Home DestinasjonerEuropaK - Korsika Kreta Kroatia Kypros Ukjent feriested – det er uten tvil Korsika det…

Ukjent feriested – det er uten tvil Korsika det…

by Trond Thorud
Ukjent feriested

Ukjent feriested? Er du på jakt etter det? Øya Korsika er et godt tips. Her er en liten oversikt over hva du kan gjøre på den franske øya i Middelhavet, når du er i gang med å planlegge en ferie dit.

ukjent feriested

Korsika, et ukjent feriested og et spennende alternativ til mer tradisjonelle sydeuropeisk reisemål. Her har du fine sandstrender, dykkeområder og golfbaner. Du kan gjøre safariutflukter på hesteryggen, gå fjellturer og klatre.

På Korsika vil du kunne dekke mange behov; om du er sporty og aktiv, eller har bare lyst til å ligge og strekke deg på stranden med tærne i sjøen. Er du interessert i kultur og historie, eller glad i mat og vin – ja, da er Korsika noe for deg!

Det finnes vel få steder i Middelhavet med et så stort spekter å spille på. Cap Corse er et spesielt område, da det her er mindre turisme, mens det i syd er atskillig mer utbygd. Cap Corse representerer en mer naturell del av Korsika.

Ukjent feriested og Korsika i miniatyr

ukjent feriested

Utsikt fra det kjente Cap Corsa. Foto: Pxabay


Her finner du fortsatt øde strender, ingen solsenger å betale for på stranden, og ikke minst så er prisene lavere og mindre sesongregulerte. Cap Corse er et lite Korsika i miniatyr, det vil si at det byr på samme naturvariasjon her som ellers på øya. Her finner du fjell på 1305 moh. (Monte Stello) og øde strender som bukter seg langs kysten.

Alt i alt er Cap Corse et av de mest naturskjønne og spennende områdene på øya. Langs østkysten flater landskapet betraktelig ut syd for Bastia. Det er mange måter å komme seg til øya på.

Det finnes utallige båtforbindelser fra både fastlandet i Frankrike og Italia (Marseille, Toulon, Nice, San Remo, Savona, Genova, Livorno, La Spezia, Piombino).

Dette gjør det enklere å komme dit, dersom det er dette du legger vekt på. Båt over kan for øvrig sterkt anbefales da det er en behagelig tur hvor du får sett mer enn fra et fly. Ferien kan dermed kombineres med andre reisemål.

Leie leilighet i Pietracorbara

ukjent feriested

Sjarmerende Pietracorbara. Foto: Pixabay


Du kan leie leiligheter, og mange av disse ligger i Pietracorbara, også et ukjent feriested, i nærheten av stranden som er fantastisk fin og stor (ca.800 meter lang).

Ved stranden ligger det to restauranter som er oppe både på dagen og utover kvelden samt to hyggelige små snackbarer. Pietracorbara er en liten landsby.

Selve landsbyen ligger et stykke opp fra stranden. Øya ble ofte plyndret av pirater og av den grunn ble landsbyene lagt litt unna kysten. Det var rett og slett farlig å bo ved havet, der båtene la til.

Men i dag vokser bebyggelsen stadig nærmere kysten. Pietracorbara er et fredelig sted omringet av vakker og spesiell natur.

De høye fjellene omringer landskapet og flater ut i havgapet. Det er svært barnevennlig her, da det ligger landlig til med store arealer å boltre seg på. Dersom du skulle ønske å handle og se storbylivet er ikke Bastia lenger unna enn 14 kilometer. Dette er en av de største byene på Korsika (ca. 50 000 innbyggere), nærmere bestemt Nord-Korsikas hovedby.

Ajaccio, Napoleons fødeby

ukjent feristed

Gatebilde fra Ajaccio, fødebyen til Napoleon.


I Sør-Korsika er det Ajaccio som er øyas hovedstad. Øya er delt inn i disse to distriktene. Ajaccio, Napoleons fødeby med godt over 60 000 innbyggere, er en stor by med avenyer, butikker, kafeer, restauranter og mange minnesmerker over keiseren.

I Porticcio ligger; «Le Maquis» kanskje Korsikas mest fasjonable hotell med sine 5 stjerner. Dette er noe for den absolutt kresne eller for de som vil unne seg noe helt spesielt.

Når du er på stranden har du bademuligheter både inne og ute, og stedet innbyr til total komfort og avslapning. Ved Bonifacio ligger det et golfanlegg som nylig ble kåret til Frankrikes flotteste.

Ellers er aktivitetstilbudet på øya variert. Her kan du klatre, dra på safari på hesteryggen, rafte i de utallige elvene, dykke, leie båt og gå tur i fjellet.

Liker du artikkelen?

Liker du artikkelen, gi en kommentar eller skriv litt om din egen reise derfra på vår Facebook. Eller kommenter på Reiselivs Linkedin eller Instagram. Like bra det!

Hei, hei! Hvordan få nyttige reisetips?

Husk å melde deg på Reiselivs Temamelding så du får tilsendt mange nyttige tips om å reise. Bestill her

Har du skrivekløe?

Les her hva du kan gjøre med det. Du inviteres til å skrive din artikkel her på Reiseliv under Din Reiseartikkel

Lik og del

Del artikkelen på dine sosiale medier, gled venner, kjent og bli kjent med noen. Klikk på ikonene under:

Kontakt oss

Har du kommentar til artikkelen, mer informasjon eller ønsker kontakt med Reiseliv, send inn skjema:

  Spania: Reis på yogaferie til Mallorca

  Mallorca: Yogalærer Jaqui Wan fra London til venstre i bildet har undervist i yoga i 15 år. Her på den idylliske stranden i Cala d’Or på østkysten av Mallorca. Foto: Yvette-Marie Solem

  Leave a Comment

  Du liker kanskje også

  Reiseliv

  Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.