Home Reisetips Hektiske feriedager – tips for å kjede deg litt

Hektiske feriedager – tips for å kjede deg litt

by Reiseliv

Hektiske feriedager? Jo lengre ferie eller reise du er på, jo flere timer har du til å kjede deg. Og det skal være sundt å roe ned litt, kjede seg litt og lade energien mot høyere aktiviteter. Kroppen er et batteri.

Hektiske feriedager kan være både romantikk som hovedbildet viser, og vandring i gater, turistattraksjoner og shoppingsentra.

Du er lei av sightseeing for en stund, du er ikke sulten, du vil litt vekk fra masse mennesker, ”dette må jeg gjøre”, og for en stund inn i din egen verden.

Her er fire forslag til å kjede deg! Litt avhengig av hvor du er.

Kunstgalleri-trikset

Gå i et kunstgalleri, sett deg ned og bare dvel ved de bildene som henger rundt deg.  La folk passere rundt deg, uten at du bryr deg om det. Se på bildene, ikke for kunsten sin skyld men bruk motivet som basis for dine egne fantasier, en inngang til en slags meditasjon. Glem tiden, og ikke vær turist eller annen tilreisende, og at galleriet skal være noe du må ha med deg på turen, men at det er her pulsen skal ned, og  både kropp og sjel skal bort fra hektiske feriedager. For det er jo sånn at mange ferier blir ganske hektiske. Reisemålet er kanskje kun én gang i livet, da gjelder det å utnytte tiden. Tror man. Men ved bevisst å kjede deg en times tid på en benk i et kunstgalleri er batteriladning. I et kunstgalleri mange steder i verden har jeg ladet batteriene mange ganger, og fått nye krefter til mer aktive timer.

Bare stirre og tenke

En times tid i en park og bare nyte dyrenes rolige dager er en avslappende del av ferien.

Sett deg på en fortausrestaurant og sitt der minst en time, bare stirre og tenke. Eller i en park og se på dyrens rolige tilværelse. Stress ned og gled over at du ikke er blant alle de hektiske menneskene som haster forbi deg. Ta gjerne på ørepropper og hør på favorittmusikken din. Da er du i en egen verden. Glem hva du skal senere på dagen, det viktigste er at du tar deg tid – og råd – til å ikke gjøre noe, midt i en dyrt betalt ferie. Når ikkenoetimen er over, kan du kanskje gå et sted bestille en god middag, eller en fet sjokoladekake til en kopp kaffe. Da får du du dobbelt dose energi, både batteriladning og mat i kroppen. Da er du klar for nytt ferieoppdrag resten av dagen. Dette er mitt triks fra mange reiser, både på jobb og ferie. Og det funker hver gang.

Telle stjerner og stjerneskudd

Både stjerneskudd, satelitter og fly kan skimtes mellom de trillioner av stjerner på natthimmelen.

Er det mulig å telle stjernene? Alle har vel prøvd en gang; en, to, tre,…. og raskt gitt opp. Allikevel tips til en god idé; legg deg ned på stranda etter mørkets frembrudd og bare stirr på stjernene og månen, lytt til musikken fra bølgeskvulp, og kanskje lyden av by og trafikk i det fjerne. Du kan telle stjerneskudd, og fly som passerer. Er du et sted i verden som har lite lysforurensing, det vil si forstyrrende lys fra bygninger og veier, og natten er ganske svart, da kan du se en og annen satellitt passere høyt der oppe, nesten 36 000 kilometer fra jordoverflaten. Men det er ikke satellitten som beveger seg, det er jorda. Satellitten står stille der ute i verdensrommet. Over deg har du en fantastisk verden som kan gi deg en uforglemmelig reise inn i fantasien. Et av mine beste minner fra Tahiti er nettopp en kveld på stranden i horisontal posisjon og stirrende opp mot stjernehimmelen. Tre timer lå jeg der, hadde god tid til flyavgang og bygget opp ressurser til lang tur videre til Australia.

Vandrende fotograf

Kamera blir brukt flittig av de fleste når de er på ferie, men prøv deg på å drive dank med kameraet, finn nye ideer, tanker og vinkler.

Å drive dank med kameraet innimellom på ferie kan gi deg mange artige ferieminner. Og så har du det med flyforsinkelser eller at du havner på flyplassen i altfor god tid før avgang er begredelige greier, og timene går sagte. Det er vel ingen steder folk oftere puster dypt og tyngt eller småstønner av venteirritasjon.

Vi subber gjerne litt innom noen taxfreebutikker, prøver å lese litt, sove litt i en ellers lite sittevennlig, og langt fra sovevennlig stol. Man blir mer sliten av disse ventetimene enn å gjøre noe. Og så er det så gudsjammerlig kjedelig.

Derfor et tips til avspenning: Ta med deg kameraet eller smarttelefonen og vandre rundt og ta bilder. En avgangshall har haugevis med spennende, artige, fine motiver. Ofte med godt lys fra store vinduer. Litt diskret er det jo greit å være, og å utøve folkeskikk med hensyn til hvem man tar bilde av og hvordan. Men som oftest er ikke folk så avvisende som man kanskje kan tro.

Dette er en fin måte å ”slå i hjel tida” på, når du allikevel er fastlåst i avgangshallen. Noen Facebook-motiver kan det jo også bli. Men nærbilder av fremmede mennesker på Facebook, det er et klart; nei! Man kan ta bilder av mennesker når de er i et miljø på et offentlig sted, men blir du nærgående skal du alltid spørre først om du tenker å legge slike bilder på din blogg eller sosiale medier. 


Mor kommer snart, her er flyet hennes nå…

Mor kommer snart

Leave a Comment

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.