Home Reisetips Filippinene, flotte fotturer, overrasker det deg? Det er sant!

Filippinene, flotte fotturer, overrasker det deg? Det er sant!

Forberedelser og overnatting

by Reiseliv
Filippinene flotte fotturer

Filippinene, flotte fotturer; dette overasker deg kanskje. Sannheten er at det er mange gode turstier på de mange fjellene. Underveis kan du oppleve ville dyr, vulkanske landskaper og vakker panoramautsikt. 

Her har du ti vandreruter som kan anbefales. Dette er naturopplevelser på noen av Filippinenes mange fjell.

Apo: det høyeste fjellet på Filippinene
Fjellet Apo vest for Davao City på øya Mindanao er det høyeste fjellet på Filippinene og rager 2956 meter over havet.

Her kan du legge ut på vandreruten Kidapawan. Underveis passerer du både kokospalmer og vulkanske områder – og alt fra mosegrodde sumper til steiner og frodige skoger.

Du kan også være så heldig å få øye på den truede apeørnen, som er verdens største haukefugl og bare lever i filippinske skogsområder. Ruten er 6,4 km lang og tar ca. tre timer.

Pulag: gudenes lekeplass 
I Cordillera-regionen ligger fjellet Pulag, som med sine 2922 meter er det tredje høyeste på Filippinene. Fjellet har fått kallenavnet «Gudenes lekeplass» fordi man fra toppen har en fantastisk utsikt over skyene.

Det er flere forskjellige veier mot toppen, og langs fjellstiene passerer du både furuskog og kjøkkenhager med grønnsaker. Ambangeg-ruten på 7,4 km tar i underkant av tre timer og er bra for nybegynnere, mens Akiki-Ambangeg-ruten på 16 km er for de mer erfarne turentusiastene.

På denne ruten kan du regne med å bruke en dag på å komme opp til toppen og ned igjen. 

Pinatubo: vulkan med turkis kraterinnsjø
I underkant av 100 kilometer fra Manila, hovedstaden på Filippinene, ligger fjellet Pinatubo, som er en aktiv kjeglevulkan som sist hadde utbrudd i 1991.

Spesielt natur- og turentusiaster kommer hit for å nyte den magiske utsikten over den turkise kratersjøen. Du kommer til kratersjøen med firehjulstrekkere etterfulgt av en 2 km lang tur.

Du kan også klatre og rappellere de drøye 40 kilometerne ned den brattere ruten Sapang Uwak Delta-V for å komme ned til innsjøen. Denne turen tar omtrent 12-14 timer. 

Flere forslag til fotturer

Filippinene flotte fotturer

Halcon: barskt terreng og tett skog
Fjellet Halcon på øya Mindoro er for erfarne turgåere som i tillegg til vakker natur også drømmer om en ekstra utfordring.

Fjellet strekker seg 2582 meter over havet. Det tar omtrent tre til fire dager å nå toppen, og underveis er det mange bratte stier samt tette skoger og elver å krysse. Underveis kan du være heldig å få øye på den truede tamarau-bøffelen.

Fjellet er et av de tre fjellene på Filippinernes «Knife Edge Triology»-liste, som består av de tre mest brutale fjellene. De må bare klatres av personer som har trent for formålet.

Guiting-Guiting: en av de mest utfordrende stigningene på Filippinene
I hjertet av øya Sibuyan i Romblon-provinsen ligger nok et utfordrende fjell i Knife Edge Triology: Guiting-Guiting.

Fjellet sies å ha en av de mest utfordrende stigningene på hele Filippinene. Turen til toppen av det 2058 meter høye fjellet innebærer klatring med tau, og i gjennomsnitt tar det fire dager å nå toppen.

Fjellet er hjemsted for 54 endemiske planter samt sjeldne endemiske øgler og flaggermus. 

Dulang-dulang: mystikk i jungelen
fjellet Dulang-dulang er det nest høyeste på Filippinene med en høyde på 2938 meter og ligger midt på øya Mindanao.

Landskapet på fjellet ser nesten mytisk og eventyraktig ut med sine tåkete skoger, høye furutrær og tette jungler. Fjellet er en del av fjellkjeden Kitanglad, og på en klar dag får du nyte en magisk utsikt over de andre fjelltoppene fra toppen.

Det tar litt over åtte timer å nå toppen og ned igjen.

Kitanglad: blomstrende regnskog
Mount Kitanglad ligger i Mount Kitanglad Range nasjonalpark i den nordlige delen av øya Mindanao.

Parken er en av de få gjenværende blomstrende regnskogene på Filippinene og hjem til flere sjeldne plante- og dyrearter – inkludert den sjeldne apeørnen. Til tross for godt etablerte stier er fjellet utfordrende og derfor kun for erfarne turgåere.

Du kan vandre fra Dulang-dulang til Kitanglad via begge toppene på omtrent tre dager.

Ytterligere tre gode tips om fjellturer

Kabunian: Risterrasser og fossefall
Ved Bakun på øya Luzon ligger fjellet Kabunian, hvorfra du har en fantastisk utsikt over områdets risterrasser.

Fjellet er oppkalt etter en filippinsk gud ved navn Apo Kabunian som antas å bo i fjellet. Lokalbefolkningen ber til Apo Kabunian for å sikre en god innhøsting. Fjellet er en del av Bakun-trioen, som også består av fjellene Lubo og Tenglawan.

I perioder med mye regn forvandles Kabunian til et såkalt gråtende fjell med vakre fossefall som renner ned i det grønne landskapet. Det tar omtrent fem timer å nå toppen av fjellet, så du må sette av en dag hvis du skal bestige dette fjellet.

Skal du bestige hele Bakun-trioen, bør du sette av tre dager – dette krever imidlertid en viss erfaring. På denne ruten krysser du ville elver og får gå gjennom tette skoger.

Kanlaon: vulkankratre og varme kilder
På Negros, den fjerde største øya på Filippinene, kan du vandre rundt den aktive vulkanen Kanlaon.

Vulkanen er omgitt av vulkanske kratre, frodige skoger, varme kilder og brusende fossefall. Her bor 200 plantearter og populasjoner av truede dyrearter som den filippinske hjorten og Visayan-vortesvinet.

På grunn av bratte passasjer og ofte ekstreme værforhold har fjellet middels vanskelighetsgrad. Turen til toppen er ca. 17,8 km lang og går innom alt fra jorder til regnskoger. 

Osmeña Peak: panoramautsikt
Utsiktspunktet Osmeña Peak er den høyeste toppen på øya Cebu og er en del av fjellkjeden Mantalongon.

Fra toppen har man panoramautsikt over Cebus sørvestlige kystlinje og de omkringliggende gresskledde fjellene, som minner om de berømte Chocolate Hills i Bohol. Stien til toppen er godt etablert, og en tur til toppen tar en knapp halvtime.

Siden det ofte er tåke i morgentimene, anbefales det at du legger ut på turen etter middag for å få den beste utsikten.

Slik forbereder du og pakker for fjelltur på Filippinene

Det å vandre i fjellene på Filippinene kan være en flott og spennende opplevelse, men det er viktig å ha riktig utstyr for å kunne nyte turen på en trygg måte. Her er noen essensielle ting du bør ha med deg:

Fottøy: Det er viktig å ha et godt par fjellstøvler eller fottøy som gir støtte til ankelen og har godt grep på ulendt terreng.

Ryggsekk: En god ryggsekk vil hjelpe deg å bære alt utstyret ditt og være behagelig å bære over lang tid.

Klesplagg: Ta med klær som passer til værforholdene i fjellene, som lette og pustende klær for varme dager og varme klær for kalde netter. Det kan også være lurt å ha med regnklær og en hatt eller caps.

Mat og drikke: Ha med nok mat og drikke til turen. Ta med snacks og vannflasker, eller en vannrensingsfilter om du ikke er sikker på tilgangen til rent drikkevann.

Solbeskyttelse: Ta med solkrem, solbriller og en hatt for å beskytte deg mot solskader.

Navigasjonsutstyr: Ta med et kart, kompass og/eller GPS for å navigere i fjellene.

Førstehjelpsutstyr: Ta med et førstehjelpssett som inneholder bandasjer, plaster, smertestillende medisiner og andre nødvendige medisiner.

Lommelykt: Ta med en lommelykt eller hodelykt for å kunne se i mørket, spesielt om du planlegger å gå på natten.

Kamera: Ta med et kamera eller telefon med god kamerafunksjon for å ta bilder av de flotte utsiktene.

Husk å sjekke værmeldingen før du drar, og sørg for å varsle noen om hvor du skal og når du forventer å være tilbake. Dette er alltid en god idé når du drar ut i verden. Tryggere for deg og færre bekymringer for de som er hjemme.

Hvordan overnatter du i fjellene på Filippinene?

Overnattingsmulighetene i fjellene på Filippinene kan variere avhengig av hvor du befinner deg og hva slags type tur du har planlagt. Her er noen alternativer:

Telt: Hvis du planlegger en flerdagers tur, kan det være lurt å ta med et telt og campingsutstyr. Det finnes flere campingområder i fjellene hvor du kan slå opp teltet ditt og nyte naturen.

Hytter: Det finnes flere hytter og lodger spredt rundt i fjellene som tilbyr enkel overnatting for turgåere. Disse hyttene kan variere fra enkle hytter med grunnleggende fasiliteter, til mer komfortable hytter med senger, madrasser og tilgang til toaletter.

Homestays: Noen lokalsamfunn i fjellene tilbyr homestays, hvor du kan bo hos en lokal familie og oppleve den lokale kulturen. Dette kan være en flott måte å oppleve fjellene på og samtidig støtte lokalsamfunnet.

Hoteller: Hvis du ønsker litt mer komfort, finnes det også hoteller i nærheten av fjellene hvor du kan overnatte før eller etter turen. Disse hotellene tilbyr vanligvis fasiliteter som en seng, dusj og toalett.

Det kan være lurt å undersøke overnattingsmulighetene på forhånd, spesielt hvis du reiser i høysesongen. Sørg også for å ta med riktig utstyr for den type overnatting du planlegger å gjøre.

Om Filippinene
Filippinene består av 7107 øyer som byr på alt fra hvite strender og frodig jungel til vulkaner, majestetiske kalksteinsklipper og gode dykkesteder. Filippinene kalles også «de glade menneskers land», siden folk har lett for å smile og være vennlige og imøtekommende. I tillegg har landet en rik kultur med musikk og mat. Mer kan du lese her

Les også denne artikkelen om Filippinene

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.