Home DestinasjonerAmerikaUSA Pow wow, bisons, prærieliv, rodeoer, historisk spenning og fiske

Pow wow, bisons, prærieliv, rodeoer, historisk spenning og fiske

by Reiseliv
pow wow

Med langstrakte elver er Idaho et ideelt reisemål for sportsfiskere på alle nivåer. Hvis du vil fange ørret, er det gode muligheter for akkurat det i nærheten av Swan Valley og Idaho Falls. I Henry’s Fork i Snake River, en sideelv til Snake River, kan du få regnbueørret på kroken, mens rødstrupet ørret er å finne i South Fork.

Ved Snake River finner du også Shoshone Falls, Idahos mest berømte fossefall. Det finnes også andre vakre fossefall langs elven, blant annet Upper and Lower Mesa Falls, som begge ligger i vakre og helt uberørte omgivelser.

Hvis du er interessert i dyreliv generelt, kan du glede deg over at Idahos natur, som mot øst grenser til både den berømte Yellowstone National Park og den pittoreske Grand Teton National Park, er hjem til over 100 fuglearter samt forskjellig dyreliv som elg, hjort, gaupe og svartbjørn.

Utendørs høsteventyr i Montana

pow wow
Her kommer bisonflokken. Vanligvis ufarlig, men ikke provoser dem.

Montana er et paradis for naturelskere. Spesielt i den vestlige delen av delstaten er det mye man bør få med seg, og alt blir vakrere i høstens brune og oransje farger. Her finner du blant annet Flathead Lake, den største ferskvannssjøen i det vestlige USA. Innsjøen kan utforskes med båt eller kajakk, og du kan fiske, stå på vannski eller avkjøle deg med en svømmetur i det klare vannet. Det er campingfasiliteter på sjøen, samt flere moteller i området.

Flathead Lake ligger dessuten i utkanten av Flathead Indian Reservation, hvor tre ulike indianerstammer er hjemmehørende. Hvis du kjører gjennom reservatet fra Missoula til Kalispell, kan du blant annet besøke The Chiefs Cultural Center og lære mer om stammene. Du kan også besøke National Bison Range i Moiese og oppleve vill bison med Rocky Mountains og høstlandskapet som kulisse.

Et annet sted som er viktig å få med seg på høsten, er Going to the Sun Road i Glacier National Park. Denne 80 km lange veien tar reisende med til det høyeste punktet på veien: Logan Pass. Herfra er det gratis – og spektakulær – utsikt over dalene og fjelltoppene. Den populære ruten kan oppleves på egen hånd eller i buss. Du kan også utforske nasjonalparken sammen med et medlem av Blackfeet-stammen og lære mer om deres kultur og deres forfedres territorium, som i dag er Glacier National Park.

Lev ut din indre cowboy i Nord-Dakota

pow wow
Rodeo, den fascinerende villskapen mellom hest og rytter. Foto: Pixabay

I North Dakota er det rikelig med muligheter til å leve ut sin indre cowboy. Her kan du blant annet dra på ridetur langs de historiske stiene i Theodore Roosevelt National Park, og du har mange muligheter til å se rodeo – eller bo på en ranch.

I den sørlige delen av Theodore Roosevelt National Park finner du også Maltese Cross Ranch, der president Theodore Roosevelt bodde regelmessig før han ble president.

Samtidig kan du i byen Medora besøke cowboymuseet ND Cowboy Hall of Fame, som forteller om cowboyenes historie, levemåte og tradisjoner. Hvis du vil spise ute som en ekte cowboy, kan du på Pitchfork Steak Fondue i nærheten av Medora få servert en utendørs grillmeny tilberedt over en peis, med utsikt over prærien.

Pow wow og Indianermyter i Sør-Dakota

Med seks nasjonalparker og 56 såkalte «delstatsparker» og «rekreasjonsområder» er det rikelig med muligheter til å komme seg ut i naturen hvis du drar innom Sør-Dakota på din neste roadtrip i USA. For eksempel kan du besøke Sica Hollow State Park, som fikk navnet sitt fra indianerne. Sica (uttales som «ski-tja») betyr ondskap på dakotaspråket, og det er mange gamle legender og historier om mystiske hendelser i området.

Og ikke minst forglemme en fargerik, tradisjonell indianer-pow wow. Dette foregår i flere stater, og du kan planlegge etter en egen pow wow-kalender. Du vet hva en pow wow er? Det er noe du aldri glemmer når du først har opplevd en, en fantastisk indianerfest, med farger, dans, sang og kulturelt høydepunkt.

Parken kan utforskes til fots på fjelltur eller på hesteryggen, og fugleentusiaster kan følge med på noen av parkens mange fuglearter underveis. Du bør heller ikke gå glipp av en tur til Palisades State Park, som er kjent for sine mange «firkantede» steiner.

Sør-Dakota er også et paradis for sportsfiskere. Nesten 98 % av alle innsjøer og elver i staten er tilgjengelige for alle, og fiske er tillatt. Du kan for eksempel fiske etter ørret i Black Hills-elven eller sølvkarpe i Missouri-elven.

På roadtrip i prærievogn gjennom Wyoming

pow wow
Historisk tur i en prærievogn.

I Wyoming kan du dra på «roadtrip» som i gamle dager i en autentisk hestetrukket prærievogn.

Du kan velge mellom ulike turer, fra korte totimers utflukter til femdagers turer. På turene reiser du gjennom Det ville vesten og får en følelse av hvordan man reiste i USA for over 150 år siden. Hvis du velger en tur som går over flere dager, tilbringer du natten i indianertelt eller i selve vogna. Hvis du ønsker å gjøre prærieferien komplett, kan du vurdere å kombinere vognturen med et opphold på en av områdets mange rancher, der du kan prøve deg som en vaskekte cowboy. Blant de mest autentiske er Allen’s Diamond 4 Ranch og Vee Bar Guest Ranch, mens Paradise Guest Ranch og Turpin Meadow er for de som foretrekker mer komfort. 

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.