Home DestinasjonerEuropaS - Serbia Slovenia Spania Storbritannia Sveits Solskjær-effekten: Enorm økning i reiser til Manchester!

Solskjær-effekten: Enorm økning i reiser til Manchester!

by Reiseliv
solskjær-effekten

Solskjær-effekten: Å reise på fotballtur til Storbritannia er en drøm for mange. Spesielt klubber som Manchester United, Liverpool og Arsenal trekker fotball glade nordmenn inn på sine stadioner. Med Ole Gunnar Solskjær i førersetet for Manchester United fristes rekordmange til å reise på fotballtur.

Det har vært mange norske fotballspillere både i Premier League og i Championship opp gjennom årene uten at det har hatt særlig effekt på bestilling av reiser til de aktuelle byene. I hvert fall ikke bestillinger som tydelig kan knyttes til rene fotballreiser.

Men så kom Ole Gunnar Solskjær. Fotball generelt har et stort fokus i media og spesielt Manchester United. Med Solskjær som vikarmanager for verdens største fotballklubb har det tatt helt av. Det har blitt skrevet spaltemeter på spaltemeter, analysert lagoppstillinger, motstandere, ånden i laget før og etter Solskjær osv, osv. Dette har resultert i enda større interesse for fotballreiser – og da reiser til Manchester!

Solskjær-effekten

I perioden fra Solskjær ble manager før jul og frem til 21. januar har bestillingene til Manchester økt med 92 prosent sammenliknet med samme periode i fjor, og byen klatrer med det fra 16. til 6. plass på topplistene. I tillegg kommer de som reiser til London og tar for eksempel tog videre, som ikke omfattes av denne statistikken.

Mange velger å fly til London fordi man har flere avganger å velge mellom og ikke minst vil prisen være lavere enn til Manchester. Så i realiteten er nok økningen av fotballgale nordmenn som vil oppleve Solskjærs Manchester United på Old Trafford enda høyere.

Foreløpig styrer Solskjær «The Red Devils» frem til sommeren 2019. Om han da reiser hjem til Molde så forventes det at bestillingene til Manchester går tilbake til normale nivåer.

Få nytt fra Reiseliv på epost. Se hva vi tilbyr og bestill nyhetsbrev her

Liker du artikkelen om Solskjær-effekten, så gi oss like og del på Facebook


Sjekk og bestill hotell i Manchester her
Du kan søke hoteller verden rundt og bestill direkte her på Reiseliv


.. ... .
Reiseliv er Norges eldste reiselivsmagasin på Internett, startet i 2000.

10 populære storbyer som kan friste deg i vår

10 populære storbyer

Amsterdam er en meget populær by å reise til når våren næmer seg. Foto: Pixabay

Få nytt fra Reiseliv på epost. Se hva vi tilbyr og bestill nyhetsbrev her

 

Leave a Comment

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.