Home Historisk artikkelarkiv Syv hav lokker med cruise

Syv hav lokker med cruise

by Reiseliv
2013-02-27 cruise.jpg

Syv hav lokker med cruise: Noen få dager, en uke, kanskje to? Eller hva med hele jorden rundt? Reiseklare nordmenn blir stadig mer bevisste på hva en ferie bør inneholde, og få steder ser ut til å friste mer enn det åpne hav….

– Det er et veldig spennende marked for cruise nå, og vi i Carica har doblet salget i januar i år i forhold til fjoråret. Flere og flere ser fordelen ved å bestille en reise hvor man har full kontroll over kostnadene og slipper ubehagelige regninger i postkassen etter man kommer hjem, forklarer Magnar Haugland, daglig leder i det Stavangerbaserte Carica Cruiseeksperten.

Konkurranse mellom flere rederier er blant årsakene til prisreduksjonene, og har ført til at man nå eksempelvis kan sikre seg drikkepakker inkludert, gratis lugaroppgraderinger og en rekke andre fordeler ved tidlige bestillinger.

Haugland har vært i cruisebransjen i flere år, og ser tydelig en tydelig trend i at cruise- passasjerer ønsker mer og mer luksus og eksklusivitet om bord. Kan det for eksempel friste med en egen butler på reisen?

– Cruisepassasjerene har gjerne høyere krav til komfort nå enn før. Det ser vi blant annet ved at vi selger flere reiser med mindre skip, gjerne med kun suiter, egen butler og “all inclusive”-pakker, sier Haugland.

– Den mest populære destinasjonen så langt i år er helt klart Middelhavet. Deretter følger Dubai og Karibia, som begge også var populære i 2012. Vi mer også en økt etterspørsel etter cruise jorden rundt, hvor man for 90.000 kroner får et tre måneder langt cruise runde hele kloden. Elvecruise har også god økning, legger han til.

I takt med cruiseferienes økende popularitet lanserer Carica Cruisespesialisten i disse dager sin nye reisekatalog, med over 17 innholdsrike turer over hele verden. De fleste med reiseleder, og alle med høy standard på både skip og aktivitetsprogram.

– Cruise har blitt et virkelig rimelig og flott reisealternativ, Nå kan man få pakker med flytur, fire netter på hotell, all transport inkludert og selve cruiset for bare 9.500,- per person. Vi skal også satse videre på tilbudet vi introduserte i 2012, med cruise fra Stavanger til New York via Island, Grønland, Newfoundland og Canada. Vi ser allerede nå at dette blir et spennende år, sier Magnar Haugland.

Husk å melde deg på Reiselivs Temamelding så du får tilsendt mange nyttige tips om å reise. Bestill her

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.