Home Destinasjoner Opplev Litauen i sommer!

Opplev Litauen i sommer!

by Yvette-Marie Solem

Litauen: Har du fremdeles ikke planlagt sommerens ferie? Opplev Litauen i sommer! Flere kjenner til Litauen og hovedstaden Vilnius, men det mange ikke vet er at Litauen har en av Europas største sanddyner og en sommerhovedstad som heter Palanga.

Med Østersjøen i vest, er den kuriske landtunge, eller Curonian Spit, en av Europas største sanddyner. Den Kuriske Landtunge er kjent som perlen i Østersjøen. Det langstrakte området med forblåste sanddyner er omgitt av hav på begge sider.

Landtungen er hele 98 kilometer lang, og er oppført på UNESCOs verdensarvliste som har som mål å verne om verdens kultur- og naturarv.  På Den Kuriske Landtunge finner du sjarmerende furuskoger, vindblåste sanddyner og bortgjemte landsbyer som Nida.                                                                       

Nida er en autentisk fiskerlandsby med røde hustak og kystfyr. Freden, nydelige strender samt ren luft gjør at mange vender tilbake til Nida hver eneste sommer. Det er veldig lett å utforske området rundt Nida på sykkel. Egne sykkelveier mellom stedene gjør området til et populært feriested for både småbarnsfamilier og pensjonister.

Palanga – Litauens sommerhovedstad
Kystbyen Palanga som ligger vest i Litauen regnes for å være Litauens sommerhovedstad. Barer, nattklubber, vannsport, kurbad og kulturskatter gjør at alle kan finne sin egen måte å lade batteriene på.
Basanavičiaus er Palangas hovedgate og er et populært sted å rusle om sommeren. Gaten er alltid full av liv med mange kafeer, barer, puber, musikk, dans og annen underholdning.

Les også:

Litauen: Mirakelvannet i spabyen Druskininkai

Wroclaw: Jakten på byens gnomer

Leave a Comment

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.