Home Reisetips Tyrkia på to hjul er stor naturopplevelse

Tyrkia på to hjul er stor naturopplevelse

by Reiseliv

Tyrkia på to hjul gjennom velholdte sykkelstier med fantastisk utsikt over majestetiske fjell, turkise bukter og pittoreske gårder. Å oppdage Tyrkia på sykkel er både et bærekraftig og rimelig alternativ for å ta del i landets vakre landskap. Her kan du lese om noen av Tyrkias beste reisemål for en ferie på to hjul.

Sykkelferie topper igjen listene over populære ferieaktiviteter. Sykling er en både god og morsom måte å oppdage nye miljøer på.

I Türkiye kan du trille langs milevis med godt planlagte sykkelstier der toppete fjell strekker seg ut i horisonten. Rutene er tilrettelagt for både vanlige sykler, terrengsykler og elsykler.

Naturskjønne ruter i Marmaris

Med sin vakre utsikt langs den kilometerlange kysten av glitrende vann, er det ikke rart at Muğlas Marmaris har blitt en favoritt blant turister.

Området sørvest i Türkiye byr på et stort antall komfortable sykkelstier for de som ønsker å dra på en aktiv ferie. Sett deg på salen og sykle langs Karacasöğüts blendende turkise bukter hvor du kan oppdage unike steder du ikke kan nå med bil.

Ruten går også gjennom landsbyen Yeşilbelde, som er kjent for sine trivelige gårder hvor de blant annet dyrker økologiske peanøtter.

Sykle langs den turkise kysten av Izmir

Byen Izmir er Egeerhavets egen perle. Med en plass på UNESCOs verdensarvliste og en fantastisk kystlinje som klarer å imponere de fleste.

Her kan du velge mellom over 40 forskjellige ruter som tar deg gjennom koselige gater, fargerike frukthager og grønne skoger.

I dette området finner du også Europas lengste sykkelrute, EuroVelo 8, som strekker seg gjennom totalt tolv ulike middelhavsland.

En utflukt på dette lar deg oppleve halvøyas kulturelle og lokale attraksjoner, som dateres tilbake til det osmanske riket.

Terrengsykkel blant vingårder i Kappadokia

Det fjellrike landskapet i Kappadokia gjør denne regionen til et klart favorittmål for de mer eventyrlystne syklistene.

Syv ulike sykkelruter som snor seg gjennom fjell og daler med koselige landsbyer og vakre vingårder. Benytt anledningen til å stoppe ved en av disse gårdene for å smake på områdets berømte viner.

På ruten mellom Ürgüp og Damsa Dam passerer du Pancarlık-dalen med sine unike hulekirker fra 1000-tallet satt i det nesten overjordiske landskapet.

Blir beina slitne og du vil ta en pause fra sykkelen en stund, kan du også benytte anledningen til å bestille en magisk tur i luftballong.

En aktiv ferie i Antalya

Antalya er et av Tyrkias mest populære reisemål og leverer også når det kommer til sykkelferier. Det er mulighet for å utforske regionens litt flatere, turkise kyst eller majestetiske fjelltopper.

Sykkelstien mellom Maden Beach og Lycian Way er laget spesielt for deg med terrengsykkel og garanterer en spennende, stigende tur blant fjellene som ender ved Maden Bay.

Et uberørt smultringsted som lar deg slappe av i naturens ro etter en hel dag med sykling. Bukten byr også på gode campingmuligheter for de som vil vekk fra byens støy.

En annen attraksjon langs disse sykkelrutene er Beldibi-grotten et par mil utenfor Antalya. Hulen dateres tilbake til eldre steinalder og du kan se bergmalerier laget av jegerne og samlerne som en gang bodde der.

Bo på en av Türkiyes sykkelvennlige overnattingssteder

Nå har det blitt enda enklere å reise på sykkelferie til Türkiye. Bo på et hotell som er spesielt sertifisert for å ta imot gjester på sykkelferier.

Denne sertifiseringen innebærer blant annet at overnattingsstedet tilbyr informasjon om ulike sykkelruter og attraksjoner i nærheten av hotellet.

Personalet har også kunnskap og hjelper gjerne hvis du har spørsmål om området. Som sertifisert overnattingssted skal du også sørge for gode fasiliteter for vedlikehold av sykkelen, som vask og reparasjon, samt sikre parkeringsplasser.

For tiden er det 15 hotelletablissementer i Türkiye som oppfyller kriteriene for en sertifisering.

Nyt en komfortabel sykkelferie i provinsene Balıkesir, Antalya, Muğla, Alanya, İzmir, Afyon, Konya, Tokat, Afyonkarahisar og Eskişehir.

Følg oss på Facebook, Linkedin, Instagram og Youtube

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.