Home Destinasjoner Hvite koraller på El Hierro, Spanias minst bebodde øy

Hvite koraller på El Hierro, Spanias minst bebodde øy

by Reiseliv

El Hierro på Kanariøyene, ofte kalt Popcorn Beach på grunn av de popcornlignende steinene som ligger spredt utover stranden. Dette er hvit korall som har blitt dannet ved at kalkholdige alger har blitt presset sammen med hvit sand over lang tid.

Foto: Canary Islands Tourism

Disse formasjonene, kalt rhodolitter, vokser én millimeter per år under havoverflaten. Det kan dermed ta flere hundre år for en strand som El Hierro å få sitt unike utseende.

Disse korallene, er ikke bare vakre å se på, men de er også en viktig del av økosystemet. De hvite korallene skaper et vakkert landskap av hvite, kalkholdige strukturer som stiger opp fra havbunnen, og gir ly til mange marine arter.

Å se disse korallene i sitt naturlige miljø er som å vandre gjennom en drøm. Lyset som filtreres gjennom vannet kaster et mykt, fortryllende lys over korallenes skjøre former, og skaper et magisk under havet.

Men disse korallene er også sårbare. De vokser langsomt, og det tar mange år for dem å danne seg. Derfor er det viktig å beskytte dem og deres habitat, slik at de kan fortsette å berike havet og øya med sin skjønnhet og sin viktige rolle i økosystemet.

Når hvite koraller skylles i land så blir strendene hvite. Koraller er sammensatt av kalkholdige skjeletter, og når de dør, kan bølgene føre dem til land.

Over tid kan disse korallene blande seg med andre naturlige elementer, som sand og skjell, og bidra til å danne de vakre hvite strendene som er kjent for å være karakteristiske for noen kystområder. Disse strendene er ikke bare vakre å se på, men de er også en viktig del av økosystemet og bidrar til å opprettholde kystlinjens helse og stabilitet.

El Hierro er Spanias minste bebodde øy

El Hierro er den minste av de bebodde Kanariøyene i Spania. Øya er kjent for sin uberørte natur, vulkanske landskap og bærekraftige tiltak. El Hierro er et flott reisemål for de som søker fred og ro, samt for de som er interessert i økoturisme og bærekraftig utvikling.

Øya er hjemsted for El Hierro Biosphere Reserve, et UNESCO-biosfæreområde som dekker store deler av øya og omkringliggende farvann. Dette reservatet er dedikert til bevaring av økosystemene og kulturarven på øya.

En av de mest kjente attraksjonene på El Hierro er vulkanen og krateret i El Hierro National Park. Øya har også fantastiske dykkemuligheter med klart vann og et rikt marint liv. El Hierro tiltrekker seg også folk som er interessert i fotturer og naturopplevelser, med mange flotte stier og steder å utforske.

Kulturelt sett er El Hierro interessant for sin unike arkitektur og tradisjoner. Mange av landsbyene på øya har bevart sin tradisjonelle kanariske arkitektur, og øya er kjent for sine lokale festivaler og arrangementer som feirer kultur og historie.

El Hierro er også et av de første stedene i verden som er selvforsynt med fornybar energi, takket være et innovativt hydro-elektrisk system. Dette gjør øya til et eksempel på bærekraftig utvikling og miljøbevaring.

Den sjarmerende byen La Oliva

La Oliva er en sjarmerende by og en kommune på øya Fuerteventura, som tilhører den spanske øygruppen Kanariøyene. Den ligger nord på øya, og selv om det ikke er en stor by, har den en rik historie og en vakker arkitektur som tiltrekker seg besøkende.

En av de mest kjente attraksjonene i La Oliva er Casa de los Coroneles, eller oberstens hus. Dette er en imponerende herregård som en gang tilhørte den lokale adelen, og den er et flott eksempel på kanarisk aristokratisk arkitektur. Huset er omgitt av vakre hager og er åpent for besøkende som ønsker å lære mer om øyas historie og kultur.

I tillegg til Casa de los Coroneles, har La Oliva også andre interessante historiske steder, som kirken San Pedro y San Pablo, som ble bygget på 1700-tallet, og Casa Mane, et tidligere hjem for en lokal familie som nå er et kulturelt senter.

La Oliva er også et flott sted å utforske det omkringliggende landskapet, med vakre strender og ørkener som er perfekte for fotturer og terrengsykling. Byen er også kjent for sitt gode kjøkken, med mange restauranter som serverer deilige kanariske retter laget med lokale råvarer.

Alt i alt er La Oliva en sjarmerende by med mye å tilby besøkende som ønsker å oppleve det beste av Fuerteventura’s kultur, historie og natur.

10 kilo koraller tar turistene med hver måned

I takt med at Popcorn Beach går sin seiersgang på sosiale medier, oppfordrer myndighetene til å unngå fristelsen til å ta med seg et par «popcorn» i lomma. Over ti kilo korall fjernes fra stranden hver måned, noe som på sikt truer strandas naturlige utseende.

Den unike korallen på Popcorn Beach har dessuten en viktig miljøverdi. Korallen kan absorbere karbondioksid fra havet og dermed bidra til å bekjempe klimaendringer, og «popcornet» er samtidig en utmerket yngleplass for ulike marine arter som bruker hulrommene i formasjonene til å lagre sine egg.

Et ønske om å beskytte stranden gjør nå at lokale myndigheter og reiselivsoperatører øker innsatsen for å informere turister om korallens betydning. I tillegg blir et nytt lovverk utarbeidet for å kunne bøtelegge de som ikke lar «popcornet» ligge. Ansvarlige turister tas imidlertid imot med åpne armer til Popcorn Beach.

Kanaryøyene: Al Hierro, Spanias vestligste og sørligste øy.

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.