Home DestinasjonerEuropaI - Italia Irland Fottur i Italia sammen med munker i Marche-regionen

Fottur i Italia sammen med munker i Marche-regionen

by Reiseliv .
Fottur Italia munker

Fottur i Italia sammen med kapusinermunker i Marche-regionen er en spesiell opplevelse du vil leve lenge på. Ikke la deg skremme av 400 km lang rute. Den deler du opp i 17 etapper.

Drømmer du om å utfordre deg selv med en lengre fottur, er Cammino dei Cappuccini gjennom den naturskjønne Marche-regionen på den italienske østkysten et opplagt valg. Den nesten 400 km lange ruten er delt inn i 17 etapper og slynger seg fra landsbyen Fossombrone i vest til vakre Ascoli Piceno i øst. Og den er i nærheten av havet, for de som liker det. Underveis får du oppleve den fascinerende historien om kapusinermunkene og fransiskanerreformen, alt mens du går innom lokale landsbyer, ville fjell, frodige skoger, bølgende åser og klare innsjøer. 


Har du nok tid, kan du gå alle 17 etappene, men det er også mulig å bare gå deler av ruta. For eksempel kan du gå fra Fossombrone til Camerino på rundt 10 dager, fra Fabriano til Camerino på 5 dager eller fra Camerino til Ascoli Piceno på 7 dager. Ruten kan uansett tilpasses nøyaktig etter dine egne ønsker: Den eneste huskeregelen er at ruten kun går i én retning – fra nord til sør – i tråd med historien om kapusinermunkene. 

Dette er kapusinermunkene

.
Kapusinermunker er medlemmer av en katolsk munkeorden kjent som «Ordo Fratrum Minorum Capuccinorum» eller «Kapusinerordenen». Navnet «kapusiner» kommer fra det italienske ordet «cappuccio», som betyr hette, og refererer til den karakteristiske hettekappen som munkene bærer.

Kapusinermunker ble grunnlagt i 1525 av Matteo da Bascio, en italiensk munk. Ordenen ble etablert som en reform av den eksisterende fransiskanerordenen for å vende tilbake til et enklere og mer strengt monastisk livsstil.

Kapusinermunkene følger den fransiskanske spiritualiteten, og de er kjent for sitt enkle levesett, fattigdom og dedikasjon til å tjene de fattige og de nødlidende. De praktiserer også kontemplasjon og bønn.

Kapusinermunkene er lett gjenkjennelige på grunn av den karakteristiske brune hettekappen de bærer. Kappen har også en lang hette som kan trekkes over hodet. Denne kappen skiller dem fra andre fransiskanerordener.

Kapusinermunker har vært aktive i misjonærarbeid over hele verden. De har deltatt i preken, undervisning og tjeneste i samfunnene de er en del av. Munkene har ofte vært involvert i sosiale prosjekter og humanitært arbeid.

Kapusinermunkene er organisert i provinser, som er geografiske områder der munkene bor og arbeider. Hver provins er ledet av en provinsial.

Den kapusinske spiritualiteten vektlegger enkelhet, ydmykhet, bønn og tjeneste. Munkene søker å etterligne livet til St. Frans av Assisi, grunnleggeren av den fransiskanske ordenen.

Kapusinermunkene praktiserer daglig bønn, eukaristi, og enkelte former for askese og bot. De legger vekt på å leve i pakt med evangeliske råd om fattigdom, kyskhet og lydighet.

Det finnes ulike fransiskanske ordener, og kapusinermunkene er en av disse, kjent for sin spesielle enkelhet og den karakteristiske klesdrakten.

Forslag til klær og utstyr ved fottur i Marche

For å ha en fin tur, er det greit å være riktig kledd – KLIKK HER for å lese og lukke forslagene


Når du planlegger en fottur i regionen Marche, Italia, er det viktig å velge klær og utstyr som passer for terreng og værforholdene i området. Her er noen generelle anbefalinger:.

Her er forslag til klær

Innerlag: Bruk fukttransporterende undertøy for å holde huden tørr.
Mellomlag: Et isolerende lag for å beholde kroppsvarmen. Dette kan være en fleecegenser eller en lett dunjakke.
Ytterlag: En vanntett og pustende skalljakke for å beskytte mot regn og vind.
Bukser: Slitesterke og lette fotturbukser som tørker raskt. Velg eventuelt bukser som kan gjøres om til shorts for økt fleksibilitet.
Fottøy: Gode fottursko med solid grep og støtte. Valget avhenger av terrengtypen du forventer å møte.
Hodeplagg: En lett og pustende caps for beskyttelse mot solen. En lue eller pannebånd for kjøligere vær.
Solbeskyttelse: Solkrem med høy faktor, solbriller med UV-beskyttelse og eventuelt en buff eller skjerf for å beskytte nakke og ansikt.

Gode tips til hva du kan ha i ryggsekken

En lett, men romslig ryggsekk for å bære nødvendige forsyninger. Velg en med justerbare stropper for å sikre god passform.
Vannflaske: En vannflaske eller drikkesystem for å holde deg hydrert under turen.
Mat: Ta med lettvektige snacks og enkel mat som gir energi, som nøtter, tørket frukt og energibarer.
Førstehjelpsutstyr: En grunnleggende førstehjelpspakke med plaster, desinfeksjonsmiddel, smertestillende medisin og andre nødvendige medisiner.
Kart og kompass: Selv om du kan ha digitale kart på en mobil enhet, er det alltid lurt å ha med en fysisk kart og kompass som backup.
Lommelykt eller hodelykt: Spesielt viktig hvis du planlegger å gå på stier sent på kvelden eller tidlig om morgenen.
Ekstra klær: En ekstra sett med klær, spesielt sokker, kan være nyttig hvis du blir våt eller kald.
Multiverktøy eller kniv: En allsidig verktøy kan være nyttig for forskjellige situasjoner.

Husk å tilpasse utstyret basert på sesongen, lengden på turen og værforholdene. Det kan også være lurt å sjekke lokale værprognoser før du drar ut på fottur for å være bedre forberedt.

.
Les mer om ruten her
Les mer om Marche-regionen her.
Les mer om Italia som reisemål her.

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.