Home DestinasjonerEuropaK - Korsika Kreta Kroatia Kypros Fem grunner til å velge Larnaca til din neste ferie

Fem grunner til å velge Larnaca til din neste ferie

by Yvette-Marie Solem
Fem grunner

Fem grunner til å velge Larnaca: Nytt vinhotell, mat i gourmetklassen, ville flamingoer, shopping i særklasse og gåavstand til flyplassen! Larnaca er byen du må oppleve!

Fra du setter deg på flyet i Oslo er du fremme i Larnaca på bare drøye fire timer. Kypros er øya i Middelhavet som bader i solskinn, noe vi vintertrøtte nordmenn lengter sterkt etter å oppleve!

Her er fem grunner til å velge Larnaca

Nytt vinhotell med gratis vinkurs på takterrassen

Midt i smørøyet finner du Larnacas nyeste vinhotell; Art and Wine Hotel, et unik hotellkonsept som kombinere vin, kunst og gratis vinkurs på takterrassen av eier og sommelier Nico samt hans arkitektkone. Ekteparet har bodd 38 år i Napoli, Italia, og er vel bevandret i den italienske vinverdenen.

Leilighetene er freshe og pene til å være et 3-stjerners hotell, men er på vei til å gli inn i 4-stjerners klassen. Trenger du å stå opp midt på natten, er listene langs gulvene på soverommet utstyrt med sensorlys, slik at gulvet lyser opp når føttene når gulvet. De største leilighetene i hotellet befinner seg mot bakgården, velg gjerne disse når du booker rom siden rommene ut mot gaten bringer med seg litt støy.

De rosa flamingoene på saltsjøen
– et fantastisk skue for fugleelskere

Mang en fotograf har stått opp grytidlig for å få med seg nærbilder av de rosa flamingoene som flokker til i saltsjøen som ligger ti minutter med bil fra Larnaca sentrum i Kypros. Hele 12 000 flamingoer er innom her hvert år før de flyr videre til enda varmere strøk for å overvintre. Flamingoene holder seg nær strandkanten om morgenen for så å legge seg langt utover sjøen.

Shopping utenom det vanlige

Shoppingutvalget samt prisnivået i Larnaca gjør at du kan reise hjem med kofferten full av lekre klær uten å ha støvsuget bankkontoen. Småbutikkene ligger tett i tett i shoppinggatene, og bor du på Larnacas nyeste vinhotell Art & Wine Hotel bor du formelig midt i shoppingstrøket som ligger parallelt med strandpromenaden Finikoudes i Kypros.

Mat i gourmetklasse

Følg med på hvor de lokale spiser, og så går du dit de er. Det gjorde vi, bokstavelig rett utenfor og ved siden av vinhotellet, finner du smakfull og fersk mat rett fra havet, og rett fra bondegården. Vi har smakt oss gjennom laksebaguetter, lammekoteletter, biff og desserter som i Norge ville ha kostet det dobbelte av prisen. Våre lokalanbefalinger er: Glykolémono som ligger rett over gaten til Art & Wine Hotel (laksebaguett ble vår daglige lunsjfavoritt under vårt opphold).

Gull, glitter og mystiske kjellere

Lasaruskirken fra 900-tallet som ligger i gamlebyen huser den skumle kjelleren som visstnok har Lasarus’ grav liggende her. Stemningen er spesiell når du går ned trappen og ser mumigravene bortover i kjelleren.

Når du kommer opp av kjelleren, starter en detaljrikdom av gull og glitter langs veggene. Meget instavennlige bilder også for deg som liker spennende og fascinerende historier.

Larnacas middelalderslott som ligger langs strandpromenaden er også gull verdt å besøke. Spesielt hvis du har med en lokal guide som kan fortelle deg spennende historier. Historie er noe av det beste man opplever ved reiser. Anbefaler vår kunnskapsrike guide Sakkadas Savvas fra Kypros Turistråd.

Takterrassen på Art & Wine Hotel i Larnaca byr på herlig solbad på dagen. Om kvelden forvandles terrassen om til gratis vinkurs for hotellgjestene. Foto: Cristina Maria Solem
Utsikt til Mackenzie strand fra Middelalderfortet i Larnaca. Foto: Yvette-Marie Solem


Saltsjøen i Larnaca ligger kun ti minutters kjøring fra sentrum. Prikkene på bildet er flamingoer sett på ettermiddagen fra telelinse. For å få nærbilde av fuglene må du være her ved 7-tiden om morgenen.
Middelalderfortet ligger innerst på strandpromenaden. På toppen får du panoramautsikt over Larnaca. Foto: Yvette-Marie Solem

Velg deg et liv i solen på Kypros

Tren og konkurrer på solsikre Kypros

Bestill rom på Art and Wine Hotel her

Art and Wine Hotel

Få nytt fra Reiseliv på epost. Se hva vi tilbyr og bestill nyhetsbrev her

Liker du artikkelen om Larnaca på Kypros, så gi oss like og del på Facebook

Du kan søke hoteller verden rundt og bestill direkte her på Reiseliv


.. ... . Reiseliv er Norges eldste reiselivsmagasin på Internett, startet i 2000.

Leave a Comment

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.