Home Reisetips Høstferie i Norge eller Syden? Her er 5 tips du kan tenke på

Høstferie i Norge eller Syden? Her er 5 tips du kan tenke på

by Reiseliv

Høstferie i Norge eller Syden? Her er 5 forslag som begeistrer hele familien. Oslo er et fint reisemål i høstferien. Fjellet likeså med mye godt å spise. Eller forlenge sommeren på en sandstrand noen timer flytur sydover.

Drømmen om palmer, sol, sandstrender og blått hav sitter dybt hos mange. Høstferien blir ofte tilbrakt i Syden. Video av Paulo Renato.

Høstferien er rett rundt hjørnet og det er på høy tid å planlegge aktiviteter og bestille reiser. Her er 5 forslag til hva du kan gjøre, noe som alle i familien liker.

Ta høstferien i egen by

Høstferie i Norge eller Syden
Frognerpartken i Oslo, eller rettere sagt; Vigelandsparken i høstfarger er en vakker opplevelse. Foto: CH Visit Norway

Bor du i en storby har du i prinsippet alt du trenger rett utenfor døren. Hos VisitOslo kan du for eksempel sette sammen og få din egen guide gjennom The Trip Boutique. Kjøper du et OsloPass får du inngang til museer, gratis offentlig transport og rabatter på restauranter og severdigheter.  For høstferie med barn anbefaler vi Naturhistorisk Museum eller hvorfor ikke teste Popsenteret. Og ikke å forglemme Vigelandsparken, for både deg som ikke har vært der eller kan vandre der om igjen og om igjen.

De fleste store byer har lignende tilbud – sjekk turistinformasjonen der du bor og lag ditt eget program.

Du kan oppleve mye fint i våre mindre byer også. Både Ålesund og Tromsø er for eksempel på byer som har mye å gjøre for små og store. Bor du i Tromsø kan du enkelt kombinere storbyferie med vakker natur. Hvorfor ikke gå Rundtur på toppen av Tromsøya.

Bo på unike hotell

Norge har mange flotte hotell, et eksempel er  Fru Haugans Hotell i Mosjøen. Dette hotellet er Norges eldste hotell og du har nærhet til både kyst og fjell. Det perfekte utgangspunkt for en bra høstferie.

Du finner flere unike og historiske hotell her.

Høstferie i Norge eller Syden? Prøv høstferie i fjellet

Vi som bor i Norge er så heldige at vi har naturen rett rundt hjørnet uansett hvor vi befinner oss. Det finnes derimot visse plasser som utmerker seg. Du kan ta deg til bymark fra de fleste av våre byer. Men vil du reise bort er det visse plasser som utmerker seg. Vi slår et slag for høstferie i Jotunheimen og Rondane.

Jotunheimen

 I Jotunheimen kan du velge mellom  toppturer som Glittertind som er Norges nest høyeste fjell . Eller kanskje teste å ta rake veien gjennom Jotunheimen fra Fondsbu til Gjendesheim.

Rondane

Rondane har fantastisk natur og mange topptur muligheter – fra Rondeslottet til Veslesmeden.

Smakfull høstferie

Høstferie i Norge eller Syden
Ble du sulten nå? Det ser utvilsomt særlig delikat ut.

Nyt av mat. I Trondheim finner du noen av landets beste restauranter. Legg høstferien til trønder hovedstaden og nyt av alt fra Afternoon Tea på Britannia Hotell til tradisjonell mat hos anerkjente restauranter. 

Reise utenlands i høstferien?

Lokker det med sol og varme? Er du fullvaksinert og har korona sertifikat er det lettere å reise nå enn tidligere.

Reisebransjen ser en økning i antall bookede utenlandsreiser under høstferien. Sett deg godt inn i hva som gjelder av regler før du drar. Husk å sjekke hvilke regler som gjelder i landet du skal  reise til og sørg for å ha gyldig korona sertifikatet nedlastet på mobilen.

Se også over reiseforsikringen din. Har du ingen privat reiseforsikring, så se om du har reiseforsikring knyttet til kredittkort. Og ikke glem Europeisk Helsetrygdkort for reiser i Europa.

Hvorfor har vi høstferie?

Høstferie i Norge eller Syden
Det er mange ghodt voksne som husker poteter ble plukket i gamle dager, og da hadde en uke fri fra skolen, med andre ord skoleungene hadde potetferie.

Høstferie stammer fra den gamle potetferien da skolebarn fikk fri for å hjelpe til med å høste poteter. I dag er høstferien en ferie med tid for familieaktiviteter som mange legger mye penger på. 

Høstferie trenger ikke å være dyrt. 

Mange velger å låne penger til høstferie –  ofte bruker vi kredittkort eller velger å søke forbrukslån som kan være svært dyre. Men høstferien trenger ikke bli dyr. Det viktigste med høstferien er at du lader batteriene og omgåes med barna. Hjemmeferie er helt supert. Ta turer i nærmiljøet og nyt av god høstmat hjemme – lag gode gryter og be hjem venner på middag. 

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.