Hjem Europa Sveits

Sveits; til topps i Alpene i Mürren-Schilthorn

0 1195

Sveits: Nå forbereder Alpene seg på kommende skisesong. Mürren- Schilthorn skiområde i Sveits melder om mange nyheter og aktiviteter for deg som er skiglad .

En ny attraksjon venter alle besøkende på Birg stasjon for vintersesongen 2017-18. The «Skyline Snow Experience» tilbyr spennende og moro tubing og taubane. To transportbånd gjør det lett for besøkende å teste vår «prøv å stå på ski» tilbud som returnerer dem praktisk og enkelt til stasjonen. Det er også planer om å bygge opp en iglo-landsby.

Kommende vinter vil freeski-brødrene Cyrill og Jonas Hunziker fronte Schilthorn Cabelway som ambassadører i sosiale medier og som influencers. Jonas kommer til å konkurrere blandt verdens beste freeskiere mens Cyrill vil ha fokus på å trene opp fremtidige talenter i Skyline Snowpark i Mürren- Schilthorn skiområde.

Fra og med 1.januar 2018 vil reisen til toppen av Schilthorn være inkludert i reisepasset «Swiss Travel Pass». Et alt-i-ett reisepass for turister som vil utforske Sveits. Før var dette passet bare gyldig til Mürren, men nå kan reisende dra helt til toppen uten ekstra kostnader. Dette tilbudet gjelder utelukkende for «Swiss Travel Pass».

Ved kjøp av en heldagsbillett, kan du legg ut på en kjelke-safari.
Ta jernbanen opp fjellsiden til Allmendhubel, der du kan oppleve en tur med bob-banen (Bob Run) via Sonnenberg helt til Schiltgrat heisen. Derfra tar stolheisen deg tilbake til starten på Apollo banen. Denne brede, solfylte stien leder til Schiltalp og tilbake til Mürren.

Det er adrenalingaranti på løype nummer 10! Med en stigning på 75 prosent, er det den bratteste løypen i hele Jungfrau området. Den starter på toppen av Schilthorn og går ned mot Engetal- den ultimate utfordringen for vinteren.

 

Bare hold skikortet ditt over sensoren og du er klar til å gå. Nedstigningen din blir filmet og vises i din personlige «Jungfrau Winnercard»- konto. Der kan du analysere «løpet» ditt og dele det på sosial media om du ønsker det. Denne spesielle løypen blir plassert ved siden av Maulerhubel stolheis.

Den populære Skyline Snowpark er den perfekte park for freeskiers og snøbrettkjørere. Denne vinteren finner du den lokalisert ved Kandahar skiheis (i øvre del) hele sesongen. Flertalls kickers, rails og bokser garanterer spektakulære hopp og adrenalinfylt moro for alle nivåer.
 
Hjemmeside her og Facebook her.

Det 75. International Inferno Race

Denne skikonkurransen har 75 års jubileum i januar 2018. Det er derfor ekstra mange aktiviteter og attraksjoner som venter på deg. «Sir Arnold Lunn Cup» blir holdt som et separat utforløp fredagen før det tradisjonelle utforløpet er. Alle deltakere mottar en minnerik jubileumspris.

Lagene kan delta som proff-amatører. Det blir et spesielt jubileumsprogram på onsdag, fredag og lørdag på Alpine Sport Center. På toppen av det hele, blir «Devil’s Club» lansert. Medlemskapet er begrenset til 666 heldige Inferno-fans som får medlemskap for bare 66CHF.

3.mars 2018 – Whitestyle Open

Freeskiere og brettkjørere vil demonstrere de seneste triksene sine i en Big Air Night konkurranse i hjertet av den bildeskjønne, alpine landsbyen Mürren.

10.-11. mars 2018 – Freeski Camp

Schilthorns ambassadørene Cyrill og Jonas Hunziker holder sin fjerde Freeski Camp i SKYLINE SNOWPARK, der de deler sin ekspertise som profesjonelle freeskjørere med den kommende generasjon.

11.-15. april 2018 – Swiss Snow Happening

Mer enn 1000 lærere innen snøsport samels, fra hele Sveits, for å konkurrere i forskjellige disipliner i Mürren- Schilthorn skiområde.

4.-6.mai 2018- Telemark Only Festival

Den første uken i mai, for tredje år på rad, holder Schilthorn skiområde åpen KUN for telemarkkjørere. Workshop, telemark testby, fotografering og live musikk gjør dette til en fantastisk festival for alle med løs hel.

Et nytt regionalt skipass som koster 666CHF for 666km med preparerte løyper er nå tilgjengelig. Dette inkluderer de fire største skiområdene i fylket Bern: Gstaad, Adelboden- Lenk, Meiringen-Hasliberg og Jungfrau Ski Region, som også inkluderer Mürren-Schilthorn, som da alle blir tilgjengelige på samme skipass. Dette er tilgjengelig for kjøp fra 1.september til 15. desember 2017 fra offisielle selgere eller online.

Den populære Skyline Snowpark er den perfekte park for freeskiers og snøbrettkjørere. Foto: Ferretti Tourism Marketing

Skikonkurransen Inferno Race har 75 års jubileum i januar 2018. Foto: Ferretti Tourism Marketing

Schilthorn: Familieferie i de sveitsiske alper

Schilthorn i de sveitsiske alper er et floitt reisemål for hele familien.

Per Henriksen, redaktør av Reiseliv.no. Han har bred erfaring som journalist og redaktør fra aviser, ukepresse, fagpresse, bedriftsaviser, bedriftsintern informasjon og radio. Han har også mange års virksomhet som frilansjournalist og fotograf for utallige medier. Utvikler og kursleder av kursene Reiselivsjournalist og Reisefotograf.