyene på Maldivene føder i disse dager

Korallene rundt øyene på Maldivene føder i disse dager

by Per Henriksen

Korallene rundt øyene: I løpet av få netter utskiller mer enn 100 ulike korallarter sperm og egg som senere blir til nye babykoraller. Én gang i året blir havet rundt Maldivene fylt med korallegg når korallene formerer seg.  Dette skjer hvert år ved overgangen mellom mars og april.

Er du på Maldivene i denne perioden, har du sjansen til å bli med på en helt unik korallsafari i måneskinn.

Det er flere faktorer som er avgjørende for at formeringen kan finne sted, som for eksempel vanntemperaturen, tidevannet, dagenes lengde samt biologiske og fysiske signaler.

I disse dager blir havet rundt Maldivene fylt med korallegg. Og fenomenet kan oppleves på nært hold med en spesiell korallsafari i måneskinn, på rev rundt øyene. Dette er en helt spesiell opplevelse når du dykker eller snorkler.

Reproduksjonen er avhengig av mange faktorer, for eksempelsom nevnt tidevannet, krever det ofte litt tålmodighet for å oppleve dette naturfenomenet. Det beste er å gå i vannet få timer etter solnedgang, men i prinsippet må du vente helt til midnatt.

Miljø, natur og bærekraftig utvikling står sterkt på Maldivene. Mange hoteller arrangerer aktiviteter for gjestene som får lære mer om livet under vann og om hvordan man sammen kan skape et bærekraftig havmiljø. Nattsafarier arrangeres i forbindelse med korallenes reproduksjon, og er alltid høydepunkter i denne forbindelse.

I de seneste årene har det vært mange historier om døde koraller og mishandling av korallrev. Derfor er det viktig nå å fremheve en positiv historie om korallrevene, en fortelling om den ene gangen i året korallene formerer seg.

Fakta om å reise til Maldivene

Maldivene ligger i Det indiske hav og består av nær 1200 koralløyer fordelt på 26 atoller. Øyene stikker opp kun et par meter over havoverflaten. Et par hundre av øyene er bebodd, og 87 av er hotelløyer for turister, og det er kun på hotellene det er restauranter. Du må regne med å betale mellom 75 og 125 kroner per måltid. Øl, kaffe og mineralvann koster ofte rundt 40 kroner, og vann er nesten like dyrt.

Flyplassen ligger på en egen øy, og når du skal for eksempel inn til hovedstaden Male må du ta lokal båt fra den øya du bor på. Det samme på returen, og vær ikke bekymret selv om det blir mørkt før du får skyss tilbake til hotelløya. Båtførerne finner veien, selv i beksvarte natta med kun stjerner som lyser høyt der oppe.

Hotelløyene har fine strender med hvit korallsand. Men dette er ikke ferien du planlegger lange fotturer. Noen av hotelløyene er så små at du vandrer rundt på 15-20 minutter, og er trygt tilbake til hotellrommet eller strandbaren.

Her ute i Det indiske hav er det tropisk klima, varmt og fuktig året rundt, med en noe tørrere sesong fra desember til mars.

Maldivene er det tidevann med til tider sterke undervannsstrømmer, både på utsiden av atollene og mellom øyene. Tidevannet går inn og ut to ganger pr. dag med variasjoner i løpet av året og er høyest-lavest ved fullmåne. Kontakt hotellet ditt for mer sikkerhetsinformasjon. Hvis hotellet har gratis introduksjonsdykk, anbefaler jeg både nybegynnere og erfarne dykkere å gå på introduksjonen. På disse kursene lærer nybegynnere seg å snorkle på revet som ligger på innsiden av atollen. Når man har blitt vant til det og det ikke blåser for mye, så kan du eventuelt dykke på de ytterste revene.

Ellers er det muligheter for windsurfing, snorkling, dykking og volleyball.

Myntenheten er maldivske rufiyaa (MVR), men på hotellene går det i US dollar. Kjente internasjonale kredittkortene er gangbart. Og så er det lurt å ha med en bunke 1-dollarsedler til tips.

Passet ditt må være maskinlesbart og gyldig i seks måneder ved ankomst. Nordiske statsborgere får visum ved ankomst og gjelder i 30 dager. Det er mulig å få forlenget oppholdet ved å søke når du er der. Utenriksdepartementet har alltid oppdatert reiseinformasjon tilgjengelig online.

Vaksinasjon mot hepatitt A og B anbefales. Strømmen er 230 V, med en annen type stikkontakt enn i Norge. Mange hoteller har adapter til utlån. Tropisk klima. Varmt og fuktig året rundt. Noe tørrere i desember – mars.

Ikke ta med deg alkoholholdige drikkevarer eller pornografisk litteratur. En del religiøse skrifter er også forbudt å ha med seg. Damer må sørge for at BH-en sitter godt på, ellers blir det krass melding om at det ikke er akseptabelt å vise puppene. Turisthotellene har alle rettigheter når det gjelder alkohol, og du må regne med høye priser.

Liker du artikkelen Korallene rundt øyene på Maldivene føder i disse dager?

Liker du artikkelen Korallene rundt øyene på Maldivene føder i disse dager, gi en kommentar eller skriv litt om din egen reise derfra på vår Facebook. Eller kommenter på Reiselivs Linkedin eller Instagram. Like bra det!

Hei, hei! Hvordan få nyttige reisetips?

Husk å melde deg på Reiselivs Temamelding så du får tilsendt mange nyttige tips om å reise. Bestill her

Har du skrivekløe?

Les her hva du kan gjøre med det. Du inviteres til å skrive din artikkel her på Reiseliv under Din Reiseartikkel

Lik og del

Del artikkelen på dine sosiale medier, gled venner, kjent og bli kjent med noen. Klikk på ikonene under:

Kontakt oss

Har du kommentar til artikkelen, mer informasjon eller ønsker kontakt med Reiseliv, send inn skjema:

    Du liker kanskje også

    Reiseliv

    Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.