Fem ting du absolutt må oppleve i Sevilla

by Reiseliv
oppleve i Sevilla

Oppleve i Sevilla: Få byer byr på vakrere rammer for romantikk og forelskelse enn den sørspanske byen Sevilla. Bestill et feriehus i Sevilla og opplev fantastiske bygninger, historiske minnesmerker, trange smug, frodige parker og plasser, lekre tapas, nydelig vin, sol, varme og masser av sjarm. Sevilla er delt inn i mange barrios eller nabolag, hver og én med sitt unike preg. Her er fem attraksjoner som gjør den andalusiske hovedstaden spesiell: 

Kongepalasset må du oppleve i Sevilla

Romantiske patioer og frodige hager, praktfulle bygninger, søyleganger og saler. «Alcázares Reales» – kongepalasset i Sevilla – er noe av det ypperste du finner innenfor den spesielle mudéjar-stilen i Spania, sammensmeltingen av maurisk/arabisk og kristen byggeskikk.

Det kongelige palasset ligger midt i sentrum av Sevilla. Palasset som har en 1.000 år lang historie, er for lengst plassert på Unescos verdensarvliste. Noen scener i Game of Thrones ble også filmet i dette kongepalasset. Bestill billetter på forhånd, for her kan det fort bli kø.  

Verdens største gotiske kirkebygg 

Katedralen i Sevilla, «Catedral de Santa María», ble oppført på 1400-tallet på ruinene av en tidligere moské og er den største gotiske katedralen i verden. Rett ved siden av står det berømte klokketårnet «Giralda». Både katedralen og klokketårnet ligger rett ved siden av «Alcázares Reales».  

Klokketårnet ble bygget av maurerne midt på 1100-tallet, og fortsatt rager det høyest av alle bygninger i sentrum. Det 97 meter høye tårnet som tidligere var en minaret, byr på en praktfull utsikt. «Giralda» betyr værhane og forklaringen er den fire meter høye statuen på toppen av tårnet som dreier med vinden. 

Kirkebygget er verdt å se for sine glassmalerier og den store patioen full av appelsintrær. Klokketårnet «Giralda» er blant de mest kjente symbolene for Sevilla.  

Da katedralen skulle bygges, bestemte byens myndigheter at kirken skulle bli så vakker og … «så stor og av et slikt slag at alle som ser den skal tro at vi er gale!» En av attraksjonene inne i det store og halvmørke kirkerommet er de påståtte levningene etter Kristoffer Columbus. 

oppleve i Sevilla

Plaza de España

Et stykke utenfor bysentrum og nedover langs elven Guadalquivir ligger den enorme Plaza de España. Den store halvsirkelformede plassen omsluttes av fantastiske Palacio Español. Alt ble bygget sent på 1920-tallet og i forbindelse med verdensutstillingen som ble arrangert i byen i 1929. Formålet var å vise fram bildet av Spania i sine velmaktsdager og som en verdensmakt.  

Her kombineres ulike stilarter som art deco, renessanse og mudéjar.I disse vakre omgivelsene tar, tradisjonen tro, brudeparene i Sevilla sine offisielle bryllupsbilder. I dette mini-Venezia finnes en kanal og broer, og det er mulig å leie båt.  

Plaza de España er også brukt ved opptak av filmer som «Lawrence of Arabia» og «Star Wars». Gatemusikanter opptrer jevnlig på plassen, særlig flamenco-artister. Det er gratis å besøke Plaza de España. 

oppleve i Sevilla
Plaza de España

Vakre «Parque de María Luisa» 

På baksiden av «Plaza de España» ligger parken som blir kalt en av de vakreste i Europa. Den rommer både masser av blomster, hekker, palmer og appelsintrær, plener, fontener, små dammer, paviljonger og veier. Et skyggefullt og deilig sted når termometeret om sommeren fort når opp i 40 grader! 

I parken finner du også et historisk museum og et museum for lokale skikker og tradisjoner.  

María Luisa-parken er svært populær blant sevillianere og særlig blant familier, for her er det god plass å leke for barna. 

oppleve i Sevilla
Parque de María Luisa

Triana – bra på tapas 

Hvis du vil ha nærkontakt med autentisk sevilliansk kultur, bør du besøke Triana-bydelen på den venstre bredden av elven Guadalquivir. Triana er særlig kjent for sine sjarmerende gater og gatemarked der du kan prøve ut lokale delikatesser og fristelser. Mange innfødte vil nok hevde at de fleste og beste tapasbarene finner du i Triana.  

Innbyggerne i Triana-området har tradisjonelt ikke følt seg som «sevillianere», men som beboere i sin egen by, Triana. Tidligere bodde mange av Sevillas fiskere her, og nabolaget har fostret en rekke kjente tyrefektere og flamencodansere og -sangere. I mange av gatene i Triana-distriktet finnes hus dekorert med fargerik murstein, en tradisjon som dateres tilbake til den mauriske okkupasjonen av byen.  

På grunn av den leirholdige jorden i området, fantes det tidligere mange fabrikker som produserte populær sevilliansk keramikk. I dag er det bare et par fabrikker igjen som viser fram keramikken i de små butikkene i de smale gatene. 

oppleve i Sevilla
Triana
Denne skal brukes

Få nytt fra Reiseliv på epost. Se hva vi tilbyr og bestill nyhetsbrev her

Liker du artikkelen om fem ting du absolutt må oppleve i Sevilla, så gi oss Like og del på Facebook


.. ... . Reiseliv er Norges eldste reiselivsmagasin på Internett, startet i 2000.

Slik spiser du ekte tapas i Madrid

Slik spiser

Du liker kanskje også

Reiseliv

Denne nettsiden bruker Cookies for å gi deg bedre søkeresultater og leseropplevelser. Klikk her for å fjerne meldingen.