Home Historisk artikkelarkiv Pokerhelg midt i Oslo sentrum

Pokerhelg midt i Oslo sentrum

by Reiseliv
2012-02-14 Pokerhelg.jpg

Pokerhelg midt i Oslo sentrum: Har du pokerfjes kan du friste lykken – helt gratis på Posthallen i Oslo i helgen. Da arrangeres nemlig NM i Poker. Rundt 1000 deltagere fra hele landet er ventet å delta.

Og selv om det ikke spilles om ”ekte penger” er det både heder og flotte premier å hente hjem for de som satser rett og samtidig greier å holde masken i de avgjørende øyeblikk.

En markedsundersøkelse Synovate gjorde i 2011, viste at 331.000 nordmenn spiller poker. Det er nesten like mange som antall fotballspillere i Norge (352.000 ifølge Fifa.com).

Selv om arrangørene nå har stengt for ytterligere påmeldinger er det erfaringsmessig en del deltagere som likevel ikke dukker opp grunnet sykdom eller andre ting.

Om du dukker opp på Posthallen klokken 19.00 torsdag har du dermed fortsatt en mulighet til å få blitt med, få spilt mot Norges beste pokerspillere, og kanskje, som fjorårets sensasjon – Lotte Westrum – bli norgesmester og sikre deg gratis sete til LIVE-NM i Dublin 2013, eller vinne andre flotte premier.

Vi spurte primus motor for Poker NM, Frode Fagerli, om hva som trigget hans pokerinteresse?


– Jeg lærte poker av min bestefar og spilte med knapper donert av min bestemor da jeg var liten. Har alltid vært glad i spill og å konkurrere og vi hadde et fast pokerlag hver uke mens vi gikk på videregående skole. Da jeg var 21 år, vant jeg en tur til USA, da ble det rom for en tur til Las Vegas, og interessen for poker ble ikke mindre av det.

Vi leser jo i avisene at så vel langrennsstjerner som Petter Northug og glamourdamer som Aylar Lie spiller, men hvem er egentlig den typiske pokerspilleren i Norge?

– Det enkleste, og mest dekkende svaret, er egentlig alle. Alt fra snekkere og murere, via studenter og leger til politikere og politimenn, men de sistnevnte kanskje mest i smug, spiller poker. Jeg vet ikke om noen spesielle grupper som ikke spiller.

– Er det plass til publikum i Posthallen også?


– Ja, møter du opp i god tid, er det en sjanse for å få med seg konkurransen, men det er nok ikke plass til så mange flere enn rundt 150 publikummere, så det er lurt å møte opp i god tid.

– 

Det virker som om poker blir stadig mer populært til tross for myndighetenes forbudslinje?


– Ja, år er det 12. gang poker-NM blir arrangert, og det blir stadig flere deltakere. I fjor var det 1046 deltakere i hovedturneringen og alt tyder på at det blir enda flere deltagere i år.

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.