Home DestinasjonerEuropaS - Serbia Slovenia Spania Storbritannia Sveits Alt du trenger å vite før du besøker Pals

Alt du trenger å vite før du besøker Pals

by Reiseliv

Alt du trenger å vite før du besøker Pals. Pals er kjent som en av de mest sjarmerende middelalderlandsbyene i Catalonia og ligger ikke langt fra byen Girona. Leier du feriehus i Pals, kan du fort få opplevelsen av å reise tilbake i tiden!  

Historie og kultur 

Det historiske sentrum i Pals er svært godt bevart, og lokale tradisjoner og gastronomi er høyt verdsatt. I denne lille byen er det flere gastronomiske og kulturelle arrangementer året gjennom, og det gjør Pals spesiell. 

Byen ligger i nærheten av stranden og er en populær feriedestinasjon, uansett om du foretrekker historie, kultur, strandliv eller en aktiv ferie. 

Å vandre rundt i Pals er en avslappende opplevelse. På spaserturen oppdager du overraskende detaljer og arkitektoniske løsninger som pittoreske buer og døråpninger, med blomster som gir farge til den vakre steinmuren. 

Landsbyen Pals ble av spanske myndigheter erklært som et sted med historisk interesse i 1973.  

Den første omtalen av Pals går tilbake til det 9. århundret, selv om mye tyder på at området var bebodd mye tidligere.  

Av særlig interesse er også det runde, romanske og 15 meter høye klokketårnet «Torre de las Horas» og «miradoren (utsiktspunktet) Josep Pla» der du har panoramautsikt over byen og havet. I sentrum av Pals finner du mange små butikker med håndlagde og fargerike produkter.  

Ris og tradisjoner 

I Pals har innbyggerne produsert ris i nesten fem århundrer. I dag kan du vandre eller sykle på stiene som tar deg gjennom rismarkene eller hoppe på det lille turisttoget der du har fantastisk utsikt over de mange rismarkene.  

Hvis du oppholder deg i Pals i april eller i første halvdel av mai, kan du oppleve gastronomifestivalen som er viet risen, et av Pals´ viktigste produkter.    

Det beste ved arrangementet er menyen som serveres i lokale restauranter, en stuing laget med ris som hovedingrediens, sammen med restaurantens vanlige forretter og desserter. 

I oktober kan du se hvordan risen som ble plantet manuelt i juni, blir høstet på samme måte, med de eldre bøndene som kutter stenglene, lager stabler av risplantene og plassere dem på en treflåte som blir trukket av en hest. Disse rishøstingene avsluttes med et offentlig rismåltid. 

Hvis du besøker Pals i slutten av august, vil du også kunne nyte en annen gastronomisk begivenhet: Den katalanske vin- og ostemessen (Fira de Vins og Cavas de Pals). 

Late liv på stranden

Middelalderbyen Pals er ikke en strandby, men bare tre kilometer fra landsbyen finner du Platja de Pals, en av de lengste strendene på hele Costa Brava! Stranden med sin gylne sand, er ikke bare et sted du kan sole deg og nyte utsikten over Medes-øyene. Her kan du gå lange turer langs de beskyttende sanddynene og de spesielle økosystemene i våtmarkene og rismarkene langs stranden. 

Vannsport, golf, dykking og andre aktiviteter er mulig på denne stranden. Hvis du har mulighet, så dra til Pals utenom de travle sommermånedene. September og oktober har vanligvis bra vær, og sjøen er fortsatt varm etter en lang sommer. 

Pals er en del av naturparken Montgrí. Hvis du liker en aktiv ferie, vil du oppdage at denne parken tilbyr mange utflukter til fots, på sykkel eller til og med på hesteryggen. 

Setter du deg fjelltoppen Massis del Quermany som mål, vil du bli belønnet med en fantastisk utsikt over Pals på toppen av Mont Aspre, rismarkene og våtmarksområdene, Pals-stranden og Medes-øyene, Pyreneene og Gavarres-fjellene.  

Områdene rundt Pals  

Pals er også et svært godt utgangspunkt for dagsturer og besøk til andre attraksjoner langs Costa Brava og i Catalonia.  

Hvis du liker det du har sett av middelalderbyen Pals, bør du også besøke småbyen Peratallada, bare 10 kilometer unna og som ligger innenfor sine egne bymurer.  

Den nærliggende feriedestinasjonen Begur og Palafrugell er begge attraktive landsbyer med mange og flotte strender og bukter, beryktet for sin skjønnhet.  

Den pittoreske og historiske byen Girona ligger bare 45 km unna Pals, og en tur hit er ideelt som en dagstur.  

Hvis du er opptatt av mat, bør du unne deg et besøk på den berømte tre-stjerners restauranten Celler de Can Roca i Girona. Den har vært nummer 1 på listen over de ”50 beste restaurantene i verden i Restaurant Magazine ved flere anledninger, så husk å bestille bord mange måneder på forhånd! 

 For ikke å nevne storbyen Barcelona som har mange ting å se og gjøre og som ligger 130 km unna.  

Med så mange ting å nyte og oppleve i og rundt Pals, holder det trolig ikke med bare en ferietur hit til dette området! 

Liker du artikkelen ?

Liker du artikkelen Liker du artikkelen ?, gi en kommentar eller skriv litt om din egen reise derfra på vår Facebook. Eller kommenter på Reiselivs Linkedin eller Instagram. Like bra det!

Hei, hei! Hvordan få nyttige reisetips?

Husk å melde deg på Reiselivs Temamelding så du får tilsendt mange nyttige tips om å reise. Bestill her

Har du skrivekløe?

Les her hva du kan gjøre med det. Du inviteres til å skrive din artikkel her på Reiseliv under Din Reiseartikkel

Lik og del

Del artikkelen på dine sosiale medier, gled venner, kjent og bli kjent med noen. Klikk på ikonene under:

Kontakt oss

Har du kommentar til artikkelen, mer informasjon eller ønsker kontakt med Reiseliv, send inn skjema:

    Fem ting du absolutt må oppleve i Sevilla

    oppleve i Sevilla

    Du liker kanskje også

    Reiseliv

    Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.